ZASIAHNE NÁS STUDENÝ FRONT! Niekde aj so snehom
13 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Počasie v našej oblasti sa zmení už počas nedele. Za zmenu môže studený front, ktorý vystrieda tlakovú výš, vďaka ktorej sme mali doteraz počasie s príjemnými teplotami. Studený front prinesie silný vietor a na mnohých miestach snehové zrážky, avizujú meteorológovia z iMeteo.sk.

Na Slovensko príde studený front už oslabený, jeho prejavy budú výraznejšie v Čechách, kde sa môžu vyskytnúť aj búrky. Na Slovensko prinesie ochladenie na niektoré miesta sneženie, do južných okresov nočné mrazy. Veterno však bude na celom území.

Hory sa môžu zabelieť

Počas nedele sa studený front presunie aj nad Slovensko, kde sa prejaví okolo poludnia. Postupovať bude od západu na východ. Zrážky budú skôr vo forme prehánok, no pod vplyvom ochladenia sa vrcholky našich veľhôr zabelejú čerstvým snehom. Ak plánujete turistiku, rátať treba so silným vetrom, ktorý pocitovú teplotu patrične zníži. Rýchlosť vetra na horách by mohla dosiahnuť až 120 km za hodinu.

KOLLÁROV ODKAZ političkám z PS! (VIDEO)
Právnikovi a podnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi sa evidentne nepáči predstava, že by moc na Slovensku uchopilo Progresívne Slovensko. Rad „odborníkov“ z tejto strany, ktorá sa tvári, ako list nepopísaného papiera je, zdá sa, nekonečný. A platí to... Čítať ďalej
13 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Na juhu prvé mrazy

V južnej polovici Slovenska meteorológovia zrážky neočakávajú, ani južnejšie položeným okresom sa ochladenie nevyhne. Rozlúčiť sa môžeme s teplotami okolo +20°C, v noci už „nastúpia“ prvé mrazy – teploty počas najbližších nocí poklesnú až na -1°C.

Vážení naši čitatelia

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok