Pukalovič položil závažné otázky a pripomenul, že nezávidí ministrovi Keketimu
09 | 10 | 2024 I Michal Albert

Niektorí športovci, ale aj rôzne zväzy, by podľa neho mali uznať, že sklamali. Naráža na olympiádu v Paríži. A nebol by prekvapený, ak by v tejto oblasti nastali audity. V rozhovore pre Západoslovenskú televíziu to naznačil bývalý slovenský reprezentant v hokeji Róbert Pukalovič.

Na otázku ako vníma vznik nového ministerstva určeného športovcom, ale aj cestovnému ruchu, Pukalovič prezývaný Džugala reagoval, že ide o náročnú úlohu pre úradníkov a ich nadriadených. "Vôbec nezávidím novému ministrovi športu, pánovi Keketimu," povedal s tým, že teraz už ministerstvo konečne aspoň má priestory. A vysvetlil aj to, prečo podľa neho ide o náročnú pozíciu. "Jednoducho, vytvorením tohto ministerstva, každý jeden, aj malý zväz, sa obracia na neho o pomoc, samozrejme, finančnú. Nie je to možné," povedal bývalý hokejista Slovana, Nitry, Trenčína či Zvolena. A pripomenul nedávne významné podujatie, ktoré v lete organizovala francúzska metropola Paríž, kde zdôrazňuje našu vizitku v podobe nízkeho počtu reprezentantov s dvojkrížom na drese. "Aj keď trošku premostím a vrátim sa späť k olympiáde, kde sme mali počtom športovcov najmenšiu výpravu."

Kritika pre všetkých


Bývalý hokejista, ktorý si počas kariéry zahral aj v krajine tisícich jazier na severe Európy, položil otázku pre tie zväzy, ktorým sa podľa neho v minulosti zvyšovali rozpočty. "Kam tie financie idú a kde sú tí športovci? Komu sú tie financie určené? Kam idú tie financie? Štyri roky ste financovaní, z roka na rok viac a viac a my máme najnižšiu účasť športovcov? To je na počudovanie," zdôraznil 63-ročný bývalý hokejista, ktorý vo Fínsku hral za Junkkarit HT Kalajoki a KalPa Kuopio.

 

Potrebné audity?


Džugala, ktorý pôsobil aj ako asistent trénera, a to v nadnárodnej KHL, kde pomáhal v tíme Lev Poprad, položil aj ďalšiu závažnú otázku, ktorá by mohla podľa neho nasledovať. "Vôbec by som sa nečudoval, keby nastal absolútne hĺbkový audit, športový audit," povedal s tým, že každé obdobie by malo byť nejakým spôsobom vyhodnotené. "Iní športovec, mladý, dostane šancu, vieme, že títo športovci sú v top-tímoch," podčiarkol kriticky, ale konštruktívne.
"Majú zdroje príjmov, ja im to nezávidím. Majte. Ale musíte mať aj výsledky," vysvetlil hokejový odborník s dovetkom, že mnohí si musia uznať, že sklamali "a nie mať sa dobre a užívať si štátne výhody".

Slovenská nátura?


Najlepší obranca z roku 1998, ktorý odohral za Slovensko 24 duelov, pripomína aj slovenskú vlastnosť, ktorou je podľa neho hľadať výhovorky a hľadať možnosti na pýtanie si peňazí pri každej možnej príležitosti. A to je podľa neho ďalší tlak, ktorý ministerstvo bude musieť zvládať. A týka sa to podľa neho nielen športu, ale aj sekcie cestovného ruchu. Naráža najmä na hotelierov. "Každý jeden sa bude obracať o finančnú podporu, bolo dlho teplo, lebo veľa fúkalo, poznáme sa, akí sme Slováci... Len aby sme získali peniaze, nie, aby sme si pomohli sami," povzdychol si hokejový odborník, ktorý pôsobil aj ako tréner Martina. "Ale, absolútne, ešte raz, zdôrazňujem, nezávidím ministerstvu športu, ani pánovi ministrovi Keketimu. Ani jeho štátnym tajomníkom. Lebo je to momentálne najťažšia pozícia," uzavrel bývalý hokejista, ktorého prezývajú Džugala.

Zdroj:

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Najdemokrat sveta a priľahlých galaxií" -  Naď opäť perlil
PRUSKÉ - Mám v tom chaos. Už istý čas viacerí politici, ktorí sú natoľko drzí, že si na sociálnych sieťach "dovoľujú" vlastný názor, používajú slovné spojenie "bývalý hlavný mediálny prúd". Mám na mysli predovšetkým tých, ktorí sú v týchto časoch... Čítať ďalej
08 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok