Ministri za HLAS vyzývajú Kotlára, vyjadrila sa aj strana SaS
15 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ak by splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Peter Kotlár predložil správu v podobe, v akej ju prezentoval, ministri za stranu Hlas-SD by s ňou mali veľký problém. "Určite by sme za ňu nezahlasovali," uviedol pred utorkovým rokovaním vlády minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD). Dodal, že nevie o tom, že by mala byť správa bodom utorkového rokovania.

"Od pána Kotlára sme očakávali v správe niečo iné ako to, čo komunikoval. Malo ísť o vyšetrenie manažovania, nákupov počas pandémie. Tu zomrelo možno zbytočne 20.000 ľudí a my chceme vedieť, kto je za to zodpovedný," zdôraznil Tomáš. Zotrvanie Kotlára na mieste splnomocnenca podľa neho závisí od toho, či príde so správou, ktorá poskytne informácie o tom, čo mal Kotlár preveriť a prečo bol do pozície vymenovaný. "Zatiaľ to v tej správe nevidíme," skonštatoval minister.

Kotlára skritizoval vo víkendových diskusných reláciách predseda Hlasu-SD a minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok i ďalší člen vlády za Hlas, minister školstva, vedy, výskumu a mládeže SR Tomáš Drucker. Obaja takisto pripomenuli, že Kotlár by mal predložiť správu podľa zadania, ktoré dostal. Hlas-SD takisto odmietol spochybňovanie vedeckých faktov a autorít.

Kotlár: Reakcia USA na Klempu a Kovačič Hanzelovú
V čom je Kotlár nebezpečný? Čo by znamenalo pre Slovensko, ak by sme zakázali mRNA vakcíny? V čom všetkom majú budúcnosť? A ako veľmi toto nabúrava dôveru ľudí vo vedu a očkovanie? Aj to sú témy, ktoré si mohli ľudia vypočuť v dezinformačnom... Čítať ďalej
14 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Opozičná strana SaS vyzvala vládu, aby sa na utorkovom rokovaní Kotlárovou správou zaoberala a vyvodila voči nemu za jej obsah zodpovednosť

Splnomocnenca považuje za "konšpirátora najhrubšieho zrna" a kabinet by mal preto Kotlára odvolať z postu splnomocnenca. "Jedine tak sa vláda na čele s Robertom Ficom (Smer-SD) postaví na stranu vedy, lekárov a celého zdravotníctva," vyhlásila SaS.

Na odvolanie Kotlára už vyzvali aj ďalšie opozičné strany. Kotlára obvinili zo šírenia dezinformácií a z ohrozenia dôvery ľudí v očkovanie.

Kotlár svoju správu už predložil vládnemu kabinetu. Na minulotýždňovej tlačovej konferencii hovoril o viacerých podozreniach o neúčinnosti a nebezpečnosti vakcín či o umelom pôvode COVID-19. Avizoval, že vláde odporučí napríklad zastavenie očkovania mRNA vakcínami do dokázania ich bezpečnosti a účinnosti.

Proti jeho vyjadreniam dôrazne protestovala lekárska a vedecká obec.

NEUVERITEĽNÉ! Reaguje Marián Kéry na októbrový prieskum
"AK NEVYDRŽÍME, NA DVERE UŽ MOCNE BÚCHA LIBERÁLNO – PROGRESÍVNA NORMALIZÁCIA," varuje Marián Késy (SMER - SSD) v úvode príspevku na sociálnej sieti. Kéry reaguje na výsledky prieskumu, ktorý sa uskutočnil v októbri a ktorý realizovala agentúra NMS... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok