Ministerka zdravotníctva PREHOVORILA - TOTO je PRAVDA!
09 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Odchádzajúca ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) prišla s prekvapivým vyhlásením. V reakcii na šíriace sa zmätočné informácie o jej údajnej nečinnosti vo funkcii odhalila, že v skutočnosti viedla až 15 rokovaní so zástupcami zdravotníckych organizácií. Táto informácia prichádza v čase, keď sa politická scéna pripravuje na zmenu na čele rezortu zdravotníctva.

Ministerka vs. opozícia: Kto hovorí pravdu?

Dolinková sa ostro ohradila voči tvrdeniam, že sa počas svojho pôsobenia ani raz nestretla so zdravotníkmi. "Pravda je diametrálne odlišná," vyhlásila rezolútne na sociálnej sieti. "Musím uviesť, že som viedla až 15 takýchto rokovaní, stretnutí a dialógov so zástupcami, ktorých včera prijal aj prezident SR Peter Pellegrini," dodala ministerka, čím vrhla nové svetlo na celú situáciu.

Tieto vyjadrenia prišli ako reakcia na kritiku zo strany koaličnej SNS, ktorá ministerku vyzvala na "bezodkladné stretnutie s Lekárskym odborovým združením". SNS vo svojom stanovisku uviedla: "Je nepredstaviteľné, ako za celý kalendárny rok nemala Zuzana Dolinková žiadne stretnutie s týmito predstaviteľmi, ktorých včera musel prijať prezident SR."

Politické manévre v pozadí

Celá situácia sa odohráva na pozadí významných politických zmien. Dolinková už doručila svoju demisiu prezidentovi Pellegrinimu, ktorý ju však zatiaľ neprijal. Čaká sa na návrh nového ministra zdravotníctva od premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Predseda Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok medzitým oznámil, že na post ministra zdravotníctva navrhli Kamila Šaška, súčasného štátneho tajomníka na ministerstve hospodárstva. 

DRSNÉ VIDEO: Auto zrazilo na priechode malého CHLAPCA! Dieťa skončilo v NEMOCNICI
BANSKÁ BYSTRICA - Polícia eviduje viacero dopravných nehôd na priechode pre chodcov pod budovou Okresného úradu v Banskej Bystrici. K poslednej došlo v pondelok (7. 10.), krátko pred 7.30 h tam auto zrazilo 11-ročného kolobežkára. O prípade v... Čítať ďalej
09 | 10 | 2024 | TASR/Jarmila Vilhanová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok