Číňania majú kabaret z toho, ako Rusi vybabrali so Západom
15 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Jedným zo strategických cieľov sankcií USA, EÚ a všeobecne "rusofóbneho západu" bolo vyvolať spotrebiteľský nedostatok a núdzu na domácom ruskom trhu. Najmä v sektore potravín. Inak povedané, "Západ" chcel Rusov naozaj nechať "humánne" vyhladovať, aby sa vzbúrili proti Putinovi. A čo dosiahol? Rusko je dnes dominantným svetovým vývozcom potravín. Všimol si srbský web informer.rs.

Západ opäť padol do Putinovej pasce! Číňania nadšene tlieskajú: "Chceli spôsobiť kolaps Ruska, všetko sa im však vracia ako bumerang".

Rusko ako najväčšia krajina sveta podľa rozlohy bolo opakovane vystavené posmechu Západu

Zástupcovia Spojených štátov a Európy radi vtipkujú, že tento gigant na východe po rozpade Sovietskeho zväzu stratil väčšinu svojho vplyvu a teraz slúži len ako čerpacia stanica.

Podľa  čínskych  médií, zatiaľ čo západní vodcovia "cvičili svoj um a premýšľali", aké ďalšie sankcie by mohli zaviesť, padli do pasce Kremľa, ktorý začal žiariť bez toho, aby si to uvedomovali.

"Ekonomické sankcie boli vždy dvojsečným mečom," uviedli čínske médiá

Analytici konštatujú, že Rusko je po celom svete známe ako jeden z najdôležitejších dodávateľov energie. Krajina vyváža na svetové trhy veľké množstvo ropy a plynu, čo je jedna z jej silných stránok. Nedávno sa však na pozadí západných sankcií Ruská federácia odhalila z novej, skôr nečakanej stránky.

Západ a jeho mediálni otroci vedia iba zosmiešňovať

V roku 2014 zaviedli západné krajiny sankcie proti Ruskej federácii a v reakcii na to urobil ruský prezident Vladimír Putin mimoriadny krok. Ako protiopatrenie zakázal dovoz mnohých druhov potravín z USA a krajín  EÚ, čo bolo v tom čase vnímané ako značne nejednoznačné.

Najmä sa to pre Západ stalo ďalším dôvodom na zosmiešňovanie Ruskej federácie. Ako však informujú čínske médiá, po pár rokoch už sa neusmievajú. Rôzni západní analytici stále častejšie bijú na poplach a „chytajú sa za hlavu“, uvedomujúc si, čo je Putinova mazanosť a aké problémy im to sľubuje.

"Jedlo sa stalo novým tromfom Ruska," hovoria v Číne

Po uvalení potravinového embarga Putin nariadil zamerať sa na poľnohospodárstvo, aby zaistil, že krajina už nebude závislá na zahraničných dodávkach potravín.

Tento plán nakoniec v mnohých ohľadoch vyšiel. Ruská federácia za pár rokov výrazne zvýšila objem produkcie obilia, bravčového mäsa a rôznych druhov zeleniny.

Vďaka tomu dokonca začala vyvážať svoje produkty do ďalších krajín. To isté platí pre hnojivá, ktoré začala Ruská federácia dodávať takmer do všetkých regiónov sveta.

Pred časom došlo v západnej tlači k rozruchu – analytici upozornili na rastúci vplyv Ruska na svetovom trhu s potravinami

Faktom je, že Ruská federácia sa stala jedným z najväčších dodávateľov pšenice a že víťazí v konkurencii mnohých európskych krajín.

Poľnohospodársky priemysel mnohých krajín EÚ sa navyše stal úplne závislým na dodávkach hnojív z Ruskej federácie. Experti došli k záveru, že Západ sa vlastne dostal do Putinovej pasce, pretože sa stal potravinovo príliš závislý na Rusku.

Zatiaľ čo sa EÚ snažila znížiť spotrebu ruského plynu, Putin si v tichosti zvykol jednu časť sveta na ruské obilie a druhú na hnojivá.

"Európske krajiny sú zahnané do kúta," uvádzajú čínske médiá podľa srbského informer.rs..

Česko veľa získava na obchádzaní sankcií, pomáha mu poľská štátna firma
Z obchodovania s Ruskom im padli do rúk pekné sumy, no ani Kremeľ nebol ukrátený. Zatiaľ čo Maďarsko je neustále kritizované za nákup ruskej ropy, Česká republika v Maďarskom závetrí výrazne profituje z tej istej ruskej ropy – vyplýva to z analýzy... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok