OBOR! Uznávaný rybár ulovil v Čechách REKORDNÉHO sumca
12 | 10 | 2024 I Rasťo Ekkert

Najznámejší rybár v Česku Jakub Vágner ulovil rekordného sumca. Ako sám povedal splnil si svoj sen. „Keby ste videli ten súboj. Neuveriteľné. Tie bubliny, ktoré stúpali k hladine, tak to boli normálne bubliny ako taniere,“ povedal o svojom súboji s obrovskou rybou.

Prekonal vlastný rekord

Ako sa ukázalo, prekonal vlastný rekord z júna 2024. Sumec, ktorého ulovil na Vranovskej priehrade, bol poriadny obor. „Je to tam, priatelia! Zase o kúsoček ďalej. Sumec meral 264 centimetrov a posúva tak štátny rekord. Len na upresnenie – je fajn chytiť český rekord. Pre mňa je ale najväčšou radosťou vedomie, že takto veľké ryby žijú aj u nás doma. Že za nimi nemusíme cestovať ďaleko do Španielska, Talianska či Francúzska,“ prezradil Jakub Vágner.

Splnil si sen

„Kto ma pozná, vie, koľko som tomu tento rok dal. Na vode v akomkoľvek počasí, od začiatku, pár hodín spánku denne, a pohodlie postele som skoro nezažil. Lenže o tom to je. Tieto poklady českých vôd si musí človek vydrieť a dať tomu celé svoje ja,“ hovorí Jakub.

Tento obor nebol jediný úlovok „Každopádne štyri ryby 250+ a dve ryby 260 centimetrov plus sú pre mňa výsledkom, ktorý je splneným snom z českých vôd.“

Zdroj: FB Jakub Vágner
Zdroj: FB Jakub Vágner
Zdroj: FB Jakub Vágner
Zdroj: FB Jakub Vágner
Zdroj: FB Jakub Vágner
Zdroj: FB Jakub Vágner
Zdroj: FB Jakub Vágner
Tragický koniec obra

Jakub Vágner sumca po zvážení, zmeraní a nafotení pustil späť na slobodu, ale o dva mesiace neskôr mal trofejný obor smolu. Ulovil ho ďalší rybár a ten ho zabil. Jakuba to veľmi nahnevalo a takto zhodnotil tento skutok. 

Hanebný čin

„Na záver si nemôžem odpustiť – vážený pán Kachyňo, teraz už nemáte ani rekord, a zostáva vám iba hanba. Snáď bude váš hanebný čin a následná bieda, ktorú ste dostali od ľudí, dostatočným varovaním pre všetkých, ktorí by v budúcnosti chceli takto výnimočnú rybu zabiť. Budem sa o to starať nielen ja, ale aj tisíce ďalších rybárov z Čiech a Slovenska. Je na čase si uvedomiť, že naše vody nie sú bezodné. Konzumovať ryby je v poriadku, ale vybíjaním trofejných rýb z našich revírov si pripravujeme o životné zážitky a sny len sami seba,“ Povedal Vágner.

105. Nobelovu cenu za mier získala organizácia, bojujúca proti jadrovým zbraniam
NÓRSKO - Tohtoročnú 105. Nobelovu cenu za mier získala japonská organizácia Nihon Hidankjó bojujúca proti jadrovým zbraniam. V Osle to oznámil nórsky Nobelov výbor. O udelení informujú svetové agentúry,HD čerpá z ČTK a z TASS. „Toto miestne... Čítať ďalej
11 | 10 | 2024 | Ivan Brožík
#google_vignette

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok