OTÁZKA ŽIVOTA A SMRTI! Biden urobil znepokojujúce vyhlásenie
08 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

„Otázka života a smrti“ – takto označil evakuáciu na Floride Jode Biden v utorok v Bielom dome, pričom sa odvolával na blížiaci sa hurikán Milton, ktorý zasiahne štát v stredu večer a môže byť jednou z najničivejších búrok storočia v tejto oblasti. Americký prezident kvôli hurikánu zrušil aj plánovanú cestu do Nemecka, kde sa mal stretnúť s európskymi lídrami, informuje maďarský portál Index.

Joe Biden, americký prezident, odložil svoju blížiacu sa cestu do Nemecka a Angoly kvôli hurikánu Milton, ktorý smeruje na Floridu – oznámila Karine Jean-Pierre, hovorkyňa Bieleho domu, v utorok podľa informácií Kyiv Independent. Podľa hovorkyne prezident odložil návštevu, aby dohliadal na núdzové opatrenia v reakcii na hurikán Milton. Búrka by mala plnou silou zasiahnuť husto obývané mesto Tampa Bay v stredu večer, menej než dva týždne po tom, ako štát zasiahol ničivý hurikán Helene.

Podľa správ BBC americký prezident Joe Biden v prejave v Bielom dome varoval Floridanov, že evakuácia je „otázkou života a smrti“, než štát zasiahne hurikán Milton štvrtej kategórie. Uviedol, že pôjde o jednu z najvážnejších búrok storočia na Floride.

„Utekajte, teraz, teraz, teraz,“ povedal Floridanom a prisľúbil, že federálna vláda pomôže štátu „pred, počas a aj po údere hurikánu“. Dodal, že bude nasadených tisíce federálnych zamestnancov. Guvernér Ron DeSantis uviedol, že Florida pripravila desiatky útočísk na pomoc miestnym obyvateľom. „Máme zariadenie, ktoré dokáže prijať až 10 000 ľudí,“ povedal na tlačovej konferencii. DeSantis v pondelok označil búrku za „monštrum“.

Aj keď hurikán v utorok ráno zoslabol, americké Národné centrum pre hurikány varovalo, že jeho veľkosť sa môže zdvojnásobiť predtým, než v stredu dorazí na Floridu.

Milton môže byť jedným z najničivejších hurikánov v západocentrálnej časti Floridy, uvádza správa.

Množstvo zrážok môže miestami dosiahnuť až 38 centimetrov a v pobrežných oblastiach môžu vzniknúť vlny vysoké 3 až 4,5 metra. Biden plánoval cestu do Nemecka, po ktorej by sa stretol aj so Zelenským.

Biden odkladá cestu do Nemecka

Joe Biden sa v sobotu mal stretnúť v Berlíne s lídrami Nemecka, Francúzska a Veľkej Británie, aby diskutovali o konfliktoch na Blízkom východe a na Ukrajine.

Potom mal Biden spolu s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom, francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a britským premiérom Keirom Starmerom navštíviť americkú leteckú základňu v Ramsteine, kde by diskutovali o vojenskej pomoci Ukrajine. Na stretnutí by sa podľa plánu zúčastnil aj prezident Volodymyr Zelenskyj a ďalší lídri.

Podľa Sky News nie je jasné, či sa stretnutie uskutoční aj bez Bidena. Sobotné stretnutie v Berlíne a následne na leteckej základni v Ramsteine by bolo prvým stretnutím lídrov skupiny Ramstein na takejto úrovni.

Cieľom summitu je vyslať odkaz ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, aby nedúfal v to, že západná podpora Ukrajiny skončí – uviedol nemecký vládny zdroj. Hovorca Keira Starmera dodal, že na stretnutí by diskutovali aj o situácii na Blízkom východe, keďže konflikt tam eskaluje.

VIDEO Svedectvo o pôvode VÍRUSU Sars-Cov2 pre Dr. Kotlára a vládu SR
Charles Rixey je členom Drastic, medzinárodnej skupiny vedcov, ktorí skúmajú pôvod pandémie od roku 2020. Toto video, ktoré nahral, by si mali pozrieť nielen všetci ľudia, ale aj predstavitelia vlády. Je to svedectvo o pôvode vírusu Sars-Cov2.... Čítať ďalej
08 | 10 | 2024 | Jarmila Vilhanová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

 

4o

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok