Rudolf Huliak NAHLAS: Danko je EGOMANIAK, ktorý ťahá stranu ku dnu
09 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

BRATISLAVA - Strana Národná koalícia na svojom sneme 30. septembra 2024 svojho predsedu Rudolfa Huliaka a dvoch podpredsedov – Pavla Ľuptáka a Ivana Ševčíka, ktorí v NR SR pôsobia v klube Slovenskej národnej strany, za ktorú aj kandidovali, zaviazala, aby stranu v rámci SNS zviditeľnili. Okrem iného aj pomlčkou, za ktorou by v názve klubu figurovala aj skratka Národnej koalície. 1. októbra sa trojica postavila pred novinárov so svojim zásadným vyhlásením a odvtedy je okolo nich riadny politický „vietor“, ktorý výdatne živí aj podpredseda parlamentu a predseda Národniarov Andrej Danko. Vo štvrtkovom Dopoludní na InfoVojne s Adrianom boli hosťami Rudolf Huliak a Pavol Ľupták.

O potrebe zmeny názvu poslaneckého klubu SNS sa podľa Huliaka rozhodlo na pondelkovom (30. 9.) sneme Národnej koalície. "Kandidáti nášho republikového snemu boli znepokojení nad situáciou, ktorá sa tu deje, a doslova do písmena nám povedali, že nás nezvolili do parlamentu preto, aby sme sa tam hašterili," skonštatoval. Avizoval, že chcú po tomto kroku hovoriť pri zásadných otázkach za seba. To ešte netušil, čo spustí práve táto tlačová beseda.

Rudolf Huliak vydal ZÁSADNÉ vyhlásenie: Rana pod pás pre Danka? (VIDEO)
BRATISLAVA - Okolo Rudolfa Huliaka je v týchto dňoch pomerne rušno. Ostatne zaujal vyjadreniami voči Lucii Plavákovej (PS). Najnovšie predstúpil pred médiá s pomerne šokujúcim vyjadrením. Poslanec Národnej rady (NR) SR a líder mimoparlamentnej... Čítať ďalej
01 | 10 | 2024 | Eka Balašková

„Mne to príde také trochu smiešne, keď sa niekto bije do pŕs, že veľká strana dostala do parlamentu svojho predsedu, ktorý sa tam dostal zato, že vložil niekto prázdny lístok,“hovorí Huliak na margo toho, ako sa Andrej Danko prezentuje, pričom nebyť náhradníkov za tých, ktorí odišli do exekutívy je z národniarskych straníkov v parlamente jediný, kým len z NK sa tam prekrúžkovali štyria ľudia.  Nenárokovali si ani na peniaze za volebný výsledok, ani ministerské miesta a vo verejnej správe sú štyria zástupcovia NK – odborníci, ktorí „upratujú“ po minulej vláde plnej mimovládok.

„Je nám sväté dodržiavanie dohôd, ktoré sám Danko podpísal. Koaličnú dohodu podpísal a súhlasil s tým, že predsedom Národnej rady bude kandidát Hlasu. Ja som asi nemal ísť do politiky, keď si nemám ctiť akékoľvek zásady,  akékoľvek zmluvy,“ poznamenáva Huliak.

„Trištvrte roka nás motali, že sfúzujeme s SNS. Trištvrte roka denno-denne som hovoril o tom, že ľudia sú nespokojní s politikou. Prikrývali sme všetky kauzičky od semaforu počnúc cez ostatné záležitosti. Tlmili sme tie výlevy a túžbu stať sa predsedom NR SR, denne som bol atakovaný, aby sme niečo spravili, aby sme sa oddelili, lebo nás všetkých ťahá dole,“hovorí Huliak s tým, že Danko veľmi dobre vedel, že Huliak a NK sa k tomuto kroku chystá.

„Ja som urobil robotu, ktorú mi kázal, stupňovať a eskalovať tieto veci, a potom mi povie, že som Plavákovej ani kyticu nekúpil za to, čo som o nej povedal?,“ vyčíta predseda NK Andrejovi Dankovi.

V klube podľa Huliaka o všetkom rozhoduje „všemocný vládca“ Andrej Danko. Pavol Ľupták predsedu NK podporil v potrebe zviditeľnenia Národnej koalície, vo vzdelávaní jej členov a do najbližších volieb sa ukáže, ako bude strana pokračovať. Táto vláda bude bez zjednotenia síl len epizódou, pretože sila, ktorá proti nej stojí je nesmierna.

„Nedal si povedať v ničom a takto postupuje vo všetkých zásadných rozhodnutiach. Je to egoman, egotrip, ktorý si nedá povedať. Tak mi vysvetlite, akým iným spôsobom sme mali urobiť to, aby nám tá NK nezanikla a Danko nás nestiahol ako guľa pod vodu a po troch rokoch by sme skončili, ako politické mŕtvoly. Lebo k tomuto to speje, k tomu speje aj ten egotrip – za každú cenu byť predsedom NR SR,“ hovorí Huliak na adresu Andreja Danka.

Ivan Ševčík OTVORENE: TOTO koalícii NIKDY neurobíme (VIDEO)
Policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík bol jedným z trojice poslancov, ktorí boli do Národnej rady SR pred rokom zvolení cez kandidátnu listinu Slovenskej národnej strany, ako kandidát Národnej koalície a nezávislých kandidátov. Na jej nedávnom... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

„On nevie zniesť, že Fico je predseda vlády, že Pellegrini, ktorému tam denne posiela oplzlé SMS-ky. Je to človek, ktorý si od rána do večera ide svoje. Je to „one man show“ (predstavenie jedného herca, pozn. red.) a na tomto sme sa my zúčastňovať nechceli,“ vysvetľuje Huliak s tým, že komunikácia s Andrejom Dankom je, ako hádzať hrach o stenu.

„Veď to je človek, ktorý mi radí, že sa mám na každého vykašľať, mám si hľadieť svojho a nevšímať si starostov, ktorí niečo potrebujú. Mám si to užívať, mi bolo povedané. Ale ja som nie taký, aby som si niečo užíval, ja som sem šiel robiť politiku,“ upozorňuje Huliak s tým, že vykašľať sa na každého mohol v čase, keď sa mu darilo, ako podnikateľovi. Myslí si, že politiku, ktorú robí NK za nimi aj vidno.

„My 24/7 robíme pre ľudí. Ja ako som v politike som sobotu-nedeľu ešte nemal voľnú. Chodil som kompletne na všetky akcie, kde sa mi dalo ísť a chodil som tam za Andreja Danka. Pozrite sa Andrej Danko koľko absolvoval dovoleniek,“ nabáda Huliak s tým, že najazdil 40-tisíc kilometrov.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik