Belousovová: Slovensko NEMÁ na pomoc Ukrajine, sme takmer pred KRACHOM (VIDEO)
14 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

V úvode svojho najnovšieho videa na YouTube Anna Belousovová upozorňuje, že jej videá nie sú „povinné čítanie“ a preto komu sa nepáčia má veľmi jednoduchú možnosť, ako ich nesledovať. Reaguje tak na pokus niektorých červených denníkov o „aféru“ z toho, že si dovolila posadiť sa pred kameru v pracovni na MsÚ v Čadci, kde pôsobí, ako viceprimátorka. Téma jej videa je o niečom inom, ako o sledovaní jej komunikačných prostriedkov, aj keď priznáva, že teraz bude videí trošku viac, keďže podobné útoky ju namiesto očakávaného útlmu len naštartujú.

Za reálnu tému minulého týždňa Belousovová považuje stretnutie premiérov Roberta Fica (SR) a Denysa Šmyhaľa (Ukrajina), na ktorom slovenský premiér pôsobil, ako keby bol v predklone pred ukrajinským. Pritom práve Slovensko je krajina, ktorá Ukrajine všemožne pomáha a naďalej pomáhať mieni. Belousovová však uvažuje, z čoho tak chceme robiť, keďže sama SR sa potrebuje vyhnúť hroziacemu bankrotu. Zaujalo ju tiež Ficovo vyjadrenie o podpore vstupu  Ukrajiny do EÚ, pričom pripomína historické súvislosti, na ktorých vznikol Majdan. Navyše o Ukrajine takej, akú sme ju poznali už sa nedá hovoriť aj kvôli postupu Ruska v konflikte, ktorý by bez masívnej podpory USA a EU už dávno skončil.

Téma týždňa

Podľa političky bol po skúsenostiach s Ukrajinou, po rokovaní s premiérom ich vlády Šmyhaľom, napočudovanie veľmi ústretový, „tak trošku v predklone“.

„Ako keby my sme boli tí, ktorí sme odkázaní na pomoc Ukrajiny a nie naopak. Možno je to v určitom slova zmysle aj tak. Ale myslím si, že ono tá ústretovosť preveľká mala aj svoje korene alebo príčiny,“ uvažuje politička pripomínajúc, že Slovensko podľa nášho premiéra bezpodmienečne podporuje vstup Ukrajiny do EÚ.

Spokojná Belousovová: Pokojne mi robte reklamu ďalej
ČADCA – Netrvalo dlho a aktivita Anny Belousovovej na sociálnych sieťach zaujala aj červené denníky. Tie sa do nej pustili so štandardnou energiou. Zatrúbili do útoku a... narazili. Belousovovej YouTube kanál zaznamenal nárast. Politička preto... Čítať ďalej
10 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Dve stránky veci

„Vlastne on deklaroval alebo naznačil Ukrajine, že my ich budeme podporovať, aby sme tam mali partnera, silnejšieho spojenca. Ak to myslel vážne, tak musím povedať, že Ukrajina taký partner nikdy nebude. Povedzme to otvorenie Ukrajina nie je svojbytná Ukrajina, alebo to čo z nej ostalo, respektíve ešte ostane oficiálne, je vlastne predĺžená ruka Spojených štátov amerických a tak koná, čiže je to štát, ktorý  nikdy nebude pre nás dobrým susedom,“ hovorí priamo Belousovová pripomínajúc Majdan spred desiatich rokov, na ktorom tiež poznať rukopis USA. Nezabúda ani na fakt, že „kameňom úrazu“ bolo, že vládna delegácia Ukrajiny na samite v novembri 2013 odmietla podpísať asociačnú dohodu s EÚ. Janukovič odmietol vypovedať dohody s Ruskom a prejsť na stranu EÚ.

Druhou stránkou je odhad, že EÚ stála Ukrajina už 140 miliárd eur, z čoho časť platili štáty a časť rozpočet EÚ, lenže ako Belousovová poznamenáva, tie netlačia škriatkovia v Bruseli, ale sa zlievajú zase len z rozpočtov štátov EÚ

„Zoberte si, že toto Ukrajine nestačí, pretože Ukrajina je financovaná aj zo zdrojov z financií z dotácií alebo pôžičky, ktoré tam dávajú USA. Lenže oni tam tie dotácie dávajú iba dotiaľ, pokiaľ vlastne tam je vojna. Oni nemajú záujem o to, aby Ukrajina bola v mieri. Ide o vojnu s Ruskom, to znamená, že keď tá vojna prestane a keď sa podpíšu nejaké asociačné dohody a začnú sa predvstupové procesy s Ukrajinou o vstupe do Európskej únie, tak my ako Európska únia ich máme na krku,“podotýka politička s tým, že to prinesie zase len výdavky pre Európanov.

TASR | Premiéri: Šmyhaľ a Fico na rokovaní

Ňa to všetko v čase, keď Slovensko konsoliduje

Belousovová pripomína, že Ukrajina od Slovenska dala takmer takú sumu, o akú budeme musieť v budúcom roku konsolidovať naše verejné financie. Pripomína informáciu ministra financií, že Slovensko je takmer pred krachom a preto sa politička pýta, kde vziať na ďalšiu pomoc, ktorú sme Ukrajine sľúbili.

Medveď na obzore? TIETO tipy vám môžu zachrániť kožu!
Na miesta s výskytom medveďa hnedého sa neodporúča chodiť osamote. Pri strete s medveďom je dôležité na neho neútočiť. Treba sa mu prihovárať pokojným hlasom. Vyplýva to z odporúčaní Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR. Pri strete s medveďom... Čítať ďalej
14 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Ukrajina už nie je suverénna krajina

Belousovová navyše pripomína, že hoci náš bývalý mainstream informuje o úspechoch ukrajinskej armády, pravda je taká, že Rusko už má pod svojou správou územia, ktoré určite Ukrajine nevrátia. Navyše Ukrajina je nástrojom USA, čo je vlastne ich protektorát a nebyť ich ochrannej ruky a ochrannej ruky EU, už by bolo po konflikte.

„My sme ústami nášho predsedu vlády pána Roberta Fica deklarovali už 14-ty balík vojenskej pomoci so zameraním na nesmrtiacu pomoc humanitárnu pomoc,“konštatuje politička s tým, že by to bolo v poriadku, keby aj táto forma pomoci nebola finančne náročná.

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok