Do posledného eura a do posledného muža Ukrajiny
16 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Budeme ako Únia podporovať Ukrajinu do "posledného eura"?  Použijeme niekedy v dohľadnom čase aj zdravý rozum? Takéto a podobné otázky nielen rečnícky kladie europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová a nielen na sociálnej sieti.

"O Ukrajine a jej podpore diskutujeme na úrovni Európskej únie stále. Dnes dokonca Výbor pre medzinárodný obchod (nie som v ňom členkou) podporil ďalšiu "požičku" pre Ukrajinu na v podstate čokoľvek v hodnote desiatok miliárd EUR, ktoré sa EÚ splatia nie Ukrajincami, ale tým, že si vezmeme zisky zo zmrazených ruských aktív v európskych bankách." Pozastavuje sa nad ďalším rozhodnutím Bruselu europoslankyňa.

Fanatizmus plodí nesprávne rozhodnutia

Podľa Kataríny Roth Neveďalovej: "Tento absolútne nesprávny postup kritizujem odkedy to tu navrhli, bohužiaľ fanatizmus v tejto téme je stále väčší ako racionálne zhodnotenie situácie, zdravý rozum a rešpekt voči medzinárodnému právu. Môže sa nám to škaredo vypomstiť."

Kapitálny nehumánny paradox

"A zatiaľ, čo sa tu väčšina tvári ako bojuje (rečami) proti Rusku, Ukrajincom niektoré štáty pomáhajú deportovať ich občanov naspäť do krajiny, aby tam ďalej umierali. A to nám už nevadí. Tu už ľudské práva a medzinárodné dohovory nemajú miesto." Konštatuje zjavne nasrdená europoslankyňa.

NEUVERITEĽNÉ! Reaguje Marián Kéry na októbrový prieskum
"AK NEVYDRŽÍME, NA DVERE UŽ MOCNE BÚCHA LIBERÁLNO – PROGRESÍVNA NORMALIZÁCIA," varuje Marián Késy (SMER - SSD) v úvode príspevku na sociálnej sieti. Kéry reaguje na výsledky prieskumu, ktorý sa uskutočnil v októbri a ktorý realizovala agentúra NMS... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok