K "protisankčnej" výzve SHO sa pridávajú ďalšie organizácie
13 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

SLOVENSKO - „Súhlasíte s tým, aby Slovenská republika neuplatňovala sankcie voči Ruskej federácii, ktoré škodia slovenským občanom, živnostníkom a aj podnikateľom?,“ znie otázka, o ktorej by mali rozhodnúť občania v referende. Petíciu za jeho vyhlásenie, rozbehlo Slovenské hnutie obrody (SHO) ešte v lete a odvtedy sa k tejto iniciatíve pridávajú nie len občania, ale aj mnohé organizácie, ktorých vedenie je si vedomé škodlivosti sankcií pre Slovensko a jeho ekonomiku. Najnovšie tak urobilo aj Združenie slovenskej inteligencie.

Po troch mesiacoch SHO pod svoju petíciu získalo niekoľko desiatok tisíc podpisov, čím zrejme prekvapili posmešné liberálne hlasy. SHO petíciu označilo za dejinnú skúšku, pretože o škodlivosti sankcií voči Rusku mnohí hovoria, no nik nemal odvahu vystúpiť proti nim. 10. októbra sa k petičnej iniciatíve prihlásilo aj Združenie slovenskej inteligencie (ZSI) s tým, že spoluprácu na všetky svetové strany má zakotvenú aj vo svojich stanovách. K podpore iniciatívy ZSI prizval Pavol Slota (Domov-NS).

Desaťtisíce podpisov za krátky čas

Cieľom SHO je zozbierať minimálne 350-tisíc platných podpisov, čo prezidenta SR Petra Pellegriniho zaväzuje vyhlásením referenda na túto tému.

„Petičná iniciatíva, ktorej sa na začiatku mnohí, najmä liberáli, posmievali a mysleli si, že naše hnutie ju nezvládne, naberá medzi Slovákmi na sile, o čom svedčí aj tá skutočnosť, že za 58 dní sme získali 52 347 podpisov. Vždy sme tvrdili, aby si naši neprajníci a neprajníci slovenskej slobody neplietli našu dlhodobú koncepčnú prácu so slabosťou. A v týchto dňoch sa ukazuje, že naše slová obstáli v dejinnej skúške. Áno, v dejinnej skúške, pretože nikto na Slovensku sa neodvážil rozbehnúť iniciatívu, ktorej cieľom má byť celoštátne referendum v spomínanej veci. Mnohí o sankciách voči Rusku hovoria, mnohí si na nich postavili svoje predvolebné kampane, mnohí o nich nakrúcajú chrumkavé videá, ale to je tak všetko. My v Slovenskom Hnutí Obrody opäť konáme, pre ľud slovenský, pre našu otčinu,“ informovalo SHO na svojej stránke. O mesiac neskôr petíciu podpísalo už 60-tisíc občanov Slovenska.

ŠOK pre liberálov: Petíciu SHO za vyhlásenie referenda už podpísalo vyše 52-tisíc Slovákov
Prednedávnom sme vás informovali, že politický subjekt Slovenské Hnutie Obrody (SHO) rozbehlo petíciu za vyhlásenie referenda s nasledujúcou otázkou... "Súhlasíte s tým, aby Slovenská republika neuplatňovala sankcie voči Ruskej federácii, ktoré... Čítať ďalej
30 | 09 | 2024 | Ivan Mihale
 

Združenie slovenskej inteligencie podporuje iniciatívu SHO

„Dňa 10. októbra 2024 bolo Združenie slovenskej inteligencie oslovené predsedom strany  Domov národná strana Ing. Pavlom Slotom so žiadosťou o podporu petície, ktorú zverejnilo Slovenské Hnutie Obrody 29. júla 2024. Cieľom petície je vyhlásiť referendum o zastavení protiruských sankcií,“ oznamuje ZSI na svojej stránke pripomínajúc petičnú otázku.

Prečo to robia?

„Ochrana Slovenskej republiky a jej občanov a rozvoj spolupráce na všetky svetové strany nám vyplýva priamo zo stanov združenia a našich programových cieľov a v neposlednom rade aj z Memoranda zo 7. júna 2023, v ktorom navrhujeme riešenia a východiská zo súčasného nepriaznivého stavu,“pripomína ZSI s tým, že túto iniciatívu ZSI víta a vyjadruje jej jednoznačnú podporu.

„Vopred vyjadrujeme vďaku všetkým, ktorí sa k petícii Slovenského Hnutia Obrody pridajú, ako to už urobila Domov národná strana, Združenie slovenskej inteligencie a ďalšie pronárodné organizácie a občania,“ uzatvára ZSI.

Petičný hárok si môžete stiahnuť na tomto linku:

https://sho.sk/wp-content/uploads/2024/09/peticia_referendum.pdf

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok