Odvážny ŤAH Hlasu-SD: Eštok odporučil Ficovi finančného experta do zdravotníctva
09 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

BRATISLAVA - Predseda strany Hlas-SD a Minister vnútra (MV) SR Matúš Šutaj Eštok navrhol predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi (Smer-SD) na pozíciu ministra zdravotníctva konkrétne meno. Šutaj Eštok o tom informoval na sociálnej sieti. Namiesto lekára tak navrhol do čela rezortu uznávaného ekonóma a manažéra Kamila Šaška. Čo to znamená pre pacientov a zdravotníkov?

Finančný expert má vyliečiť choré zdravotníctvo

"V slovenskom zdravotníctve pracujú vynikajúci lekári a zdravotné sestry, ktorí roky zápasia s nedostatočným financovaním," uviedol Šutaj Eštok. Podľa jeho slov sa situácia ešte zhoršila počas pandémie, keď "financie, ktoré mohli byť efektívne použité pre naše zdravotníctvo, skončili vybuchnuté v atómovkách".

Práve preto sa Hlas-SD rozhodol na post ministra zdravotníctva nominovať ekonóma. "Trváme na tom, aby bola zdravotná starostlivosť aj napriek nutnému šetreniu prioritou číslo jedna," zdôraznil Šutaj Eštok.

Kto je Kamil Šaško?

Kamil Šaško je podľa slov predsedu Hlasu "uznávaný odborník s rozsiahlymi medzinárodnými skúsenosťami". V súčasnosti zastáva pozíciu štátneho tajomníka na ministerstve hospodárstva.

"Vďaka svojmu ekonomickému a manažérskemu vzdelaniu na London School of Business and Finance a dlhoročnej praxi v obore prinesie do svojej funkcie kombináciu strategického myslenia a praktických zručností," vyzdvihol kvality nominanta Šutaj Eštok.

Veľké plány pre slovenské zdravotníctvo

Šutaj Eštok verí, že Šaško "dokáže pokračovať v dôležitých projektoch, komunikovať so zdravotníkmi a priniesť riešenia, ktoré zabezpečia lepšie podmienky pre zdravotníkov a kvalitnejšiu starostlivosť pre pacientov na Slovensku".

Zároveň poďakoval odchádzajúcej ministerke Zuzane Dolinkovej za jej prácu. "V náročných časoch, napriek častej kritike, dokázala napraviť zbabranú optimalizáciu siete nemocníc, spustiť výstavbu nemocníc v Martine a Banskej Bystrici, ako aj začať rekonštrukcie siedmich veľkých nemocníc," vymenoval jej úspechy.

Fico zvažuje nový ÚRAD! Červené denníčky PENIA!
Na Slovensku môže byť zriadený národný úrad pre dohľad nad médiami. Uviedol to premiér Robert Fico. Avizuje napríklad zriadenie národného mediálneho úradu. Poukazuje i na potrebu zavedenia práva na opravu a odpoveď a uvažuje aj nad úpravou... Čítať ďalej
09 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok