SMUTNÁ SPRÁVA Zomrela HVIEZDA známeho kultového seriálu: Milujú ho aj mnohí Slováci
09 | 10 | 2024 I Dušan Janek

Nicholas Pryor, ktorý bol známy zo seriálu Berverly Hills 90210 alebo ako otec Toma Cruisa vo filme Riskantný podnik, zomrel v úctyhodnom veku 89 rokov. Milovníkom filmu je známy aj z obľúbenej komédie Pripútajte sa, prosím! Jeho herecký kolega informoval o jeho smrti na sociálnej sieti Instagram.

„Bohužiaľ musím oznámiť, že nás opustil skvelý Nicholas Pryor. Nick bol výnimočný herec a ešte lepší priateľ. Zomrel 7. októbra 2024 obklopený svojou milujúcou rodinou,"uviedol Lindstrom vo svojom príspevku na Instagrame a vzdal hercovi hold. „Bol mojím mentorom, dôverníkom a v mnohých ohľadoch aj otcovskou postavou. Navyše bol jedným z najzábavnejších ľudí, akých som kedy stretol. Čas s ním, nad fľašou dobrého vína a skvelého jedla, bol vždy zážitok,“ dodal herec.

Nicholas Pryor, vlastným menom Nicholas David Probst, sa narodil 28. januára 1935 v Baltimore. Počas svojej takmer sedemdesiatročnej kariéry si získal uznanie vo filmovom a televíznom priemysle, ako uvádza portál cnn.iprima.cz .

Nicholas Pryor
Nicholas Pryor
Nicholas Pryor / Zdroj: FB
Nicholas Pryor
Pryor bol mimoriadne produktívny umelec

Začínal v 50. rokoch na Broadwayi, odkiaľ sa postupne presunul do televízie a filmu. Počas svojej kariéry sa objavil v mnohých populárnych seriáloch, ako napr. Beverly Hills 90210, M*A*S*H, Dr. Quinnová, To je vražda, napísala alebo Všeobecná nemocnica.

Jeho filmové úspechy zahŕňali, popri úlohe vo filme Riskantný podnik, aj snímku Feťáci, v ktorom stvárnil autenticky otca Roberta Downeyho Jr. Rovnako hral v pokračovaní filmu o Antikristovi Damien: Omen II. alebo filmovej snímke Protiúder, po boku  Arnolda Schwarzeneggera.

Pryor po sebe zanechal svoju štvrtú manželku, herečku Christine Belford, dcéru a dve vnúčatá.

Obrovský žiaľ v rodine Feldekovcov
Katka Feldeková, dcéra Ľubomíra Feldeka (87) a Oľgy Feldekovej (81), momentálne zažíva veľký žiaľ. O svojich pocitoch sa zverila na sociálnej sieti. „Riško nám hrá žiaľ už z neba. Dnes ráno odletel. Už sa nikdy trápiť nebude. Ďakujem za každú... Čítať ďalej
06 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok