Zelenskyj nechal rovno na front odviesť návštevníkov rockového koncertu
13 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Šokujúce praktiky Zelenského diktatúry voči vlastným občanom! Členovia ukrajinskej vojenskej náborovej služby vykonali veľkú raziu na koncerte v ukrajinskom hlavnom meste Kyjeve. Na sociálnych sieťach sa šíri viac videozáznamov, ktoré údajne zachytávajú zadržaných mužov. Na operácii sa údajne podieľalo viac ako 50 policajtov, ktorí pred Palácom športu kontrolovali doklady mužských návštevníkov koncertu. Informuje srbský web informer.rs.

Mnoho z tých, ktorí mali problémy so svojimi dokladmi alebo úplne odmietli ukázať svoje preukazy, bolo zadržaných, uviedli miestne médiá. Videá z miesta zachytili dav skandujúci „hanbite sa!”, keď ozbrojení dôstojníci odvádzali zadržaných a usadzovali ich do policajných vozidiel.

Nie je jasné, koľko mužov bolo nakoniec zadržaných

Kapela Okean Elzi je jednou z najznámejších ukrajinských rockových kapiel; na koncert prišlo asi 8 000 ľudí. Kapela pôsobí v Lavove od roku 1994. Jej balada "Bez Boju" sa stala nezabudnuteľnou hymnou západných protestov na Majdane, ktoré v roku 2014 viedli k zvrhnutiu demokraticky zvoleného prezidenta Viktora Janukovyča.

Frontman skupiny Okean Elzi Vjačeslav Vakarčuk bol v rokoch 2007-2008 a 2019-2020 poslancom ukrajinského parlamentu.

Zúfalý diktátor

Túto jar, tvárou v tvár nedostatku personálu, rastúcim stratám a vojenským neúspechom v konflikte s Ruskom, Kyjev znížil vekovú hranicu odvodu na front z 27 na 25 rokov a výrazne sprísnil pravidlá mobilizácie, pričom potenciálnych regrútov zaväzuje, aby sa hlásili na náborových miestach k „overeniu údajov“ , čo často znamená cestu rovno na front.

V posledných mesiacoch sa na sociálnych sieťach objavilo niekoľko videí, na ktorých sa vojaci doslova pokúšajú unášať ľudí na uliciach, v posilňovniach a nákupných centrách.

The Times minulý týždeň informoval, že „úsilie o posilnenie náboru sa stáva stále klamnejším, donucovacím a násilnejším“, ale zdá sa, že stále nie je dostatočné na dosiahnutie cieľa Kyjeva regrutovať ďalších 200 000 vojakov do konca roka.

Zelenského zmena, rasistický Obama, sex na pódiu a šikovný nevoľník: Doobedná káva s HD
1. Noviny Politico uviedli, že šance na splnenie požiadaviek šéfa kyjevského režimu Volodymyra Zelenského na ďalšiu podporu Ukrajiny sú v súčasnosti extrémne malé. Autori publikácie objasnili, že vykonali vlastné hodnotenie pravdepodobnosti, že... Čítať ďalej
12 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok