Nvotová z Demokratov hejtuje ministerstvo kultúry: keď ma naser..te
13 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) vraj rozbieha zmenu zákona o štátnom jazyku. Nvotovú, političku Dorotu Nvotovú, ktorá je aj speváčka a členkou strany Demokrati zloženej zo zlepenca odídencov z iných strán to rozzúrilo a musela komentovať, aj keď vôbec nemusela.

Denník N sa rozbehol a napísal, že ministerstvo kultúry rozbieha zmenu zákona o štátnom jazyku. Tá by mala podľa portálu sprísniť dohľad nad jeho používaním a očakáva sa vraj, že sa zvýšia pokuty pri porušení zákona.

Dorota Nvotová sa vyhráža: Ale ak ma naozaj naser..te

"V niektorých moslimských krajinách funguje náboženská polícia, ktorá trestá ženy za nevhodné oblečenie. Nevhodným sa myslí napríklad to, že im skĺzla šatka z hlavy, alebo že spod šiat vykukol členok. Predpokladám, že práve toto bolo inšpiráciou pre takzvanú ministerku a jej šéfa Machalu – rozhodli sa na nás vyslať jazykovú políciu. Budeme trestaní za nedokonalú slovenčinu alebo za nevhodné použitie cudzieho jazyka. Nuž dobre. Vážení, som si istá, že v Scrabble vás v štátnom jazyku oboch porazím, ale ak ma naozaj naseriete, začnem vám nadávať po nepálsky!" reagovala zo strany Demokrati Dorota Nvotová.

Advokátka Krajníková OSTRO skritizovala Čaputovú a Matoviča! Za TOTO budú pykať
Advokátka Krajníková o manipuláciách v trestných a súdnych konaniach ako fenoméne súčasnej Slovenskej republiky Počas obdobia „vládnutia“ Čaputovej s Matovičom sa už aj tak nie ukážkový právny štát premenil na kovaný policajný režim a skorumpovaný... Čítať ďalej
12 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik