Advokátka Krajníková OSTRO skritizovala Čaputovú a Matoviča! Za TOTO budú pykať
12 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

Advokátka Krajníková o manipuláciách v trestných a súdnych konaniach ako fenoméne súčasnej Slovenskej republiky

Počas obdobia „vládnutia“ Čaputovej s Matovičom sa už aj tak nie ukážkový právny štát premenil na kovaný policajný režim a skorumpovaný aparát. To, čo sa pomaly rokmi vlieklo, títo šmahom „čarovného prútika“ dokázali. Zuzana položila na „tutokrajinu“ stoh slamy a Igor ho už iba zapálil… "A právny štát ľahol popolom! Nastalo policajné prenasledovanie od bežných ľudí až po politickú opozíciu. Nemal si rúško? Policajný teror a šikana … Vyslovil si iný, než „korektný“ názor? Do basy!", píše vo svojom článku známa košická právnička JUDr. Adriana Krajníková.

Slovenská republika nemá dobré hodnotenie stavu úrovne právneho štátu.

Z vlastných skúseností advokáta, po takmer 25 ročnej praxi, sama konštatujem extrémny prepad právneho štátu a záruk zákonnosti.

Strmý pád prišiel zo dňa na deň – najprv inaugiráciou Zuzany Čaputovej do funkcie prezidentky SR a následne nástupom Igora Matoviča do funkcie predsedu vlády SR.

Počas obdobia ich „vládnutia“ sa už aj tak nie ukážkový právny štát premenil na kovaný policajnýrežim a skorumpovanýaparát. To, čo sa pomaly rokmi vlieklo, títo šmahom „čarovného prútika“ dokázali. Zuzana položila na „tutokrajinu“ stoh slamy a Igor ho už iba zapálil… A právny štát ľahol popolom! Nastalo policajné prenasledovanie od bežných ľudí až po politickú opozíciu. Nemal si rúško? Policajný teror a šikana … Vyslovil si iný, než „korektný“ názor? Do basy!

Ľudia sa bránili, sťažovali, písali trestné oznámenia, žaloby…. Štát to už nezametal pod koberec, to bolo prežitkom…, štát tu vymyslel know-how… Pracovným nástrojom sa stali prešpekulované a sofistikované manipulácie v trestných a súdnych konaniach. A rozšírilo sa to ako mor. Podal si trestné oznámenie na „našich ľudí“ ? Vyhodnotili sme to ako sťažnosť a zabalili. Opísal si skutkový dej prípadu ktorý sa nehodil „do krámu“ ? Sformulovali sme sami skutkovoý stav a z neho vyvodili, že to Ty si vinníkom!

Novými metódami sa z poškodených sa stávali vinníci, a vinníci boli chránení. Toto je dôvod aj situácie, prečo dodnes nie sú vzatí na zodpovednosť páchatelia covidových zločinov, a aktéri inej protislovenskej podvranej činnosti. Ohýbanie práva, krivenie zákona a manipulovanie v spisoch ako o život. Ak by boli majstrovstvá sveta v manipuláciách trestných a súdnych konaní, garantujem vám, že Slovensko by bolo šampiónom!

Sme rok po zvolení novej vlády, a na tejto úrovni sa nič nezmenilo. Čaputová s Matovičom odišli, ale ich systém, praktiky a hlavne ľudia na úradoch a v justícii ostali. A manipulácie v konaniach idú na plné obrátky… Občania sú z toho oprávnene znechutení, frustrovaní a zo strany vlády sa cítia oklamaní. Ich veci sa pred orgánmi činnými v trestnom konaní a na súdoch neriešia, ale manipulujú.

Tento systém nabral enormné rozmery a je už neudržitelný. Práve preto som otvorila tému manipulácií v trestných a súdnych konaniach. Je najvyšší čas s tým skoncovať.

Každý piatok rozoberáme v mojich reláciách na Slobodnom vysielači „Pekný deň s Adrianou Krajníkovou“ jednotlivé prípady – absurdné manipulácie v trestných a súdnych konaniach, ktoré ak sa nevyriešia na národnej úrovni, skončia pred ESĽP, a bude to ďalší prepad pre Slovensko a zníženie úrovne života pre Slovákov. Pretože tento systém skor či neskor postihne každého.

Európska komisia v rámci hodnotenia členských štátov za rok 2024 takto vyhodnotila situáciu v oblasti právneho štátu na Slovensku, o. i. uviedla, že Slovensko:

  • nedosiahlo žiadny pokrok v zavádzaní opatrení, ktorými sa malo zabezpečiť, aby sa na členov súdnej rady – a to najmä na tých, ktorých nezvolili sudcovia – vzťahovali dostatočné záruky nezávislosti, pokiaľ ide o ich odvolanie, s prihliadnutím na európske normy týkajúce sa nezávislosti súdnych rád, 
  • nedosiahlo žiadny pokrok pri zabezpečení toho, aby boli zavedené a riadne dodržiavané dostatočné záruky pre prípady, keď sudcovia musia niesť trestnoprávnu zodpovednosť za trestný čin „ohýbania práva“ v súvislosti so svojimi súdnymi rozhodnutiami,
  • nedosiahlo žiadny pokrok v prijímaní opatrení na zlepšenie koordinácie medzi jednotlivými orgánmi presadzovania práva a zabezpečovaní objektívnosti rozhodnutí prokuratúry.

S problémom manipulácii v trestných a súdnych konaniach som oslovila podpredsedu Národnej rady SR a predsedu výboru pre obranu a bezpečnosť Tibora Gašpara, a prejavil záujem sa tejto problematike venovať. Dňa 25.10.2024 budeme k tomu odborne diskutovať, a začneme veci riešiť. Teda musia sa právne prípady začať riešiť v súlade so zákonom, nie manipulovať. Inak ľudia stratia úplne dôveru v štát, a nastúpi progresívna agenda so zvrátenými ideológiami o náhubkoch, vakcínach, vojnách, LGBTI, migrantoch…

V dnešnej relácii budeme pokračovať v ďalšom prípade manipultaívneho konania, a bude to vec maloletého Daniela, ktorého počas „Covidu“ nepustil riaditeľ do školy bez rúška, čomu napomáhala polícia, a pre takto vymeškané vyučovacie hodiny mal Daniel 4-ku zo správania. Rodičia boli uznaní vinní z priestupku zanedbania povinnej školskej dochádzky a dostali pokutu. Exekútor im zablokoval majetok, a poktu vymáha. Povinnosť na prekrytie dýchacích ciest však neexistuje, Mikas ju uložil svojvoľne, bez formy zákona. Za svoje zločiny obišiel s odmenou 30 000 Eur, a Daniel za jeho zločiny dostal 4-ku zo správania a rodičia skončili ako páchatelia priestupku s pokutou. Tomu sa hovorí „bravúrne“ ohýbanie práva. V skutočnosti chorý systém! Dobehne každého, ako to tak necháme.

Zdroj: zalobyvocistatu.sk

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok