Remišová mudrovala, Raši jej to spočítal!
07 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

"Pani poslankyňa Remišová má hokej nielen v sadzbách DPH, ale aj v tom, čo na ministerstvo nakupovala," uviedol minister Richard Raši (HLAS-SD) v reakcii na kritiku poslankyne parlamentu Veroniky Remišovej (Za ľudí), ktorá upozornila, že vládna koalícia drasticky ľuďom uťahuje opasky, zdravotníctvo kolabuje a lekári dávajú výpovede, no strana Hlas si musí kúpiť takmer za milión eur nové hračky na online stretnutia.

"Táto vládna koalícia ľuďom berie a zvyšuje dane, no sebe dopraje dvojnásobné platy a na prevádzke štátu vyhadzuje milióny eur von oknom na zbytočné veci. Príkladom je nákup ministra informatizácie Rašiho za Hlas, ktorý v čase uťahovania opaskov nakúpil zbytočné a extrémne drahé zariadenia takmer za milión eur na online stretnutia. Robí tak v digitálnej dobe, kedy ktokoľvek má prístup za pár eur k profesionálnym nástrojom na videokonferencie, ktoré sa bežne používajú v súkromnom sektore," vyhlásila Remišová.

Raši jej to spočítal

"Potom, ako o 10 miliónov eur preplatila prenájom budovy, ako si do kancelárie kúpila za takmer 9000 eur sedačku, za viac ako 14000 eur asi najdrahší konferenčný stôl v republike, ako obstarala leňošky pre vodičov za viac ako 2000 eur, ktoré museli mať čierne, matné a kovové nožičky, teraz kritizuje nákup videokonferenčného systému, ktorý sama pripravila," pripomína úradujúci minister Raši, niektoré z prešľapov exministerky Remišovej.

Raši podotkol, že keď prišiel na ministerstvo, v kancelárii ministra a vo viacerých zasadačkách našiel videokonferenčné zariadenia za desiatky tisíc eur, ktoré sa nedali využívať, lebo k nim pani Remišová nenakúpila licencie. "Verejné obstarávanie síce začala pripravovať, ale nedokázala ho dokončiť. Vyhlásené bolo 10. 10. 2023, teda počas úradníckej vlády. Videokonferenčný systém bude rezort využívať na školenia v regiónoch, kde stovkám ľudí ušetríme cestu do Bratislavy, ale aj na komunikáciu s EK, na online rokovania, hlasovania monitorovacích a riadiacich výborov. Ročne rezort organizuje niekoľko stoviek takýchto podujatí, ktoré by bez licencií, ktoré pani Remišová nenakúpila, nemohol organizovať. Zároveň pripomínam, že ide o rámcovú zmluvu, z ktorej rezort využije iba tie položky, ktoré reálne potrebuje," elegantne vyriešil Remišovej problém Richard Raši.

Ukrajinská „vďačnosť“ v praxi: Ukrajina nebude pokračovať v tranzitnej dohode o plyne s Ruskom
UŽHOROD- Ukrajina nebude pokračovať v tranzitnej dohode o plyne s Ruskom po vypršaní jej platnosti. Zdôraznil to po rokovaní slovenskej a ukrajinskej vlády v Užhorode ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ. „Strategickým cieľom je uvaliť sankcie na... Čítať ďalej
07 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok