Europoslankyňa Laššáková: S Orbánom súhlasiť nemusíme, ALE ... (VIDEO)
09 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

ŠTRASBURG - Nepotrebujem priateľa, ktorý sa zmení, keď sa zmením a ktorý prikývne, keď prikývnem ja. Môj tieň to robí lepšie,“ začala svoj príspevok v pléne Európskeho parlamentu slovenská europoslankyňa Judita Laššáková (Smer-SSD) citátom od Plutarcha. Ten si vysvetľuje, ako potrebu úprimného priateľa. Lenže úprimný, neznamená podliezavý, hovorí europoslankyňa v príspevku, v ktorom sa venuje ochrane slobody slova. A tá začína pri tých, s ktorými nesúhlasíme.

„Priateľ je zrkadlo a to, čo v tom zrkadle vidíme, sa nám nie vždy musí páčiť. Priateľ poukazuje na chyby, ktoré robíme. Všetci sme ľudia a prirodzene, chyby robíme,“ hovorí Laššáková vo videu z pléna EP.

„V mnohých veciach nesúhlasím s Viktorom Orbánom, ale demokracia je o nesúhlase. Inak by sme boli v diktatúre, kde nám vodca diktuje, čo si môžeme myslieť. Od čias Thomasa Haxeya od r. 1397 hovoríme o slobode slova, konkrétne o slobode slova v parlamente. Ale hovorili sme niekedy o slobode po tomto prejave?,“ pýta sa europoslankyňa.

Orbán Viktor v Štrasburgu: Situácia v Európskej únii je dnes oveľa horšia ako v roku 2011
„Európska únia sa musí zmeniť a my chceme byť katalyzátormi tejto zmeny prostredníctvom práce maďarského predsedníctva,“ povedal podľa portálu Mandiner Viktor Orbán na medzinárodnej tlačovej konferencii. Tlačovú konferenciu predsedu vlády... Čítať ďalej
08 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

„Viktor Orbán má na mnohé veci iné názory. Tieto iné názory komunikuje vo svojom prejave. Je to jeho slobodná voľba a je to jeho sväté právo. Je na nás ostatných, aby sme ho presvedčili o tom, že aj on sa môže mýliť. Ale názory Viktora Orbána, ani nikoho iného sa nedozvieme, ak mu nedoprajeme slobodu prejavu,“ myslí si Laššáková.

Preto odmietanie komunikácie s Maďarskom kvôli prejavom Viktora Orbána, odmietanie komunikácie s Viktorom Orbánom, nepovažujem za správnu cestu. Skôr za dôkaz našej vlastnej argumentačnej núdze a hlavne zbabelosti,“ hovorí ďalej europoslankyňa s tým, že nesmieme dovoliť, aby o Európe niekto hovoril, ako o zbabelej.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik