A hlupáci sú zas tí najmúdrejší, lenže ľudia seno nežerú
15 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Ešte ani nezaschli perá ministrov vlády pod návrhom rozpočtu na rok 2025 a už sa začali "odborne" ozývať tragédi z radov opozície. Tí najhlúpejší samozrejme ako prví. Medzi nich sa zas iniciatívne zaradil aj... - ak ste čakali ekonóm, mýlite sa. Aj absolvent štúdia na organizáciu majdanov a nikým neuznávaný recenzent "umenia svetového formátu" svoj partnerky. Už len ten súdruh Žinčica mlčí, ten čo propaguje Idiota. (Staršia generácia vie, mladšej sa to vysvetliť nedá.)

Je až zarážajúce ako intenzívne demonštrujú svoju politickú amnéziu (patologickú stratu pamäte) tí, ktorí mohli ovplyvniť súčasný stav verejných financií ešte nedávno. Dokonca tak mohli spraviť ako jediní. A oni to vlastne aj spravili. Lenže, štátnu kasu doriadili k totálnemu bankrotu. Po odchode od moci za sebou zanechali tak hlboko zaťatú štátnu sekeru, že najmenej osem rokov sa na dlh budeme skladať všetci, vrátane kojencov a dôchodcov. A "nemajetný" bývalý predseda vlády a minister financií nás z Paríža primitívne populisticky informuje o tom, aké majú platy Francúzi a koľko tam stojí maslo. Kecá dačo o financiách a mudruje, pritom zabudol, že to bol on sám, kto vyhlásil, že "sa financiám nerozumie". Lenže - to bolo vtedy, keď sa pretriasal jeho grandiózny "nemajetok".

A ďalší expert, takpovediac "univerzál"

Môžete nastoliť akúkoľvek tému. Od problematiky dusíkatých hnojív cez tanečné umenie, vzdelávací proces až po makro a mikro ekonomiku, chytí sa a mudruje. Tvári sa ako držiteľ piatich Nobelových cien, ale vyzerá ako čínsky boh srandy. Samozrejme, vychádzajú z neho sprostosti. Autor tohto názoru je vysokoškolský absolvent ekonomických vied a ako vidíte, na žiadne hodnotenie vládneho návrhu štátneho rozpočtu si ešte netrúfol a pár dní určite ani netrúfne. Vie však posúdiť, kto úmyselne tára a kto sa "iba" nevedomky mýli. Kedysi sa na Domažlicku, dávno dávno pred sprejermi, vravelo "jména hloupých na všech sloupích". Dnes sú mená hlúpych v titulkoch všetkých opozičných médií. A tak sa zas, už po koľkáty raz dozvedáme, ako by to oni vedeli, keby to oni mohli. A keď mohli, vedeli akurát zruinovať štát. S výdatnou podporou vnímavej progresívnej prezidentky a bláznivého ministra financií. V priamom prenose pred občanmi usporiadali verejné ekonomické seppuku (rituálnu ekonomickú samovraždu)

Ľudia seno nežerú

A dokonca aj ten maštaľný dobytok má určité formy pamäte a vie, kto z ľudí to s ním ako dobre či zle myslí. A vedieť selektovať mediálne drísty samozvaných odborníkov na všetko a ešte trochu viac (či už tiežnovinárov, alebo tiežpolitikov), dokáže každý gazda, ktorý pracuje na gazdovstve - na tom svojom. Kde sú pre neho podstatné nielen príjmy, ale aj výdavky. Inak - čo pamäť slúži, Slovensko vo svojej novodobej histórii ešte nemalo rozpočet, s ktorým by bol úplne spokojný každý koaličný minister. Nebolo to tak ani počas vlád takých "géniov" ako bola premiérka Radičová s Riškovým balónikom či vlastne balónikovým Riškom, alebo tiež vláda známeho cyklistu s poradcom každého oranžového a najmä dúhového režimu, aký sa kde na okolí vyskytol. Samozrejme, počas progresívnej vlády by sa zo Slovenska stal bohatstvom ďalší emirát. A to už za nejakých pätnásť minút po menovaní vlády dúhy.

Hlúposť bolí a človek sa hanbí za jej producentov, keď to už oni sami nevedia

Hlúposť je ako pionier. Vždy pripravená. Teda pripravená sama seba obdivovať. V tejto disciplíne máme u nás mnohých borcov preborníkov. Lenže - ako hovoril majster Werich - "hlúposť sa fackovaním nevylieči." Tak čo s ňou? Klystýr? A dvojnásobný? A týždeň nežrať? Alebo superarbitrovať pre blbosť?

Politológ: OD NAĎOVÝCH FAŠIZOIDNÝCH PLÁNOV SA MUSÍ DIŠTANCOVAŤ KAŽDÝ
"Demokrati Jara Naďa nie sú len pokračovaním matovičovskej politiky inými prostriedkami, sú priamym ohrozením demokracie, a preto by sa mal od ich fašizoidných plánov dištancovať každý skutočný demokrat," citát: Eduard Chmelár, politológ. Názor... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik