Hrôza na futbalovom zápase: Fanúšik vytiahol zbraň a...
07 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

GBEĽANY – Kedysi bolo na vidieku súčasťou nedeľných popoludní aj to, že mužská časť rodiny sa vybrala na miestny futbalový štadión podporiť svoj tím v okresnej lige. Zdá sa, že aj na takom „dedinskom futbale sa môže strhnúť dramatická situácia, akú nikto nečakal. Portál Sportnet informuje o incidente, ktorý sa odohral na zápase 6-tej ligy medzi Gbeľanmi a Horným Hričovom, kde počas prestávky vytiahol jeden z fanúšikov na delegáta zápasu zbraň, ktorú natiahol a priložil mu ju k hlave.

V zápase podľa jedného z fanúšikov nebol dôvod na prehnané emócie, napriek tomu „chronický krikľúň“ na delegáta zápasu vytiahol zbraň. Keď zaznela výzva volať políciu, „pištoľník“ na kolobežke zmizol. Incident opísal aj samotný delegát, ktorý ho len upozornil na slušnosť voči hráčom, či rozhodcom. Polícia „pištoľníka“ zadržala a zápas sa po takmer trištvrtehodinovom zdržaní úspešne dohral.

Vydesený fanúšik

„Stál som dvadsať metrov od toho. Bál som sa. Ten zvuk uzáveru a pozeráte priamo na to… Vo futbale som videl veľa, ale toto nikdy. Veľmi smutné,“ informoval Sportnet fanúšik Dano Vydra. Portál oslovil funkcionárov, podľa ktorých to bol pokojný zápas bez prehnaných emócií, preto bolo fanúšikovo konanie voči delegátovi o to menej pochopiteľné.

„Dotyčný, nazval by som ho chronický kriklúň, stále vykrikoval. Delegát ho upozornil, aby sa správal slušne. On však preskočil dva rady, vytiahol pištoľ, natiahol ju a priložil mu ju k hlave,“ opisoval Vydra momenty po prvom polčase, na ktoré zrejme nikdy nezabudne. Podľa Vydru keď niekto na tribúne vyzval na to, aby bola privolaná polícia, „pištoľník“ naskočil na kolobežku a zdúchol.

Petícia za vyhlásenie referenda naberá na sile
Petícia za vyhlásenie referenda naberá na sile: SHO má k dispozícii už takmer 60-tisíc podpisov Prednedávnom sme vás informovali, že politický subjekt Slovenské Hnutie Obrody (SHO) rozbehlo petíciu za vyhlásenie referenda s nasledujúcou... Čítať ďalej
07 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Zhrozený delegát

„Zbehlo sa to veľmi rýchlo. Vážnosť situácie som si uvedomil až vtedy, keď začali niektorí diváci utekať. Bál som sa, bol ohrozený môj život,“  povedal Vladimír Baďura, delegát zápasu. Jeho šok je o to väčší, že fanúšik so zbraňou býval kedysi futbalovým rozhodcom.

Facebook / Dano Vydra | Futbalový zápas medzi Gbeľanmi a Horným Hričovom bol kvôli incidentu prerušený

Nechcel nič iné, len slušnosť

„Neslušným a vulgárnym spôsobom sa vyjadroval na adresu hráčov a rozhodcov, preto som pokladal za potrebné ho upozorniť a požiadal som ho, aby sa vyjadroval slušne. Jeho reakcia bola, aby som si riešil rozhodcov. Chcel som zaznamenať jeho správanie na video. V tom pristúpil ku mne, domnieval som sa, že mi chce zabrániť vo vykonávaní záznamu. On ma však začal ohrozovať zbraňou,“ opísal priebeh incidentu Baďura.

Zhoda fanúšikov a delegáta: Toto je odsúdeniahodné

Polícia „pištoľníka“ zadržala, no zápas sa dohral až po takmer trištvrte hodine, hornohričovskí hostia ho vyhrali 2:0.

„Vytiahnuť na delegovanú osobu zbraň? V zápase, ktorý sa hral v priateľskej atmosfére? Je to odsúdeniahodný čin. Aj ľudia zostali zdesení. Nikdy som nič podobné v kariére nezažil. Teraz budem vážne uvažovať, čo ďalej. Neviem jeho čin pochopiť, ani odhadnúť, kam až môže zájsť. Verím však, že ide o ojedinelý prípad, ktorý nebude mať nasledovníkov,“uzavrel pre Sportnet delegát Vladimír Baďura.

Cesta do Trenčína je kvôli vážnej nehode neprejazdná
SVINNÁ- Dnes (7.10.) sa odohrala vážna dopravná nehoda pri obci Svinná smerom do Trenčína. Aktuálne sú na mieste všetky záchranné zložky. Práve teraz zasahujú všetky záchranné zložky pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste I/9 pri... Čítať ďalej
07 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok