Orbánov nápad rozvíril nemecké médiá: komentáre praskajú vo švíkoch
11 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

Maďarský premiér Viktor Orbán vo svojom prejave v Štrasburgu zmienil myšlienku schengenského summitu, na ktorom by presadzoval diskusiu o otázke nelegálnej migrácie.

Nemeckí komentátori si zamilovali Orbánov štrasburský prejav, v ktorom maďarský premiér doslova posadil Ursulu von der Leyenovú a Manfreda Webera, píše maďarský portál Mandiner. V nemeckom denníku Die Welt sa objavil článok, ktorý sa zameral na to, že maďarský premiér vo svojom prejave navrhol schengenský summit, kde by sa mala diskutovať otázka nelegálnej migrácie.

Pod článkom môžeme nájsť množstvo komentárov od Nemcov, ktorí opäť oslavujú Viktora Orbána.

Tu je niekoľko z mnohých pochvalných komentárov:

„V celoeurópskych voľbách o post predsedu EÚ by Viktor Orbán jednoznačne zvíťazil nad von der Leyenovou! Von der Leyenová sa neobjavila na žiadnom hlasovacom lístku, pretože dobre vie, že by voľby nevyhrala. Takto funguje demokracia v EÚ,“ napísal jeden z komentujúcich pod článkom.

„Dobre, že v EÚ máme Orbána! Má pravdu!“ – zdôraznil ďalší čitateľ.

Z komentárov vyplynulo, že s Viktorom Orbánom súhlasili aj tí, ktorí nemajú Maďarsko v obľube: „Bohužiaľ, Maďarsko má pravdu. Von der Leyenová pracuje proti záujmom Európy a Nemecka,“ napísal napríklad ďalší používateľ.

„Po prejave von der Leyenovej a Webera bolo jasné, že kašlú na predstavený program alebo akýkoľvek návrh, a plenárne zasadnutie využívajú len na odvrátenie pozornosti od problémov EÚ, ktorými sa zaoberajú aj Draghi a Macron. Podstatou bolo, aby z Orbána urobili čiernu ovcu a poslali ho na púšť,“ postavil sa jeden z čitateľov na stranu maďarského premiéra."

Zuzana Dolinková nenastúpi do parlamentu! Šutaj Eštok prezradil viac
Exministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková nenastúpi do parlamentu ako poslankyňa za Hlas. Informáciu zverejnil portál TVNoviny.sk na základe vyjadrenia predsedu strany HLAS - SD a ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka v relácii Slovenského... Čítať ďalej
11 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

 

 

4o

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok