KOLLÁROV ODKAZ političkám z PS! (VIDEO)
13 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Právnikovi a podnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi sa evidentne nepáči predstava, že by moc na Slovensku uchopilo Progresívne Slovensko. Rad „odborníkov“ z tejto strany, ktorá sa tvári, ako list nepopísaného papiera je, zdá sa, nekonečný. A platí to aj o „odborníčkach“, lebo aj tým sa už Kollár v jednom z videopozdravov venoval. Tentokrát sa pozrel bližšie na dve z nich.

Dámam z PS sa venoval už v minulom videu, kde skonštatoval, že na predvolebnej tlačovej besede videl tri frustrované ženy hovoriť o sebe, nie o Slovensku. Vo videopozdrave Michalovi Šimečkovi č. 4

Predvolebné tlačovky z PS

Kollára pred minuloročnými voľbami ZAUJALI tlačovky, kde PS hovorilo o rodovej rovnosti, no ani slovo o tom, aká je ich vízia o zlepšení života občanov SR, či našej ekonomickej situácie.

„Videl som tam tri životom skúšané a frustrované ženy, ktoré nehovorili o Slovensku, ale hovorili o sebe,“ hovorí Kollár a „predstavuje“ právničku, ktorá vychováva dieťa so svojou partnerkou, opakovane zneužívanú ženu a dcéru muža, ktorý pripravil Maticu slovenskú o národný poklad. Návrhy, ktoré pripravujú, podľa Kollára nemajú riešiť problémy Slovenska, ale problémy ich samých, prípadne ich komunít.  Ide o návrhy ohľadom zvýšenia práv pre LGBTI osoby, či pre široké sprístupnenie tranzícii pre transrodové osoby.

Kollár o “životom skúšaných a frustrovaných” političkách PS
Ak ste video od Zoroslava Kollára čakali v sobotu, boli ste možno sklamaní. Ak ste ho videli v nedeľu, mohli ste byť znechutení. Kým? „Odborníčkami“ z PS. Podnikateľ a videobloger totiž priniesol Pozdrav Michalovi Šimečkovi č. 2, v ktorom sa... Čítať ďalej
23 | 09 | 2024 | Eka Balašková

Koho problémy riešia dámy z PS

Kollár síce uznáva rovnoprávnosť všetkých ľudí, no z videa, ktoré odznelo pred minuloročnými voľbami Kollár nadobudol dojem, že žijeme v inej krajine, ako v tej, ktorú tieto tri dámy opísali – krajina, kde menšiny trpia pod útlakom a za svoje práva musia bojovať; no a tiež mu napadlo, či by nemal založiť organizáciu združujúcu hetero kresťanov platcov daní bielej rasy. „Pretože mám dojem, že táto skupina, do ktorej patrím aj ja, potrebuje ochranu a nejaké špeciálne práva,“hovorí Kollár.

Beáta Jurik

Dohľadateľné informácie o Beáte Jurik hovoria, že je to právnička, ktorá sa zo zahraničia vrátila na Slovensko, aby mu pomohla v ťažkých časoch. Jej predstava o pomoci sú napríklad rodové tréningy pre všetky profesie, ktoré prichádzajú do kontaktu s osobami, ktoré zažívajú násilie, trestnoprávna ochrana pred rodovo podmieneným násilím, bezplatná antikoncepcia každého druhu a núdzová tabletka, platené z verejného zdravotného poistenia pre určité skupiny ľudí, či menštruačná spravodlivosť.

Kollár pripomína, že zrejme nemyslela na násilie žien voči mužom (ono sa skutočne deje, len je bagatelizované), no voči väčšine ňou navrhovaných pravidiel by nik nemal námietky, až na tú antikoncepciu, ktorá by sa mnohým kresťanom nepáčila.

„Ale nejde o to, čo povedala, ale prečo to povedala,“ konštatuje Kollár pripomínajúc, že Jurik bola opakovane znásilnená, prvýkrát v detstve, vlastným bratrancom. „Je hrozné, čo sa jej stalo, ale pripadá mi to, ako keby bol niekto zmlátený a okradnutý niekde v nebezpečnej časti mesta a on tam napriek tejto skúsenosti chodí pravidelne – neozbrojený a s plnou peňaženkou,“ myslí si Kollár, podľa ktorého pani poslankyňa nehovorí o problémoch Slovenska, ale o svojich problémoch. Politici si podľa neho nesmú riešiť vlastné komplexy a frustrácie.

Zora Jaurová

Ani dcéra Jozefa Markuša a manželka evanjelického teológa nie je pre slovenskú verejnosť neznáma. V roku 2013 pôsobila počas toho, ako boli Košice európskym hlavným mestom kultúry, pôsobila ako spoluautorka a umelecká riaditeľka projektu InterFace 2013, kde zorganizovala koncert skupiny s odpudivým názvom.

Podľa Kollára nie len ona, ale aj ďalší progresívci by možno potrebovali psychiatra. Kollár však priznáva, že on modernému umeniu nerozumie... Navyše hymna, ktorú toto zoskupenie sprznilo, je jedným zo štátnych symbolov SR, ktorých znevažovanie je síce len priestupkom, ďaleko horšia je morálna ujma.

Hoci je Jaurová manželkou evanjelického teológa, na zmienenej predvolebnej tlačovej besede horlila za zrovnoprávnenie aj menších cirkví, prípadne o odluke od štátu. Žiadala tiež nábožensky neutrálne vzdelávanie na školách a zrovnoprávnenie cirkví.

Podľa Kollára je to akási predpríprava na registráciu islamu na Slovensku.

Takto sa tancuje na hroboch obetí! Dnes je sviatok, či smútok?
BRATISLAVA – Kým začiatkom mesiaca bola jedinečná príležitosť „zabojovať“ proti alkoholu za volantom, v médiách bývalého mainstreamu kvôli piatim obetiam ožratého vodiča nik ani len kláves na notebooku nestlačil, pri rovnakom výročí iného činu sa... Čítať ďalej
12 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok