OČKOVACÍ ŠKANDÁL: Prokuratúra vyšetruje poslanca SaS! Hrozí mu väzenie?
09 | 10 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky aktuálne rieši závažnú kauzu týkajúcu sa očkovania proti COVID-19. V centre pozornosti sa ocitol poslanec Národnej rady SR Tomáš Szalay (SaS), ktorý čelí trestnému oznámeniu v súvislosti s jeho pôsobnosťou lekára Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) počas pandémie.

Obvinenia z ohrozenia verejného zdravia

Trestné oznámenie podal lekár Peter Lipták, ktorý vo svojom blogu uviedol šokujúce tvrdenia. Podľa Liptáka Szalay "cielene zhromažďoval ľudí a vystavoval ich riziku nákazy" počas očkovania na štadióne Tehelné pole v Bratislave. Lipták ďalej argumentuje: "Išlo o očkovanie mRNA vakcínami, pričom v tom čase neexistovali žiadne relevantné dôkazy o ich bezpečnosti."

Hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová potvrdila, že sa prípadom zaoberajú: "Predmetné trestné oznámenie Generálna prokuratúra Slovenskej republiky zaevidovala, prokurátor po preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe v súlade so zákonom."

Szalay sa bráni: "Lipták šíri bludy"

Poslanec Szalay sa voči obvineniam ostro ohradil. Pre TASR uviedol: "Zatiaľ čo sa BSK podarilo vybudovať najväčšie očkovacie centrum na Slovensku, Lipták šíril bludy." Szalay ďalej zdôraznil úspechy očkovacieho centra: "Vďaka podpore z BSK sa podarilo vybudovať najväčšie očkovacie centrum na Slovensku, zatiaľ čo Lipták odhováral klientov domovov dôchodcov od očkovania."

BSK stojí za svojím lekárom

Predseda BSK Juraj Droba sa jednoznačne postavil za Szalaya. Prostredníctvom hovorkyne Lucie Forman vyhlásil: "Aj vďaka iniciatíve a snahe pána Szalaya vytvoril BSK najväčšie očkovacie centrum proti koronavírusu na Slovensku s dennou kapacitou až 5000 očkovaných. Toto centrum podstatne zvýšilo mieru zaočkovanosti kraja, ale i Slovenska."

Droba ďalej dodal: "Celkovo sme podali vyše 400.000 vakcín. Konšpiračné postavičky ako pseudodoktor Lipták patria iba tak do komiksu a nemali by dostávať žiadny priestor v slušných médiách."

Kauza s potenciálom otriasť politickou scénou?

Táto kauza má potenciál výrazne ovplyvniť nielen politickú kariéru Tomáša Szalaya, ale aj dôveru verejnosti v očkovacie programy. Zatiaľ čo Generálna prokuratúra prípad prešetruje, ostáva otázne, ako táto situácia ovplyvní budúce zdravotné politiky a verejnú mienku o očkovaní.

Rudolf Huliak NAHLAS: Danko je EGOMANIAK, ktorý ťahá stranu ku dnu
BRATISLAVA - Strana Národná koalícia na svojom sneme 30. septembra 2024 svojho predsedu Rudolfa Huliaka a dvoch podpredsedov – Pavla Ľuptáka a Ivana Ševčíka, ktorí v NR SR pôsobia v klube Slovenskej národnej strany, za ktorú aj kandidovali,... Čítať ďalej
09 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik