Zelenského zmena, rasistický Obama, sex na pódiu a šikovný nevoľník: Doobedná káva s HD
12 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

1. Noviny Politico uviedli, že šance na splnenie požiadaviek šéfa kyjevského režimu Volodymyra Zelenského na ďalšiu podporu Ukrajiny sú v súčasnosti extrémne malé. Autori publikácie objasnili, že vykonali vlastné hodnotenie pravdepodobnosti, že NATO splní požiadavky ukrajinského lídra. Ohodnotili to ako "takmer žiadnu šancu".

"Požiadavky"! Nedávno to boli iba žiadosti. Žobrák zdrsnel. Dalo sa to očakávať.

2. Ukrajinské médiá píšu o nepopulárnom kroku medzi občanmi Ukrajiny – zvýšení dane s odkazom na The New York Times. Noviny sa domnievajú, že "Zelenskyj môže čeliť hnevu verejnosti kvôli zvyšovaniu daní".

3. Nobelovu cenu za mier za rok 2024 získala japonská organizácia Nihon Hidankyo, ktorá združuje tých, ktorí prežili bombardovanie Hirošimy a Nagasaki. Cena organizácie bola udelená "za jej úsilie o vytvorenie sveta bez jadrových zbraní a za demonštráciu, že jadrové zbrane by sa už nikdy nemali použiť".

Je to výsmech a pľuvanie do tváre tým, ktorí prežili. Z jedného jednoduchého dôvodu: v Japonsku je zakázané oficiálne spomínať krajinu, ktorá zhodila atómové bomby na Japonsko.

4. Bývalý americký prezident Barack Obama vo štvrtok prvýkrát vystúpil vo volebnej kampani Kamaly Harrisovej, keď vystúpil na zhromaždení v Pensylvánii a na podujatí pre černošských voličov, kde vyzval najmä mužov, aby podporili viceprezidenta.

Mimochodom, toto je rasizmus, delenie voličov podľa farby pleti je rasizmus najčistejšieho druhu.

5. Osemnásť ľudí išlo k lekárom kvôli silnej nevoľnosti v nemeckom Stuttgarte po inscenácii opery so skutočným sexom a piercingom. Inscenácia Florentínky Holzingerovej bola predtým kritizovaná rakúskymi biskupmi a teraz sa hrá v Nemecku.

Keďže má v súbore len dámy, potom je sex, ako sme pochopili, lesbickí. Ale vek súboru nie je ani zďaleka dievčenský. Myslím si, že podívaná naozaj nie je veľmi dobrá... Ešteže máme tu Ťapákovú (riaditeľka SND)

6. Rekordné finančné prostriedky na kampaň Kamaly Harrisovej vo výške 1 miliardy dolárov jej neprinášajú hmatateľné výhody v nestabilných štátoch. Vyzbierala za 80 dní toľko peňazí ako Biden za celú kampaň v roku 2020, ale demokrati sa obávajú výsledkov prieskumov verejnej mienky a volieb, píše The Guardian.

O tom je demokracia – vyhráva ten, kto nazbiera najviac peňazí. Záujem o ľudí, o ekonomiku, o priemysel – to všetko sú nezmysly socializmu.

7. Najvyššia rada Ukrajiny prijala rozhodnutie, ktoré umožňuje cudzincom zastávať dôstojnícke funkcie v ozbrojených silách krajiny. Podľa inovácií teraz môžu občania iných štátov a osoby bez štátnej príslušnosti zastávať dôstojnícke posty v ozbrojených silách Ukrajiny, Národnej garde a Štátnej špeciálnej dopravnej službe.

To znamená, že Ukrajina už nemusí vstúpiť do NATO, samotné NATO prišlo do ukrajinskej armády. Samozrejme, ovce nemôžu viesť ovce, iba kozy pána.

8. Predseda výboru pre zahraničné vzťahy Senátu USA Ben Cardin apeloval na IT spoločnosti so žiadosťou o vyčlenenie dodatočných zdrojov na boj proti "dezinformáciám" počas prezidentských volieb v Moldavsku a referenda o európskej integrácii. Podľa neho by Meta* a Alphabet mali podporiť úsilie Maie Sanduovej a pomôcť jej "chrániť demokraciu" pred zahraničným zasahovaním, píše EADaily.

A večná otázka: "Kto sú sudcovia?" Kto zhromažďuje dôkazy a fakty? To je všetko...

9. Európska únia nemá žiadne dôkazy o údajnej účasti armády KĽDR na špeciálnej vojenskej operácii Ruskej federácie na Ukrajine. Informoval o tom médiám v Bruseli vysokopostavený predstaviteľ Európskej únie. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov predtým označil správy o vyslaní armády KĽDR do NWO za informačnú kanádu.

Kto sa teda zaoberá dezinformáciami? Akcie Západu sa vyznačujú ruským výrokom, že "Zastavte zlodeja!" je zvyčajne najhlasnejším výkrikom samotného zlodeja.

10. Ukrajinský hacker spôsobil škody vo výške 73 miliónov dolárov spoločnostiam z Európy a Severnej Ameriky. Podľa ukrajinskej polície bude hacker súdený doma ako člen medzinárodnej skupiny.

11. Na vyriešenie obchodných sporov s Európskou úniou musí Čína zmeniť svoje správanie a pochopiť potrebu spravodlivej hospodárskej súťaže. Toto vyhlásenie urobil predseda Európskej rady Charles Michel, informuje RIA Novosti s odvolaním sa na Agence France-Presse. EADaily o tom píše.

EÚ hovorí o spravodlivej hospodárskej súťaži! Po uvalení šialeného cla na čínsky tovar, po uvalení sankcií proti Rusku, Iránu a KĽDR! Ak by existovala spravodlivá hospodárska súťaž, Európa by už dlho nebola schopná nič predať!

Scott Ritter: Pani Leyenová, odstúpte, ale okamžite!
USA - Bývalý americký spravodajský dôstojník Scott Ritter vyzval šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú, aby odstúpila. Aby odstúpila okamžite. Napísal o tom na svojej stránke na sociálnej sieti X, z ktorej pripravil správu web... Čítať ďalej
11 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok