Exposlanec Gyimesi: SNS sa topí vo vlastných slovách!
09 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

SLOVENSKO - V rozhovore s Mimi Šramovou sa bývalý poslanec NR SR a člen strany Aliancia György Gyimesi ostro vyjadril k aktuálnej politickej situácii na Slovensku. Kritizoval stav verejnoprávnych médií, komunikáciu vládnych strán a načrtol svoje ďalšie politické plány.

Nespokojnosť s RTVS

Gyimesi vyjadril hlboké sklamanie nad situáciou v RTVS: "Žiaľbohu sa veľa nezmenilo. Keď niekto kritizuje rozhovor spomínanej pani redaktorky s pánom premiérom, tak nech si prosím spomenie na rozhovory Kovačiča so Zuzanou Čaputovou v Na Telo, s dopredu pripravenými otázkami, s dopredu nacvičenými odpoveďami, bez akejkoľvek konfrontácie."

Kritizoval najmä pokračujúce pôsobenie niektorých osôb v RTVS: "Ja si neviem predstaviť, čo tam robí napríklad ešte stále pán Lovász, ktorý je chameleón, slúžil všetkým, najviac progresívcom a liberálom, a je tam ešte stále."

Problémy v komunikácii vládnych strán

Bývalý poslanec poukázal na komunikačné nedostatky vládnych strán, osobitne SNS: "Ak má SNS s niečím veľký problém, tak to je spôsob a štýl komunikácie, nie práce."

Ako príklad uviedol vyjadrenia Rudolfa Huliaka: "Rudolf Huliak, keby komunikoval to, čo komunikuje inak, tak si myslím, že by to malo väčší zásah. Aby sa na to ľudia pozerali nejak inak."

Situácia v Aliancii a budúce plány

Gyimesi potvrdil, že už nie je členom predsedníctva Aliancie: "Stiahol som sa. Ja som do Aliancie prišiel fakt s úprimnými a čestnými úmyslami. Ja som strašne chcel, aby sa Aliancia dostala do parlamentu."

Kritizoval súčasnú stratégiu strany: "Samostatne nikdy ani nebude [v parlamente]. Napriek tomu, že všetci mi hovoria, že mám pravdu v tom, že strana sa pred voľbami musí spájať so slovenskými stranami, pretože inak sa tam nedostane, navonok všetci hovoria, že nie, že oni idú samostatne."

Na otázku o svojich budúcich politických plánoch odpovedal: "Vediem množstvo rozhovorov, som aktívny, čas ukáže."

Ďalšie témy

Gyimesi sa vyjadril aj k ďalším aktuálnym otázkam:

  • Kritizoval zrušenie rodičovského dôchodku: "Rodičovský dôchodok je výborná vec. Je to vynikajúca vec."
  • Vyjadril nespokojnosť s nečinnosťou orgánov činných v trestnom konaní: "Ľudia vidia, že tu existuje rozdiel medzi tým, ako sa vládlo predtým a ako sa vládne teraz."
  • Komentoval situáciu v opozícii, osobitne aktivity Igora Matoviča: "Od septembra je znovu ho počuť najviac, aj tými výstrelkami, na ktoré sme si už zvykli, ale upriamuje tú pozornosť na seba."

Gyimesi v rozhovore preukázal, že napriek odchodu z parlamentu zostáva aktívnym komentátorom politického diania a naznačil možnosť návratu do aktívnej politiky v budúcnosti.

Marián Kéry, Dominik Hašek a...Idiot
SLOVENSKO/RUSKO - "Dominik Hašek a jeho chorá nenávisť voči všetkému ruskému", tak sa venuje odstrašujúcemu príkladu rusofóbneho fanatizmu kedysi skvelého športovca politik Marián Kéry na sociálnej sieti. "Život sám o sebe nie je ľahký pre nikoho.... Čítať ďalej
09 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik