O jednom festivale politickej rektoskopie a o totálnej strate súdnosti
13 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Keby mohli, postavili by na Zámockej mauzóleum. Aby dva symboly (tých chlapcov mi je nesmierne ľúto tak, ako každej obete nezmyselného zločinu) večne žili, ako Lenin pri Kremeľskom múre. Pokúsim sa oddeliť tragédiu tých dvoch mladých ľudí od tragikomédie politikov a médií, ktorí si zas raz z chuti odpudivo a nechutne zatancovali na ich hroboch. Ak sa to vôbec dá.

Hovorí sa tomu riťolezectvo. kalkulované, bezcitné a populistické riťolezectvo. Tentoraz sú v tejto disciplíne preborníkmi politické nuly (často až dve nuly), ktoré sa vypočítavo pchajú do zadku liberálnemu progresivizmu, keď v tých predchádzajúcich ...izmoch vo farbách iných strán nijako neuspeli. Mimochodom, koľko mladých chlapcov vo veku tých, ktorí tragicky zahynuli pred "teplárňou", zahynulo na Dukle? O tom už títo farizeji a politické bzdochy pred týždňom ani mäkké "f" nemukli. Zaliezli ako šváby pod kredenc.

Paradoxný nepomer, no veľavravný

Teraz robia inventúru toho, kto a či sa dostatočne verejne vyrumázgal - samozrejme - mediálne, nad včerajším "výročím". Verejne kádrujú, kto uronil viac sĺz. Rovnako, ako diktátor v Severnej Kórei, ktorý veľmi pozorne tajnou políciou sleduje jasanie nahnaného ľudu pod jeho tribúnou, počas jeho prejavu. Zrazu sa odkiaľsi z prdele sveta ozvala aj bývalá prezidentka. K Dukle nič. Včera povyliezali ako vrtivky orechové a nechutne bezducho ničili inak jeden z posledných krásnych jesenných dní. A dokonca, chcú v pamiatkovo chránenej zóne stavať pamätník.

Chcú zaujať istý mediálny titul

Ktorý v poslednom čase píše už iba a takmer výlučne o úchylnej nekultúrnej "kultúre", o psychicky narušených, o ľuďoch v depresiách, o živote lesieb a homosexuálov, o potratoch a o iných podobných témach. V snahe zaujať stranícke špičky volebne perspektívnych strán sa pchajú liberálom a progresívcom ešte viac do zadku, ako Jiřina Švorcová boľševikom. Z násilnej a odsúdeniahodnej smrti dvoch chalanov spravili plytkú politickú tému dúfajúc, že zaujmú šimečkovské davy.

Koľko vrážd bolo za rok na Slovensku?

Koľko násilných prepadnutí, koľko znásilnení? To ale predsa vôbec nie je zaujímavé. Ak nejde o obete z komunity LGBT, tak nejde o nič a o nikoho. Presne tak, ako nejde o tisícky tých mladých, ktorí padli na Dukle. Z "normálnej" vraždy sa politický kapitál nedá nijako vytĺcť. Ani z mŕtveho Rusa. Z homosexuála však áno a ešte ako ľahko! A  ako radi ich médiá citujú. Včera boli do jedného na Zámockej v Bratislave. a Čaputová samozrejme zas v detaile. Na SNP nebol čas, ani na Duklu. Včera sa ešte aj ten Kiska objavil v televízii v akomsi programe v nejasnej súvislosti. Celosvetové "dušičky" ba sa mali presunúť na dvanásteho októbra.

Áno, bolo to strašné a nespravodlivé

A cítim naozaj smútok, ale tak, ako v prípade akejkoľvek vraždy. Ak zástavníci komunity LGBT všade tvrdia, že aj oni sú "bežní" členovia spoločnosti, potom aj dve obete y ich radov sú pre mňa bežné. Pozitívna diskriminácia je u nás zo zákona zakázaná a zas sa tu ktosi tvári, že o tom nič nevie. Ale o negatívnej, rovnako zakázanej, bude vyrevovať ako tur na čerstvé seno.

Nevidím možnosť, že by si to médiá nejak vzali "k srdcu". To totiž nie sú médiá, ale politické centrály. A ako vieme, od politikov nemožno očakávať schopnosť pozerať sa na svet a udalosti v ňom nestraníckymi očami. Áno, bolo to strašné a nespravodlivé, ale najmä voči obetiam a ich rodinám iných násilných trestných činov.

Hurá, nech žije Kim ir sen, nech je večne živý, ako Lenin. (Ktorého aj tak čoskoro deložujú z mauzólea.)

Hlavný denník a nedeľné zamyslenie Michala Zoldyho
"Človek sa niekedy nestačí na Slovensku čudovať, čo tu koho napadne. V ďalšom živote pôjdem za lekára, ak ma zoberú na medicínu. Rovno za primára.... a budem to všetko rad radom očkovať hlava nehlava." Citát Michal Zoldy Názor Michala Zoldyho,... Čítať ďalej
13 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok