Huliakova záhadná "trojka"
07 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

BRATISLAVA - Hovorí sa o troch. Jedni hovoria a píšu o troch "Huliakovcoch", ktorí majú zreteľnú tendenciu podporovať HLAS a iní zas tých troch definujú ako troch možných odídencov z HLASU k Huliakovi. Kde je pravda, nateraz nikto nevie, hoci prvá možnosť sa zdá reálnejšia. A navyše, o druhej hovorí nateraz iba jeden zdroj.

V čom sa zdroje zhodujú, to je podozrenie, že celá "Huliakiáda" v parlamente - teda požiadavka Rudolfa Huliaka a jeho dvoch poslaneckých kolegov na inštitucionalizáciu Národnej koalície v rámci klubu SNS i jeho názvu, sa odohrala v réžii dvojkoalície HLAS a SMER a bola nasmerovaná voči neustále nespokojnému Andrejovi Dankovi.

Stručný tematický prehľad tlače

"Poslanci Hlasu odmietajú tvrdenia, že by si troch poslancov Národnej koalície „kúpili“. Píše web denníka N.

"Podpredsedovia Hlasu-SD a ministri Erik Tomáš a Richard Raši odmietajú, že by Hlas-SD uzatváral "obchody" s trojicou poslancov Národnej rady (NR) SR okolo Rudolfa Huliaka z klubu SNS, ktorí pôsobia v Národnej koalícii. Raši povedal, že Hlas-SD si nepotrebuje nikoho "kupovať". Pre Tomáša je kľúčové, že poslanci deklarovali podporu vládnemu programu." To zas napísal agentúrny web teraz.sk.

"Poslanec Rudolf Huliak chce ako šéf Národnej koalície, aby bolo v parlamente viac cítiť jeho stranu. Spolu s Ivanom Ševčíkom a Pavlom Ľuptákom nechcú z poslaneckého klubu SNS odísť, ale požadujú zmenu názvu klubu SNS na klub SNS – Národná koalícia, nezávislí kandidáti.

Huliakovci zároveň podporia kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu, ktorým je Richard Raši." Takto vidí situáciu postoj.sk.

Šíritelia špekulácií podľa médií

"Špekulácie o tom, že sa Rudolf Huliak pred včerajšou tlačovou besedou dohodol so stranou Hlas, šíri aj samotný Andrej Danko." Napísali aktuality.sk.  Podľa nich Danko "hovorí aj o akejsi dohode medzi Denisou Sakovou a starostom Očovej."

Tie isté aktuality.sk poukazujú na to, že "jednu špekuláciu šíril predseda hnutia Slovensko Igor Matovič, podľa ktorého bolo vystúpenie Huliaka výsledkom dohody medzi ním a stranou Hlas. A citujú ho: "Rudolf Huliak hodil Danka cez palubu. Parlamentné kuloáre sa málokrát mýlia. Už pred prázdninami vrabce čvirikali, že Pellegrini s Ficom chystajú kulehu na Danka, že keď bude vystrkovať rožky, tak mu ukradnú stranu spod zadku, a dnes sme to videli,“ komentoval udalosti okolo Národnej koalície Matovič s tým, že podľa neho za nimi stoja „financmajstri z Hlasu“.

A zrazu, vraj tri odchody z HLASu k Huliakovi

Prišiel s tým poslanec SNS Roman Michelko. "Hrá sa o miesto pri stole". Hovorí vo videu a odvoláva sa na status Ďatla, z ktrorého citujeme tiež: "Traja nespokojní poslanci Národnej koalície a traja mierne odbojní hlasisti by teoreticky mohli položiť koalíciu. Je to naozaj možné, ale málo pravdepodobné."

Video Romana Michelka napovie asi viac

Na Dukle a vo Svidníku sa konajú oslavy 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie (KDO)
Na Dukle a vo Svidníku sa v nedeľu konajú oslavy 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie (KDO). Zúčastní sa na nich prezident SR a hlavný veliteľ Ozbrojených síl (OS) SR Peter Pellegrini a ďalší vrcholní predstavitelia štátu. Súčasťou osláv je... Čítať ďalej
06 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok