Hlavný denník a nedeľné zamyslenie Michala Zoldyho
13 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Človek sa niekedy nestačí na Slovensku čudovať, čo tu koho napadne. V ďalšom živote pôjdem za lekára, ak ma zoberú na  medicínu. Rovno za primára.... a budem to všetko rad radom očkovať hlava nehlava." Citát Michal Zoldy

Názor Michala Zoldyho, jedného z najvýraznejších a bezpochyby najskúsenejších politických komentátorov na Slovensku s názvom: "SLOVENSKÝ OKTÓBER FEST", zverejnený na sociálnej sieti Telegram preberáme v plnom znení.

Tak sme si tento týždeň zas do sýtosti zapolitizovali, zakomentovali, zapripomínali Zámockú ulicu, zanadávali na novinárov v roli krvilačných bastardov, zapodporovali našich lekárov lebo tak málo zarábajú, že to v práci musia ťahať až do osemdesiatky a niektorí až do deväťdesiatky, aby mali chudáci aspoň akú takú penziu, kým my ostatní nevieme čo od rozkoše a topíme sa v peniazoch. 

Klasika, je tu nedeľa a zase som tu s mojím pravidelným nedeľným zamyslením

Akurát rozmýšľam, že ak kolega Roman Martiška vždy v nedeľu píše nedeľník z politických diskusií, a na Slovensku máme napríklad Hlavný denník a Denník N, a v minulosti existoval aj Večerník, ako mám nazvať moju systematickú novinársku činnosť a moje články, ktoré píšem uprostred noci okolo pol druhej.....? Správne, mojím novinárskym produktom, ktorý zvyknem uverejňovať okolo tretej v noci, je „NOČNÍK“. Áno, ja píšem vždy pravidelne „nočníky“, aby bolo ráno ku káve čo čítať.

Nový minister zdravotníctva menom Šaško

Som rád, že sa náš prezident tento týždeň postavil na stranu zdravotníkov a lekárov, lebo to je naša najnižšia príjmová skupina a ako takú ju rozhodne treba podporiť. Majú aj "zbrusu" nového ministra menom Šaško, pretože ten biely rezort si v čoraz kratších intervaloch  pohadzujú ako horúci zemiak z ruky do ruky všetky vlády a vládne koalície už od Nežnej revolúcie, od ktorej sa počíta náš nový demokratický letopočet, pretože iba odvtedy sa datujú problémy v zdravotníctve. Predtým fungovalo ako hodinky, ibaže akonáhle prišiel do malej zemi pod Tatrami kapitalizmus, čosi sa šeredne pobabralo a furt to škrípe. Ale ja som optimista, čo ak ten Šaško pretne všetky gordické uzly a odrazu sa bude v našich moderných nemocniciach s úsmevom operovať hore dolu v nepretržitých prevádzkach bez čakacích listín a každý, kto bude chcieť, bude bez čakania hoci aj odtransplantovaný jedna radosť. 

Útok medveďa na hubára

Bohužiaľ došlo k ďalšiemu útoku medveďa na hubára, tento raz znovu s následkom smrti. Lenže poslanec Huliak má teraz iné starosti ako behať s flintou po Liptove a strieľať v cudzích revíroch ľudožravé medvede,  lebo sa pustil pre zmenu do Danka. Fatálna chyba. To sa celkom zákonite ukázalo byť nad jeho skromné sily. Škoda, mal zo začiatku takú dobrú povesť,  ale dve chyby za sebou – najprv suka a potom ten útok na Danka  -  a je po sláve.   

TOTO sa mi nezdá

Chýr sa už tradične nesie Slovenskom od Mareka Šouna, ktorý je vždy záhadne najlepšie informovaný bohvie skade, že minister vnútra a šéf strany Hlas-SD by mal ísť do parlamentu za predsedu Národnej rady, ale toto sa mi nezdá a mám k tomu vážne výhrady. Na vnútre náš Matúš začal tak krásne zostra, no teraz je tam kopu rozrobenej a  nedokončenej roboty, od ktorej sa neuteká. Hlavne je tam roboty ako na kostole s Čurillovcami a nebolo by fér nechať to celé na pleciach štátneho tajomník v roli ministra. Aby to nakoniec s Čurillovcami nedopadlo ako s tou rozrobenou a nedokončenou nemocnicou na Rázsochách. Čo dáš do ruky Hlasu, to aby si strážil. Ešte sa môže stať, že sa po ďalších voľbách budú Čurillovci s Hamranom a Lipšicom rehotať dolu zamrežovaným otvorom do hladomorne a mučiarne na nejedného súčasného koaličníka, prikovaného v putách.   

Drucker a inakosť

Inde to chvalabohu zatiaľ klape solídne. Minister Drucker na Kramároch nemá rád dezinformačné médiá a z moci svojho úradu rozhodne nedovolí, aby sa trenčianskemu gymnáziu ubližovalo, hlavne nie zo strany kadejakých „fašistov“, ktorí z nejakého dôvodu neznášajú slušivé dúhové zástavy. Môžu sa papuľnatí Miňo aj s Uhríkom roztrhať od jedu, tu nik nebude prekážať podpore inakosti! Jasné?  

KOLLÁROV ODKAZ političkám z PS! (VIDEO)
Právnikovi a podnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi sa evidentne nepáči predstava, že by moc na Slovensku uchopilo Progresívne Slovensko. Rad „odborníkov“ z tejto strany, ktorá sa tvári, ako list nepopísaného papiera je, zdá sa, nekonečný. A platí to... Čítať ďalej
13 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Aj ZMOS a naše prekrásne regióny sú spokojné a dostanú svoje od Ficovej vlády

Na nich sa nemohlo zabudnúť, lebo samosprávy sú chrbticou nášho národa a nechať mestá a obce vyhladovať by sa šeredne nevyplatilo, hlavne pred voľbami. Jožko Božík si to postrážil. Poznám ho osobne skoro 30 rokov a je to skvelý chlap. Ak stroskotať na pustom ostrove, tak jedine s ním lebo on vie všetko vyriešiť. Rozhodne je akčnejší a svižnejší ako bol Michal Sýkora.

Skade  na to všetko berie Laco Kamenický v prázdnej špajze peniaze síce neviem, ale je to jeho starosť a ja mu fandím.  Čo iné mi zostáva ak nechcem, aby sme skrachovali? To je ako keď sadneš do lietadla.... musíš veriť posádke, inak by si sa počas letu zbláznil. 

Prieskum

Marek Šoun, chodiace svedomie nášho národa, varuje na komentovanej vychádzke so psom, že sa mu nepáči náhly rapídny vzostup voličských preferencií Progresívneho Slovenska na 24 percent a pokles preferencií Smeru na 20 percent. Ani nám sa to nepáči. Ale ako Šouna poznáme, on s tým určite niečo urobí, lebo vzdať to a nechať Šimečkovcov strieľať fľaše šampanského je príliš skoro. 

Hyperaktívny "všadebol" Blaha letí okľukou do Moskvy, lebo nad Ukrajinou je zápcha, aby sa z Červeného námestia vyškieral celému Bruselu, ktorý toho bývalého blackmetalistu síce výborne platí, ale to na veci nič nemení a je dobré myslieť trochu na povojnové časy aj za nás, aby nám v budúcnosti zase prúdil lacný plyn a ropa ako za Husáka.  Na rozdiel od Česka je Putin medzi Slovákmi pomerne populárny, to tu vie každý.    

Zoroslav Kollár medzičasom predstavil YouTubovému obecenstvu aspoň časť hviezdneho ženského družstva PS

V zostave Plaváková, Jaurová a Petrik - aby národ vedel, o čo tým sympaťáčkam vlastne ide. Zdá sa, že im ide hlavne o riešenie svojich vlastných problémov. To by na Slovensku nebolo nič nové, veď na to sa do parlamentu chodí poslancovať, aby si človek pomohol. Horšie je, že Zoroslav mi zatiaľ neodpovedal na môj mail ohľadne jeho sľubu, že podporí vznik nového nezávislého média ak mu niekto dodá vhodné novinárske osobnosti. Nelenil som, urobil som to a zatiaľ čakám, ale asi som aj s mojím mailom skončil v Spame. Väčšina mojich dobrých úmyslov a návrhov končieva už tradične v Spame alebo v Koši, na to som si už zvykol, ale ja kvôli tomu do cudziny nezutekám a stále skúšam šťastie doma. Čo ak niekto náhle precitne a povie si, že nastal čas plnenia sľubov?  Pre seba nebojujem o nič, nie som z egoistickej rodiny, radšej sa vždy snažím robiť niečo pre druhých a ak vidím, že kolegovia alternatívni novinári trú biedu a žijú ako kostolné myši, chcem im pomôcť. Dobre zaopatrená vláda totiž dáva všelijakým Markízam milióny na reklamu ale, ako nám odkázal bývalý košický alternatívec Roman Michelko, alternatívni novinári nech sa láskavo postarajú sami o seba...to ten vychytralý SNSák povedal, aby vzápätí zaliezol za pekný plat do parlamentu a zabuchol za sebou dekel. Takto sa to robí, do psej matere. 

Keby sme všetci na Slovensku pracovali zadarmo, alebo len za malý peniaz, ani inflácia by nebola

Osobne nemám žiadne kariérne ambície, nikomu nekonkurujem, nikomu nehádžem polená pod nohy, nikomu hlave nezávidím. Píšem svoje nočné príspevky – takzvané „nočníky“ - s železnou pravidelnosťou už celé roky úplne zadarmo z čistej lásky k svojmu národu lebo nemám žiadnu manželku, ktorá by mi v tom uprostred noci bránila vlastným telom...Keby sme všetci na Slovensku pracovali zadarmo, alebo len za malý peniaz, ani inflácia by nebola. Ktosi mi nedávno ponúkol 10 eur za článok, skoro ma hodilo o zem. Netušil som, že moje články sú hodné až tak „veľa“, veď je to takmer ako práca nekvalifikovaného robotníka s lopatou vo výkope. Dobre vedieť.... Človek sa niekedy nestačí na Slovensku čudovať, čo tu koho napadne. 

V ďalšom živote pôjdem za lekára, ak ma zoberú na  medicínu. Rovno za primára.... a budem to všetko rad radom očkovať hlava nehlava.

Ostrý Zoldy! Najvyšší čas vrátiť do škôl zdravý rozum
"Herca, ktorý má problém s alkoholom a drogami by som tam ale v žiadnom prípade nepustil." Citát Michal Zoldy Michal Zoldy, jeden z najvýraznejších a bezpochyby najskúsenejších politických komentátorov na Slovensku zverejnil na sociálnej sieti... Čítať ďalej
11 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok