Najdemokrat sveta a priľahlých galaxií" -  Naď opäť perlil
08 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

PRUSKÉ - Mám v tom chaos. Už istý čas viacerí politici, ktorí sú natoľko drzí, že si na sociálnych sieťach "dovoľujú" vlastný názor, používajú slovné spojenie "bývalý hlavný mediálny prúd". Mám na mysli predovšetkým tých, ktorí sú v týchto časoch síce ešte stále v politike, ale mimo jej výkonnej podoby. Tých považujem za akosi "objektívnejších", nie sú ideovo zaťažení "výkonom povolania". Dokonca ani oddanosťou rodnej strane. Takých nedávno europoslanec Blaha veľmi trefne nazval "čípkami". Ale aj čípkom sa chcem v nasledujúcich riadkoch venovať.

Takže, ako je to s tým bývalým mediálnym hlavným prúdom? To mi tak zišlo ako otázka na um, keď sa istý - údajne zamestnanec či dohodár - Aktualít ideologicky, ako inak, zavzdušňoval pod textom HD na sociálnej sieti s tým, že aha, čo píše "nový mediálny hlavný prúd!" Nechápem úchylku chodiť na diskusie do úplne názorovo nekompatibilného tábora, ale pri takom množstve úchyliek jedna plus alebo mínus, to už asi nezaváži. Mám iné potreby, ako vypisovať ako politruk na diskusie pod článkami Aktualít (ale aj iných titulov, šíriacich ...izmy a ideológie liberálneho provojnového progresivizmu, donedávna ešte nazývaných "hlavný mediálny prúd), teda, často mám aj potrebnejšie potreby, napríklad, včas sa dostaviť na sociálne zariadenie. Príde mi to totiž ako efektívnejšie využitie času.
Keď už sme pri tom jednom titule - zas tam perlil "najdemokrat sveta a priľahlých galaxií" -  Naď

Ako inak a prečo tam? Rovný rovného si predsa hľadá. V chápaní. "Akoby ich bola mala jedna mater; jedna mater mala, v mlieku kúpavala, zlatým povojníčkom bola povíjala". Dúfam, že sa Ján Botto v hrobe teraz neobracia, ak áno, verejne sa mu týmto ospravedlňujem. 

Nuž teda k tomu "demokratovi" a k tej "demokratickej" redakcii: "Ja budem zasa šťastný v ten deň, keď budú všetky tieto pseudoportály na Slovensku povypínané." Vyznáva sa z lásky k demokracii Jaro Naď. Proste - názor "čípka". V redakcii "čípkov". Napríklad - glycerínové čapíky (čipky) sú tradičný prípravok napomáhajúci k odstráneniu rôznych typov zápchy. Čiže, čípok nie je urážka, ani tak nie je myslený. A iný čípok zo spomínanej redakcie zablúdil do vôd komentárov podľa Naďa opíc, dezolátov a konšpirátorov, zjavne iba z nedostatku schopnosti samovoľne sa vo svete orientovať.

Viete, my v HD nežijeme z dotácií štátu či z dotácií zahraničných mecenášov

Spomínate si, koľko miliónov prehnal Matovičov a Hegerov štát vo forme reklamy cez dnes už takzvaný bývalý hlavný mediálny prúd? Ako úplatok na vlastné PR to bolo naozaj na bežné pomery až veľkorysé. Žiaľ, legálny úplatok. Alebo nelegálny? Nebola by to témička aj pre OČTK?

My nežijeme ani z dotácií od Soroša, ku ktorým sa radi aj verejne hlásili niektorí protagonisti toho bývalého, no, veď viete, už sa mi to fakt do omrzenia nechce vypisovať. Dokonca ani od Putina sme nedostali ani kopejku. A zišla by sa veru , bolo by sa čím chváliť.

Nezamykáme si pred čitateľmi články,

...aby sme im ich potom za výpalné odomykali. V redakcii HD pracujeme na vlastných zariadeniach, míňame vlastnú elektriku a ak zarábame, tak sa krútime okolo minimálnej mzdy. na tekvicové laté v kaviarňach nám to zrovna moc nevychádza. Žijeme tak povediac z milodarov našich čitateľov.  Za to úprimne ďakujeme a ak by sme si to vzhľadom na ich rozsah mohli dovoliť, ponuku by sme ešte zdynamizovali. (Pokyny pre tých, ktorí nás nejakým spôsobom môžu a chcú podporiť, nájdu dolu pod článkom, pod každým našim článkom.) Za to sa patrí vopred poďakovať a vysloviť i záväzok či čosi ako verejný prísľub.

A k tomu "novému hlavnému mediálnemu prúdu"?

Onen vyššie spomenutý zblúdilec (nielen v hlbinách komentárov na sociálnej sieti) to nastolil: "Nový hlavný mediálny prúd". Patrilo by sa aj poďakovať. Aj keď - nie sme ani hlavný, ani pohlavný prúd. HD má ambíciu byť normálnym informačným titulom, poskytovať priestor pre názory, nediktovať jedinú blahoslavenú pravdu, nekádrovať a necenzúrovať. Iba zaznamenávať. A to v biblickom duchu "Nechajte maličkých..."

Politológ: Táto progresívna fanatička je hlúpa ako vráta do pitvora
"Nedajte sa pomýliť, oni sa nehádajú o princíp, oni sa iba rvú o korisť z provízií za tieto obchody. Smutné, na čo sa scvrkla slovenská politika." Citát Eduard Chmelár, politológ. Názor Eduarda Chmelára, s názvom: INSITNÍ HISTORICI Z PS zverejnený... Čítať ďalej
08 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok