Rok, ktorý vďaka progresívcom vôbec nebol rokom
11 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

PRUSKÉ - Zvykne sa bilancovať rok od zloženia vládneho sľubu prezidentovi. Dokonca, v slušnej politike sa z toho roka považuje aj istá časť ako obdobie "hájenia" novej vlády. Vládny kabinet Roberta Fica v koaličnom zložení SMER, HLAS a SNS má za sebou rok. Prízvukujem, kalendárny rok. Lebo na Slovensku je to tak. Lebo na Slovensku je opozičná politika čokoľvek, iba nie civilizovaná. Tá jej hlučná, nadávajúca a vykrikujúca časť. V praxi najmä preto Ficova vláda nedostala ani desať minút.

Progresívna prezidentka s otrčenými malíčkami naznak hnusu poverila vládu vládnutím a jej stranícky predseda Šimečka v tom momente nahnal do ulíc urevaný univerzálny dav, ktorý potom mesiace používal na akýkoľvek protest s akoukoľvek témou, až do vyprovokovaného atentátu na predsedu vlády.

Prechod ako z rozprávky

Tej, o Zemi kráľa Miroslava. Tam sa smelo spievať a tancovať, ale v Polnočnom kráľovstve nie. V kráľovstve Matoviča, Hegera a Ódora. A Čaputovej. V kráľovstve ich médií, ich cerberov cenzorov úradníkov, ich vypínačov. V kráľovstve, kde sme nemohli bez papiera do práce a kde sme, naopak, masovo museli nastavovať nosné dutiny a hrať akési lotérie, v ktorých vyhrávali iba ich autori a organizátori. V tom presmutnom kráľovstve s "vnímavou" prezidentkou, ktorá na národ kašľala ako keby mala chronickú bronchitídu. V zúfalstve z potreby zmeny sme volili Zem kráľa Miroslava. Cnelo sa nám za tancom, spevom, za slobodným hovorením i písaním. Za životom v štáte, v ktorom by sme neboli iba opice, dezoláti a konšpirátori a rusofilní zmrdi. Tak sme teda prešli do Zeme kráľa Miroslava.

Povesť o svätoplukových prútoch sa nenaplnila

Na uliciach opoziční fanatici mlátia stúpencov vlády a na samotného premiéra si aj zapoľovali. Zle trafili, ani na piaty pokus ho nezabili, našťastie. Moc sa potáca niekde medzi Úradom vlády SR, Národnou radou Slovenskej republiky, tretím (mimovládnym) sektorom a médiami čoraz bývalejšieho hlavného prúdu. Máme tu moc, delegovanú občanmi a potom skrytú moc, útočiacu cez médiá a mimovládky na základy štátu. Moc, ktorá páli strelami dlhého doletu z Bruselu i zo zámoria. Nuž a potom, aj vo vnútri koalície to škrípe ako v prevodovke bez oleja. Až sa chce zvolať, Andrej, tu ide o oveľa viac, ako iba o Teba. Tu ide o štát, o nás, o občanov! Nám je v podstate jedno, k akej funkcii sa prehádaš. My nechceme to, čo tu bolo. Nechceme, aby sa to vrátilo. Život je príliš krátky na to, aby sme si "radostne" zreprízovali obdobie temna.

Veľmi veľmi osobné

Moja mama mala 91 rokov, keď volila naposledy. Chcela, aby sa nám žilo inak, slobodnejšie, voľnejšie, radostnejšie a hlavne aj lacnejšie. Aby sme nežili v neustálej hrozbe z možnej vojny, ktorú fanatickí šialenci tak vzývajú a podporujú. Dnes už nežije, pobrala sa. Stále mám jej slová z obdobia volieb v ušiach. Jej slová a sny. Osobne nedovolím, aby to nejaké svine zamedzili. Aby sa vrátilo to, v čom nechcela dožiť. Káže mi to úcta k rodičovi i k sebe samému! A koľkí, ktorí volili lepšiu budúcnosť už pomreli bez toho, aby sa jej dočkali a koľkí živí na ňu ešte čakajú?

Výzva vláde po roku

Chlapci a dievčatá (vzhľadom na môj vek si to hádam úprimne a v dobrom môžem dovoliť), prestaňte sa sváriť, neriešte, ale konečne už po roku doriešte tému rozdelenia funkcií. Rok ste na to mali, pre seba! Viem, urobilo sa toho dosť a predovšetkým, z potápajúcej lode sa odčerpala záťaž, ktorá ju ťahala ku dnu. Uznávam to, vidím to. Ale občania potrebujú aj cítiť, že horšie už bolo a nie sa právom obávať, že horšie ešte len príde! Dajte nám nádej, svetlo! Vytiahnite nás konečne z tmy Polnočného kráľovstva! Preto sme vás volili a už máte na to iba tri roky. Milá vláda, sme vaše deti. Tak sa postarajte o svoje deti tak, ako treba. Aby mali strechu nad hlavou, aby neboli hladné a aby neboli choré. Nehrajte sa na straníkov, Buďte vládcovia. Hrdí, sebavedomí, múdri a hlavne - spolupracujúci. Nedovoľte, aby mal napokon burič Šimečka pravdu! A my už len zúfalstvo.

Dajte nám nádej, zhmotnite ju tak, ako sme ju my vkladali a vložili do vás!

Svet slovenskej mediálnej ideologickej propagandy sa zrútil
PRUSKÉ - Najskôr som si myslel, že ich ospravedlňuje hlúposť. Lebo hlúposť je stav, za ktorý jej nositeľ či nositeľka zas až tak veľmi nemôže. S určitou predispozíciou na výšku IQ a EQ sa už rodíme. Lenže, mýlil som sa. Neospravedlňuje ich nič.... Čítať ďalej
10 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik