JÁN MIKAS SA NAŠIEL. Zle sa mu rozhodne nevodí (VIDEO)
15 | 10 | 2024 I Eka Balašková

Pamätáte si ešte hlavného hygienika SR Jána Mikasa, ktorý „hviezdil“ po boku Igora Matoviča (bývalé OĽaNO), či prof. Vladimíra Krčméryho na tlačových besedách, na ktorých sa aj trikrát denne menili pravidlá počas covidu? Mnohí naňho zabudli, iným vedel práve tými pravidlami riadne strpčiť život a tí pri jeho mene doslova škrípu zubami aj dnes. Ozaj, po tom, ako bol na jar odvolaný, sa po Mikasovi zľahla zem. Šéf OZ Voľná zóna aktivista a politik Miroslav Heredoš objavil, kde sa Ján Mikas „zašil“.

Heredoš bol jedným z tých, ktorí opatrenia takmer od začiatku výrazne kritizovali. Preto nečudo, že aj v súčasnosti sa výrazne zasadzuje za to, aby sa voči ich aktérom vyvodila zodpovednosť. Našiel aj Jána Mikasa – na dobre platenom mieste v SZU. Heredoša to doslova pobúrilo, keďže vláda ešte pred rokom hovorila o niečom úplne inom. Heredoš nemá dobrého slova ani pre vládu, ktorá podľa neho už mala vyvodiť zodpovednosť voči aktérom pandemických opatrení. V závere videa aktivista radí vládnym predstaviteľom, že ak ešte chcú prekročiť brány parlamentu, je najvyšší čas na to, aby konali v zmysle svojich aj predvolebných sľubov, ale aj podľa toho, čo majú v Programovom vyhlásení vlády.

Odstupné ako zo sna

Ján Mikas bol v marci t. r. odvolaný z funkcie a ako „bolestné“ dostal kráľovské odstupné.

„Ján Mikas po svojom odvolaní dostal neskutočné, neuveriteľné odstupné. Dostal 27 000 € po odvolaní zo svojho úradu! Je to neskutočná suma, výsmech do tváre slušným občanom Slovenskej republiky! Ján Mikas vydával nezákonné vyhlášky. Rozdelil našu spoločnosť na dve kategórie. Na tých, ktorí získali svoj život naspäť, lebo sa vakcinovali a na tých, ktorí museli ďalej fungovať ako otroci!“ vyjadril sa Heredoš s pobúrením ešte v polovici marca.

Držte sa! Zlatý padák pre Mikasa? Čoby! Briliantový! (VIDEO)
Vrchný hygienik nadrozmernej veľkosti Ján Mikas dostal padáka. Ale dlho nezaplače. Spolu s „padákom“ dostal aj taký padák, že sa môže prejesť na druhý svet. Miro Heredoš na túto skutočnosť poukázal vo svojom príspevku na sociálnej sieti. Synonymum... Čítať ďalej
18 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Zašitý na inej pozícii

Heredoš vo svojom videu informuje, že „stratený“ Mikas sa našiel – pôsobí na Slovenskej zdravotníckej univerzite.

„Namiesto toho, aby Mikas, Heger, Naď a Matovič sedeli na lavici obžalovaných a čelili ich nezákonným činnostiam, ktoré robili v neprospech občanov a pošliapavali Ústavu Slovenskej republiky, tak namiesto toho sa nám, občanom, smejú na slobode do tváre a nachádzame ich na takýchto významných pozíciách!,“ hovorí rozhorčený Heredoš.

Telegram / Miroslav Heredoš

Čakáme na vyvodzovanie dôsledkov

„Ale vláda, o tomto si nehovorila!?! Ty si nám sľubovala na jeseň minulého roku, ako aj v Programovom vyhlásení vlády, že sa jednoznačne budeš zaoberať zlyhaným covidovým manažmentom! Sľúbila si, že sa budú vyvodzovať z týchto okolností dôsledky,“ vstupuje do svedomia vládnym činiteľom Heredoš vo videu.

Majú stáť pred súdom, nie sedieť na teplých miestach

„Po roku vašej vlády sa dozvedáme, čítame a na vlastné oči vidíme, že ľudia, ktorí majú sedieť na laviciach obžalovaných a byť súdení, tak dnes zastávajú lukratívne pozície!,“ vyčíta ďalej aktivista, ktorý z toho nevynecháva ani tých, ktorí sedia v poslaneckých laviciach, prípadne majú lepšie miesta, aké má aj Ján Mikas.

Zajtra vodiči prejdú skúškou ohľaduplnosti. Pripomenieme si Svetový deň bielej palice
Už zajtra, 15. októbra sa vodiči v mnohých slovenských mestách budú môcť stretnúť so zvýšeným pohybom ľudí s bielou palicou. Únia nevidiacich a slabozrakých v spolupráci s Prezídiom policajného zboru aj v tomto roku na tento termín chystá... Čítať ďalej
14 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Pošliapaná Ústava, zničené životy a tu sa stále nič nedeje

„Mila vláda, ty si nám tu sľubovala, že sa porátaš s týmto obdobím, ktoré nás občanov veľa stálo – naše životy, našu silu, našu energiu. Naša Ústava bola pošliapaná, bolo zničených tisíce životov… A my tu teraz čelíme týmto veciam – dohľadávame a vidíme, že tu sa nič nedeje!,“ hromží ďalej Heredoš, ktorý už po niekoľký krát hovorí o tom, že spravodlivosť na Slovensku neexistuje.

Sľubovali predsa zmenu

„Milá vláda, okamžite sa spamätaj a začni to riešiť, lebo už nikdy v živote nebude do Národnej rady SR zvolená ani strana SMER, ani HLAS, ani SNS. Lebo robíte hanbu občanom Slovenskej republiky a nevážite si ich prosté bolesti, ktoré tu zažili…! A po tom celom, čo sme tu zažili, šliapete…. A to ste nám sľubovali veľkú zmenu!,“ uzavrel Heredoš.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik