NEUVERITEĽNÉ! Reaguje Marián Kéry na októbrový prieskum
15 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

"AK NEVYDRŽÍME, NA DVERE UŽ MOCNE BÚCHA LIBERÁLNO – PROGRESÍVNA NORMALIZÁCIA," varuje Marián Késy (SMER - SSD) v úvode príspevku na sociálnej sieti.

Kéry reaguje na výsledky prieskumu, ktorý sa uskutočnil v októbri a ktorý realizovala agentúra NMS MarketResearch a v ktorom SMER-SSD klesol oproti septembrovému prieskumu rovnakej agentúry o 3,4 % a s 20,5 % skončil druhý za Progresívnym Slovenskom.

Reackiu Mariána Kéryho preberáme v plnom znení.

Priatelia, viete, ako dopadol prieskum straníckych preferencií agentúry Focus v apríli 2021, to znamená rok po parlamentných voľbách v roku 2020, v ktorých vyhralo Matovičove hnutie OĽaNO so ziskom 25% a Igor Matovič sa tak stal premiérom? V spomenutom prieskume bol prvý Hlas-SD 22,3 %, druhé miesto SaS 11,2 %, tretí Smer-SSD 10,9 % a štvrté OĽaNO 9,2%. Inak povedané – Matovičovci za rok padli o viac ako 15 %, ich koaliční partneri Za ľudí a Sme rodina skončili obaja pod 5 %. Ale nikto z toho vedu nerobil, ani médiá, ani my v Smere, lebo prieskumy cielene nekomentujeme a vieme, že vo väzbe na výsledky parlamentných volieb bývajú skresľujúce a nerelevantné.

Prečo ten úvod?

Je neuveriteľné, aký emočný výtlak radosti a napríklad aj len ťažko skrývaného mediálneho hnevu na SMER-SSD a vládnu koalíciu vyvolal aktuálny októbrový prieskum straníckych preferencií agentúry NMS MarketResearch, v ktorom SMER-SSD klesol oproti septembrovému prieskumu rovnakej agentúry o 3,4 % a s 20,5 % skončil druhý za Progresívnym Slovenskom. Dobre čítate, žiaden pokles o viac ako 15 %. Ale liberálny denník Sme z tohto „veľkého“ poklesu robí pomaly správu dňa, s textom nielen na titulke, ale aj na celej štvrtej strane. A k tomu komentár Petra Tkačenka, ktorý si vo svojom texte ani nedáva servítku pred ústa a úplne naplno rozbaľuje svoju nenávisť k aktuálnej koalícii, keď nás nálepkuje slovami „panovanie spolku gaunerov, kognitívne nedostatočných jedincov, kovaných šialencov a cynických oportunistov“, s tým, že „u niektorých sa tieto vlastnosti kombinujú“.

Tatranské plesá sú, zdá sa, v kurze! NEUVERITEĽNÉ, čo NAŠLI potápači! (FOTOGALÉRIA)
Tatranské plesá sú, zdá sa, v kurze. Zvlášť v posledných týždňoch, kedy Veľké Hincovo pleso preslávil neexistujúci tajomný tvor. Senzácie sú však senzácie a realita je taká, že naše tatranské poklady sú každoročne po letnej sezóne doslova... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Nebudem tu teraz vracať útok „kognitívne dostatočnému jedincovi“ redaktorovi Tkačenkovi. Iné je dôležitejšie

Všimnúť si nielen tú nenávisť zo Sme, ale aj z iných opozične ladených médií a rovnako aj zo sociálnych sietí, tiež zo strany väčšiny opozičných politikov. Liberálno – progresívny tábor aj pri tejto téme otvorene ukazuje, že pre neho je „čím horšie pre vládnu koalíciu, tým lepšie pre Progresívne Slovensko“ a spol. Chytajú sa aj stebielka, poklesu v rámci štatistickej chyby. Že tento mediálny humbuk na tému nášho minimálneho poklesu je výsledkom ohlásenia konsolidačného balíčka zo strany, ktorý bol potrebný pre to, aby sme začali plátať diery po nezodpovednom a bezohľadnom drancovaní štátnej kasy zo strany vlád Matoviča, Hegera a Ódora, to už Šimečkovci, ani Sme či Denník N príliš neriešia. Oni sa chcú stoj čo stoj dostať k moci. Pre splnenie tohto cieľa im nie je, ani nebude nič sväté.

Progresívci, liberáli aj smerom k nám nenávisťou podkutí novinári majú smolu

Toto zďaleka nie je politické zemetrasenie. Súhlasím so slovami Roberta Fica, ktorý prirovnal menšie napätie v koalícii k situácii v takmer každej rodine, v ktorej „sú hádky, ale každý má rád každého“. Kto robí, robí aj chyby. Za rok vládnutia sme ich určite urobili aj my. Som však presvedčený, že naša vládnuca koalícia nemá alternatívu. Ak by sme neuspeli, sociálno-demokratický, konzervatívny a národný tábor končí a vystrieda ho tvrdá liberálno - progresívna normalizácia. Slovensko by ju prežilo, tak ako všetko vo svojej histórii. Len sa obávam, že následky by mohli byť nezvratné.

Výsledky prieskumu zverejnil portál TVNoviny.

Progresívne Slovensko 24,4 percenta.

Smer-SD s 20,5 percent hlasov.

Hlas-SD s 12 percent hlasov.  

Republika 7,4 percent hlasov.

KDH 6,9 percent hlasov.

SaS 6,2 percent hlasov.

Demokrati 5,1 percent hlasov.

Hnutia Slovensko, bývalé OĽaNO 5,2 percent hlasov a ako koalícia by sa do parlamentu nedostali.

Koaličná SNS 2,9 percent hlasov.

Sme rodina 3,9 percent hlasov.

Maďarská aliancia 3,6 percent hlasov.

Poľský generál varuje pred útokom na Petrohrad, MOSKVA odpovedá
Poľský generál varuje pred okamžitým útokom na Petrohrad, ak Rusko zaútočí na NATO, informuje deník The New Voice Ukraine. Moskva reaguje na šialený plán. V prípade útoku Ruska na Poľsko alebo pobaltské štáty dôjde k "okamžitej reakcii". Spojenci... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok