Expremiér Paroubek - "Progresivisti všetkých strán, spojte sa"
12 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

ČESKO - „Klub zúfalcov“ sa spojil a vyprodukoval manifest Progresívne Česko. Na podpis tohto brimbória (špinavosť, odpornosť, hnusnota, pozn. red. HD) sa zišla naozaj skvelá „spoločnosť“. Jednoducho, politická high society. Je zaujímavé, že autori pochádzajúci z rôznych strán sa domnievajú, že môžu byť nejakou alternatívou čohokoľvek." Píše na webe vasevec.info bývalý predseda vlády českej Republiky Jiří Paroubek.

Paroubkove postrehy sú o to zaujímavejšie, o čo sú podobnejšie "slovenským pomerom". "Aj oni (českí progresívci) sa obávajú o budúcnosť našej krajiny, ale neobávajú sa o budúcnosť našej krajiny preto, že je ohrozovaná vojenskými konfliktami na Ukrajine či na Strednom východe, resp. možnosťou ich rozšírenia a vyústenia vo svetový jadrový konflikt. Nevidia problémy ani v tom, že vďaka militaristickej politike českej vlády došlo v posledných dvoch rokoch (2022 a 2023) k rastu inflácie v súhrne oboch rokov až o 30 percent a z toho plynúcemu poklesu životnej úrovne širokých vrstiev ľudí." Pristavuje sa pri "hodnotách" progresívcov Jiří Paroubek.

Ako cez kopirák

Český expremiér o progresívcoch: "Ich svet je jednoduchý, konzervatívne sily tvoriace súčasnú vládnu koalíciu všetko pokazili (s čím súhlasím) a proti progresívnej moci stojí vraj „populistická opozícia a antisystémové strany“. Tie vraj „neponúkajú vecné riešenia štrukturálnych problémov republiky“.

A pokračujme

"Koalícia vraj "zlyhala v modernizácii krajiny a politikou kompromisov, škrtov a polovičných riešení prispela k zhoršeniu životnej úrovne a kúpnej sily obyvateľov". Koalícia to skrátka nevie, povedal by som ja, všíma sa na českom progresívnom Manifeste Jiří paroubek.

O vládnej koalícii v ČR (a ako o zrkadlovomobraze bývalej koalície v SR)

"Vydala sa cestou podpory vojnového dobrodružstva na Ukrajine, ktoré nás aj podľa pravicových ekonómov stálo už 120 miliárd Kč. A to vôbec nehovorím o tom, že vďaka politike Washingtonu a Bruselu sme postupne (ako krajina) odstavovaní od nákupu lacných ruských surovín, čo sa samozrejme premieta vo zvýšených cenách vstupov pre náš priemysel a vo vysokých spotrebiteľských cenách pre ľudí." Konštatuje autor citovaného textu.

"„Manifest“ žiadnu takú, ba ani povrchnú analýzu ekonomiky štátu neprináša. Je to len propagandistický blábol z pera rusofóbov, komunistožrútov a babišožrútov, teda ľudí s pomerne obmedzeným videním sveta." Dodáva Paroubek.

Podľa vzoru potkanov

"A o ďalších signatároch manifestu škoda hovoriť. Jednoducho je to plácnutie do vody a treba len uvítať, že ľudia ako Petříček rýchlo opustia podľa vzoru potkanov loď sociálnej demokracie. A potom bude cesta k spolupráci spojenej ľavice, teda strán, ktoré si zachovajú plnú organizačnú samostatnosť, otvorená. A otvorí sa aj cesta k slušnému volebnému víťazstvu tohto ľavicového bloku v snemovných voľbách. Je to potrebné už preto, že hlavným ochrancom záujmov zamestnancov a dôchodcov nemôže byť dlhodobo miliardár, ale politická ľavica. A tiež ide o to, aby A. Babiš a jeho strana boli vo vláde politicky korigovaní." Končí svoju úvahu Jiří Paroubek

O autorovi

Jiří Paroubek bol predseda vlády SR v rokoch 2005-2006. V období 2004-2005 bol ministrom pre miestny rozvoj. Po oba roky kedy bol premiérom, dosahoval český štát hospodársky rast (HDP) cca 7 percent. V roku 2024 bol Jiří Paroubwek zvolený za predsedu strany Česká suverenita - sociálna demokracia.

Ruský generálmajor: Nie je pravdepodobné, že Volodymyra Zelenského nechajú nažive
„Nie je pravdepodobné, že západní lídri nechajú ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského nažive,“ citovala ruská štátna tlačová agentúra TASS generálmajora Aptiho Alaudinova, veliteľa špeciálnych síl Achmat, píše maďarský portál... Čítať ďalej
11 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok