Stanovisko ministerstva vnútra k Denníku N
15 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

V súvislosti s medializovanými informáciami uverejnenými dnes v Denníku N, že si správu o atentáte objednal v SIS premiér, uvádzame, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok potvrdil len to, že predseda vlády Robert Fico si ako oprávnený prijímateľ informácií vyžiadal od Slovenskej informačnej služby správu o bezpečnostných rizikách spojených s ďalším možným pokusom o atentát na jeho osobu, na čo má z titulu svojej funkcie zákonný nárok.

Nemyslel tým v žiadnom prípade správu o atentáte zo dňa 15. mája v Handlovej.

Na takejto správe SIS pracuje aj v spolupráci s PZ SR, a mala by byť prezentovaná poslancom NR SR, a v rámci zákonných možností aj verejnosti, aby sa zamedzilo šíreniu konšpiračných teórii v spojitosti s atentátom ešte do konca roka.

Správu o atentáte si od svojho riaditeľa SIS Gašpara objednal Fico, potvrdil minister vnútra, znela titulka v Denníku N, na ktou reagoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

"Slovenská informačná služba (SIS) zostavuje správu o atentáte na premiéra Roberta Fica z 15. mája tohto roka. U riaditeľa tajnej služby Pavla Gašpara si jej vypracovanie objednal premiér Fico. „Takéto zadanie dostal [riaditeľ SIS Pavol Gašpar] od prijímateľa tých správ, od pána premiéra,“ povedal v utorok minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas)," napísal Denník N a práve na túto informáciu reagovalo ministerstvo vnútra.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok