ZVRAT v kauze Maják nádeje: Súd zrušil rozsudok bývalého ministra
09 | 10 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

BRATISLAVA - Krajský súd (KS) v Bratislave zrušil rozsudok bývalého ministra hospodárstva a exšéfa televízie Markíza Pavla R., ktorého senát Mestského súdu Bratislava I uznal minulý rok za vinného z pokračovacieho trestného činu subvenčného podvodu v kauze neziskovej organizácie Maják nádeje.

KS zrušil rozsudok pre nedostatočne vykonané dokazovanie a tiež preto, že súd prvého stupňa sa nevysporiadal s obhajobou. Rozhodnutie je právoplatné. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak. Upozornil na to portál noviny.sk.        

"Krajský súd v Bratislave na neverejnom zasadnutí dňa 8. 10. 2024 o odvolaní obžalovaného rozhodol tak, že napadnutý rozsudok Mestského súdu Bratislava I. zo dňa 23. 11. 2023 zrušil v celom rozsahu a vec vrátil súdu prvého stupňa, aby opätovne konal a rozhodol," spresnil Adamčiak.        

Podľa obžaloby mal Pavol R. ako riaditeľ neziskovej organizácie Maják nádeje v roku 2015 financovať muzikál Rómeo a Júlia z peňazí účelovo viazaných na činnosť azylového centra. Celkovo malo ísť o sumu prevyšujúcu 100.000 eur. Obžalovaný to považuje za lož, vinu odmieta.
        

Nezisková organizácia Maják nádeje vznikla v roku 2002 ako spoločný projekt bratislavského Starého Mesta a Nadácie Markíza. Azylové centrum sídlilo v budove na Karpatskej ulici v Bratislave.
        

Pavol R. bol v minulosti právoplatne odsúdený na 19 rokov väzenia pre kauzu falšovania televíznych zmeniek.

Marián Kéry, Dominik Hašek a...Idiot
SLOVENSKO/RUSKO - "Dominik Hašek a jeho chorá nenávisť voči všetkému ruskému", tak sa venuje odstrašujúcemu príkladu rusofóbneho fanatizmu kedysi skvelého športovca politik Marián Kéry na sociálnej sieti. "Život sám o sebe nie je ľahký pre nikoho.... Čítať ďalej
09 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok