Politológ o tom, že Zelenskyj pomaly prestáva byť posvätná krava
12 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

O tom, že Zelenskyj pomaly prestáva byť posvätná krava, svedčí podľa Chmelára tiež to, že dokonca aj Denník N s dvojročným oneskorením opatrne pripúšťa, že na Ukrajine sú nejakí prenasledovaní novinári a kyjevská junta na nich stupňuje tlak.

"ZAČÍNA ZÁPAD ZELENSKÉHO OPÚŠŤAŤ?" rečnícka otázka, ktorú v úvode komentára na sociálnej sieti položil slovenský politológ Eduard Chmelár.

Volodymyr Zelenskyj mu čoraz viac začína pripomínať neurotického gruzínskeho exprezidenta Micheila Saakašviliho, ktorý sa podľa neho preslávil nielen žutím vlastnej kravaty, ale najmä tragikomickým pobehovaním zo štátu do štátu a nezmyselným stupňovaním svojich požiadaviek, takže jeho západní chlebodarcovia z neho boli čoraz nervóznejší, nevedeli, čo s ním a napokon pre neho nepohli ani prstom, keď ho dal vlastný národ uväzniť... "Aj Zelenskyj v tejto chvíli už nehrá ani tak o Ukrajinu ako o vlastný život, vie, že prehráva a pre vlastnú záchranu je ochotný obetovať aj svoju vlasť a uvrhnúť ju do jadrovej vojny. Dožaduje sa toho, čo mu západné veľmoci nasľubovali a nechce pochopiť, že to nemysleli vážne, že Ukrajina je rozbitá a on svoju úlohu dohral...," vysvetlil Chmelár.

O tom, že Zelenskyj pomaly prestáva byť posvätná krava, svedčí podľa Chmelára tiež to, že dokonca aj Denník N s dvojročným oneskorením opatrne pripúšťa, že na Ukrajine sú nejakí prenasledovaní novinári a kyjevská junta na nich stupňuje tlak. "Pravda, ešte im nedovolili písať, že sú tam väznice preplnené politickými väzňami z opozície, ale pomaly pripravujú verejnosť na to, čo my už dávno vieme zo štatistík Index of democracy, že Ukrajina nepatrí medzi demokratické štáty," dodal politológ.

V tejto súvislosti si s úsmevom spomína v príspevku aj na prekvapený výraz Šimona Žďárskeho, ktorého v nedávnom rozhovore pre Nový Čas upozornil, že na Ukrajine sú zakázané opozičné médiá a pozatváraní opoziční politici a on sa ho neveriacky až detinsky spýtal, že odkiaľ to vie. "Nuž, všetci nečerpáme informácie len zo slovenských médií. Našťastie. Mimochodom, kým červené denníčky špekulovali, že japonská organizácia Nihon Hidankyo bojujúca za svet bez jadrových zbraní dnes získala Nobelovu cenu za mier za to, že poukazuje na nukleárnu hrozbu z Ruska, šéf tohto mierového hnutia Toshiyuki Mimaki urobil úplne iné prirovnanie. Vyhlásil, že situácia v Gaze sa ponáša na Japonsko po jadrovej apokalypse v Hirošime a Nagasaki. Ale to sa už z našich médií opäť nedozviete...," skonštatoval v závere príspevku politológ Eduard Chmelár.

Na obrázku môže byť 1 osoba

Foto: Facebook: Eduard Chmelár

105. Nobelovu cenu za mier získala organizácia, bojujúca proti jadrovým zbraniam
NÓRSKO - Tohtoročnú 105. Nobelovu cenu za mier získala japonská organizácia Nihon Hidankjó bojujúca proti jadrovým zbraniam. V Osle to oznámil nórsky Nobelov výbor. O udelení informujú svetové agentúry,HD čerpá z ČTK a z TASS. „Toto miestne... Čítať ďalej
11 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok