Verona sa durdí, máli sa jej pozornosti
13 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Podržte sa, volá po objektivite! Máli sa jej priestor, ktorý podľa nej v médiách dostáva ona a kolegovia z jej parlamentného klubu. Odvoláva sa na to a tamto, mudruje (zas  a už nespočetný krát), teoretizuje. Odborníčka na absolútne všetko a ešte trochu viac si tento raz rypla do médií. Vaj ju a jej "matovičovcov" nedávajú. A to je prvý zásadný omyl. HD ju "dáva" často. Až tak pričasto, že nám v komentároch čitatelia neraz vyčítajú - to je fakt citát - "prečo tu dávate stále tú ..,. (píp)"? Nuž, vidíte, milá Veronika a my Vás stále furt.

Vieme, že ak niekto má naštvať našich čitateľov či ak ich má niekto rozosmiať, ste to Vy. Je totiž kúzelné sledovať, že HDP je to isté ako DPH, je osviežujúce pobaviť sa v týchto postdepresívnych časoch po vládach, v ktorých ste sedeli. A mnohí psychiatri tvrdia, že ak sa chceme zbaviť nejakej mory, treba sa na niečo poriadne nasr..., no, oné, nasrdiť, zámerne vybuchnúť a rýchlo príde pokoj. Niečo roztrhnúť, napríklad záves, hodiť tanier o zem, či prečítať si nejaký Váš status. Vyskúšal som, okrem závesu a taniera a fakt, funguje to.

Viete, vec sa má takto

To teraz píšem ako naozaj dlhoročný bývalý moderátor Slovenského rozhlasu. Mal som väčšinou tú slobodu, že do relácií som si pozýval niečím zaujímavých ľudí. Buď umom, alebo prácou, alebo vlastnosťami. Inšpiratívnych, povznášajúcich. viete, práve z toho dôvodu by som si Vás do "mojej" relácie nikdy nepozval. Chápem bulvár, ten má iné zameranie a jeho cieľom je neraz hosťa zosmiešniť. S mnohými z nich tak vlastne nemá žiadnu robotu, urobia to za pozývateľa radostne a s hrdo vztýčenou hlavou sami.

S Vami a s vami z klubu je iba drina a stále hrozia sankcie

Viete, oháňate sa nejakými povinnosťami vysielateľov. Nuž tak Vám prezradím jednu všeobecnú z nich a tá je nadradená asi tým ďalším. Vysielateľ je zo zákona povinný zabezpečiť, aby sa v jeho vysielaní neozvali vulgarizmy, nadávky či oplzlosti. Nie, naozaj nepredpokladám, že by ste ich používali VY. Ale používajú ich v miere viac ako 50 percent svojho verbálneho prejavu Vaši kolegovia z Vášho poslaneckého klubu, ponajviac samotný stranícky šéf.. A viete, ako je náročné vypípavať napríklad živé vysielanie? A že nadávky sú tolerovateľné iba po dvadsiatej druhej hodine? Viete, v akom čase sa u nás vysiela väčšina politických diskusií? A ešte jedno. Vždy som chcel, aby diskusia poskytla poslucháčom nejaké relevantné fakty. A to by sa vo Vašom, ale ani vašom prípade zjavne nedalo. A tiež - na humoristické relácie boli slovom oveľa zdatnejší kolegovia ako som bol ja.

A ešte jeden dôvod - relevantnosť

Ako pozývateľ do rozhlasovej besedy som si vždy najradšej pozýval relevantných odborníkov, áno, aj z radov politikov a k nim som pozýval zas relevantných oponentov. Aby sme sa rozumeli, vysvetlím to. Slovom relevantný sa označuje taký hosť, ktorý je dôležitý, závažný, má veľkú závažnosť. Ukážte mi jedného takého vo Vašom parlamentnom klube! Sledujem rokovania, no u vás a ani u Vás som žiadnu relevanciu v diskusiách nezaznamenal. A ozaj - diskusia, to je v médiách výmena názorov medzi prizvanými na nejakú tému, ktorá má obyčajne za cieľ vyjasniť alebo vyriešiť nejaký problém. Nuž a Vy si fakt myslíte, že sa v diskusii s Vami podarí niekomu vyriešiť nejaký problém? V prospech občanov? Štátu?

Jozef Banáš si prevezme ďalšie ocenenie za tvorbu
Najprekladanejší slovenský spisovateľ Jozef Banáš dostane ďalšiu cenu. A tá súvisí práve s prekladaním a šírením jeho tvorby. Nedávno sa však vrátil z inej zaujímavej cesty, kde sa mu potvrdilo, aký vplyv má Čínska ľudová republika. A aj to, čo to... Čítať ďalej
12 | 10 | 2024 | Michal Albert

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok