ŠKANDALÓZNE odhalenie v RTVS: Moderátorka ZATAJILA druhú prácu a OKAMŽITE SKONČILA!
14 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Ranné spravodajstvo mala od minulého štvrtka posilniť Veronika Tóthová. Tá sa divákom aj predstavila, ako nová tvár, ktorá ich má sprevádzať vysielaním. Tóthová však pri prijímaní akosi „zabudla“ nového zamestnávateľa upozorniť, že je v konflikte záujmov – je totiž zamestnaná na Letisku M. R. Štefánika. Na problém upozornil denník SME.

Tóthová o sebe ani divákom, ani novému zamestnávateľovi neprezradila, že pracuje pre Ministerstvo dopravy SR na bratislavskom letisku. To ju na svojej stránke prezentuje, ako „kontakt pre štátne inštitúcie v prípade mediálnej spolupráce". V minulosti tiež pôsobila ako hovorkyňa letiska. Na sociálnej sieti LinkedIn sa Tóthová prezentuje, ako špecialistka na vzťahy s verejnosťou.

Veronika Tóthová sa na moderátorskej stoličke v STVR dlho neohriala
Veronika Tóthová sa na moderátorskej stoličke v STVR dlho neohriala
STVR/ YTB
Veronika Tóthová sa na moderátorskej stoličke v STVR dlho neohriala
Štatút pamätá aj na takéto prípady

Slovenská televízia a rozhlas je právnym nástupcom RTVS, ktorá v štatúte pre programových pracovníkov mala zahrnutý aj konflikt záujmov, ktorý je u nich neprípustný. Podľa štatútu programový pracovník nesmie prácu s STVR spájať so svojou činnosťou v obchodných spoločnostiach, približuje SME.

Aj slovenská politika pritom pozná prípady, kedy sa z novinára stali hovorcovia politikov a keď sa ich pôsobenie na poste hovorcu skončilo, vrátili sa naspäť, do práce v médiách. Tóthová je však prvý prípad, ktorý pôsobil aj ako moderátor v médiu a zároveň PR pracovník.

Umelci z Opery SND dnes prišli osobne na pôdu rezortu vyjadriť podporu krokom ministerstva kultúry
Ministerka kultúry dnes na pôde rezortu prijala súčasných aj bývalých umeleckých zamestnancov Opery SND. Operní sólisti, zástupcovia zboru, orchestra i umeleckej prevádzky prišli vyjadriť podporu krokom ministerstva kultúry v súvislosti so zmenami... Čítať ďalej
14 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

RTVS poskytla stanovisko

„Výber redaktorov a moderátorov je plne v kompetencii sekcie spravodajstva,"uviedla pre SME hovorkyňa STVR Andrea Pivarčiová. Tá podotkla, že Tóthová nemala vplyv na výber tém, ktoré prezentovala ako moderátorka spravodajských relácií. STVR ju podľa Pivarčiovej oslovilo na externú spoluprácu – mala byť "dočasné riešenie personálnych kapacít v spravodajstve".

„S pani Tóthovou však v súvislosti s jej iným pracovným pôsobením ukončujeme spoluprácu, pretože to, samozrejme, vnímame ako možný konflikt záujmov," informovala ďalej Piovarčiová.

Kedy by nastal problém

Konflikt záujmu by sa naplno prejavil, keby moderátorka mala informovať o Letisku M. R. Štefánika, čo by mala v rámci zahlásenia reportáže divákovi oznámiť.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok