Žijúca legenda ruského hokeja Kovalev venuje Slafkovskému pár otcovských rád
10 | 10 | 2024 I Dušan Janek

Legendárny ruský útočník Alexej Kovalev v minulosti žiaril v drese Montreal Canadiens, New York Rangers a Pittsburg Pinguins. Ako osoba na to vzatá posiela radu slovenskému útočníkovi Jurajovi Slafkovskému.

Žijúca legenda ruského hokeja Alexej Kovalev ponúkol zopár dobrých rád Jurajovi Slafkovskému. Kovalev, kedysi pôsobiaci na poste útočníka v NHL za mužstvo Montreal Canadiens si všimol kvalít vychádzajúcej hviezdy nášho hokeja. V tom najlepšom prispel ku hre Slafkovského konštruktívnou kritikou.

Alexej Kovalev kedysi pôsobil v NHL a získal zlato za Rusko na olympijských hrách v Albertville v roku 1992. Svojou hrou inšpiroval mnohých hokejistov tak, ako potešil fanúšikov hokeja samotného. V roku 1994 sa mu podarilo to, po čom túži snáď každý hokejista. V drese New York Rangers získal Stanleyho pohár. Okrem Montrealu, kde bol asistentom kapitána a New Yorku pôsobil i u Pittsburgských tučniakov.

Alexej Kovalev
Alexej Kovalev
Alexej Kovalev / Zdroj: FB
Alexej Kovalev
Slafkovský má ešte na čom pracovať

Hokej tento Rus sleduje dodnes a nemohol si nevšimnúť ani mladého talentovaného Juraja Slafkovského. Nechcel ho len chváliť, hoci je určite čo, ale poukázal aj na jeho slabiny.

„Slafkovský potrebuje byť viac konzistentný a aby to dokázal, potrebuje ešte nabrať na veľkosti a výdrži.“ Môže sa to zdať zvláštne, keďže Slafkovský so svojimi 191 centimetrami nepatrí medzi žiadnych trpaslíkov. „Každý si musí zvyknúť na vysokú záťaž a to sa mu darí,“ vyjadril sa Kovalev uznanlivo. „Jeho druhá sezóna bola omnoho úspešnejšia ako prvá. Potrebuje byť tiež viac arogantný, hrať priamočiarejší štýl hokeja a ukazovať svoje najväčšie kvality,“ konkretizoval vo svojom vyjadrení pre portál rg.org svoje predstavy o ceste k zlepšeniu slovenského hokejistu, ako uvádza sportovycas.sk.

Alexej Kovalev dnes pôsobí ako asistent trénera v Spartaku Moskva a určite vie, o čom hovorí. Juraj Slafkovský by mal tiež vedieť, že každá rada má cenu a tá dobrá je nad zlato.

Jozef Golonka OTVORENE: Nemôžeme všetko tolerovať a stále sa vyhovárať na demokraciu (VIDEO)
Jozef Golonka bol draftovaný kanadským klubom Toronto Maple Leafs, no nikdy si NHL nezahral. Aj preto, že rešpektoval svoju rodinu a chcel byť s ňou. Lebo vtedy sa do NHL nepúšťalo. Súčasná spoločnosť je veľmi rozhádaná. 86-ročný rodák z... Čítať ďalej
03 | 10 | 2024 | Michal Albert

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik