Ivan Ševčík odkázal rovesníkom. Najmä tým po očkovaniach proti covidu
11 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

SLOVENSKO - Nepriateľsky naladené (nie len) mediálne výstupy, ktoré sa proti vládnemu splnomocnencovi pre vyšetrovanie pandémie covidu na Slovensku MUDr. Petrovi Kotlárovi (klub SNS) doslova vyrojili po jeho minulotýždňovej tlačovej besede, sa nepáčia ani jeho kolegovi z poslaneckého klubu, Ivanovi Ševčíkovi (SNS / NK). Ten v statuse pripomína, že Kotlár sa pri svojej správe opieral o výskumy zo zahraničia, no spochybňujú ho aj kolegovia z poslaneckých lavíc.

Poslanec Peter Kotlár 2. okt´óbra na tlačovej besede otvoril doslova Pandorinu skrinku zistení o vakcínach proti covidu. Poslanec Ševčík sa v úvode svojho statusu zamýšľa nad tým, či všetky tie študované hlavy, aj z nemocníc, čítajú aj niečo iné, ako červené denníky a či vôbec vedia čítať s porozumením. Nepáči sa mu, že vakcína, ktorá je stále experimentálna, sa využíva pomaly plošne, aj keď jej účinky celkom nepoznáme. Aj keď lekári ich vidia na vážnych diagnózach. Ševčík si je vedomý aj svojho veku, preto sa prihovára svojim rovesníkom, aby svoje zdravie nezanedbávali.

Kotlárova tlačová beseda

Vládny splnomocnenec pre vyšetrovania covidu Peter Kotlár pred týždňom, 2. októbra vystúpil so závažnými zisteniami.

„Odporučím zastavenie očkovania mRNA vakcínami do dokázania ich bezpečnosti a účinnosti," uviedol Kotlár. Rovnako navrhuje "odmietnutie aktualizovaných medzinárodných zdravotných predpisov a pandemickej zmluvy."

Prekvapivé zistenia? Kotlár otvára Pandorinu skrinku pandémie
Splnomocnenec vlády Peter Kotlár predložil kabinetu dlho očakávanú správu o preverovaní pandémie COVID-19. Jej obsah môže otriasť základmi slovenskej zdravotnej politiky! Odhalenia, ktoré vyrážajú dych Peter Kotlár na stredajšej tlačovej... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Čítajú vôbec s porozumením?

„Mám dojem, že všetci čítajú len Dennik N, SME, Aktuality a pod. Mám dojem, že všetci uznávajú len názor Sabaku, Jarčušku a pod. To sú ich guru. A samozrejme pridali sa aj nemocnice, niektorí lekári a ústavy. Človek žasne nad tým, ako títo ľudia vôbec profesne existujú. Či vôbec študujú, či čerpajú informácie aj niekde inde, či vôbec čítajú s porozumením...,“ nerozumie Ševčík ani kapacitám.

Vieme o nich všetko, čo potrebujeme?

Vedia mi odpovedať, koľko liekov, vakcín, preparátov je na princípe mRNA? Ak teda sú, sú účinné? Ako dlho sa vyvíjal tento chemicky kokteil? Veď mal povolenie len na núdzové použitie! Najskôr to bola jedna dávka, potom bez klinických skúšok dve až nekonečno... búústre. Rozmýšľa niekto z vedcov nad týmto? Sú vôbec dokončené a vyhodnotené všetky klinické skúšky, všetky fázy? Je preskúmaná ich účinnosť, vedľajšie účinky, následky,“uvažuje poslanec.

Len krik a kritika

„Či sa spoliehame, že máme výnimku, že je to núdzové použitie a kšeft beží ďalej? Alebo to dali "a la lengvarsky" – čo povie Pfizer? Nikto nejde odborne oponovať, aj keď MUDr. Kotlár predložil kvantum odborných informácií... len krik a kritika. Všetci konajú v duchu hesla MUDr. Plzáka - zapierať, zapierať, zapierať. Veď stotožniť sa s Kotlárom rovná sa priznať chyby a vinu,“ myslí si Ševčík. A tak sa pýta lekárov, či vidia výsledky pokusu vykonaného na ľuďoch. Vidia, konštatuje poslanec s tým, že dôkazom sú turborakoviny, zápaly srdca a úmrtí. „Šuplíky, kde ukladajú karty po zomrelých pacientoch sa plnia. Nemilosrdne.“

Po preventívke

„Dnes som dokončil technickú prehliadku seba samého. Skrátka preventívku. Svojmu lekárovi som odniesol výsledky. Som zdravý, až na drobnosti, ktoré prináša vek. Som už starý somár a aj primerane opotrebovaný. Ale lekár vás na to upozorni a keď budete počúvať rady lekára, všetko bude dobré. Ja viem, niektoré vyšetrenia sú nepríjemné. Máme na výber, na jednej strane EKG, krv, urológ, gastroskopia, kolonoskopia a iné a na druhej hospic. Vekovo som v lese, kde sa najviac rúbe. Takže voľba je jasná. Máme predsa pred sebou ďalšie úlohy, ktoré prináša život,“ prihovára sa Ševčík svojim rovesníkom.

Juraj Štubniak: Verte vede, ALE LEN TEJ NAŠEJ (VIDEO)
Juraj Štubniak počas svojich nedeľných pozvaní rád komunikuje s divákmi, preto sú jeho vysielania živé. Zväčša. V nedeľu (6. októbra) však zvolil prednahrávku – chcel sa vyhnúť tomu, aby mu „ušiel jazyk, po ktorom by mohli padať žaloby. V úvode... Čítať ďalej
07 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Netreba sa zanedbávať

„Pomôcť deckám mrchavým a byť vzorným dedom, babkou. Pokiaľ je to možné, na plný úväzok. Zabudol som na partnerov. Ruka v ruke užiť si krásnu jeseň života... o to som ochudobnený a preto vás chcem vyzvať, starajte sa o seba, choďte pravidelne na preventívku, nepodceňujte to. Od lekárov viem, že mnoho ľudí to na dôchodku zanedbáva. Skrátka nejdú. Nájdite si čas, nie je to stratený čas, je to rozumne využitý čas,“ vyzýva poslanec.

Výzva zvlášť pre očkovaných proti covidu

„A keď vidím, že to pichanie neznámej chemickej látky do ľudí má následky, tak práve títo ľudia by mali chodiť na preventívky, mali by chodiť častejšie ako to určuje zákon a starať sa o seba. A teraz ma napadlo, čo keby to platili pharma firmy ??? Veď títo ľudia boli podvedení a zneužití," uzatvára Ivan Ševčik.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok