EXPERIMENTY V STVR!
06 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

BRATISLAVA - Moderátor je zrelá, rozhľadená osoba, ktorá sa veľmi dobre vyzná v téme, ktorú moderuje. Ovláda spisovný jazyk, brilantne vie formulovať myšlienky, taktne a vyvážene viesť diskusiu a posúvať ju k nejakému zmysluplnému diváckemu či poslucháčskemu prežitku. K informačnému obohateniu. Moderátor je sprievodca, nie pohonič.

Zvykli sme si za uplynulé roky, aj vo verejnoprávnom médiu, že na pozície moderátorov boli nasadzovaní a nasadzované hulvátske "kecačky", obkecávačky a ideologickí aktivisti/aktivistky. Teda, boli sme politickými vlastníkmi verejnoprávneho média nútení zvyknúť si na to. 

Časy sa zmenili

A STVR, zdá sa, aspoň navonok, robí, čo môže. Lenže, robí to zle. V exkluzívnych víkendových politických diskusiách (v televíznejzložke) experimentuje s tým, kto by ich asi tak mohol ako moderátor viesť.

A tak vieme

Že "politická relácia O 5 minút 12 bude mať v nedeľu, 6. októbra už tretieho moderátora v aktuálnej jesennej sezóne. Po Marekovi Gudiakovi a Alfonzovi Šuranovi bude diskusiu viesť Monika Šebová. Hosťom špeciálneho vydania O 5 minút 12, ktoré sa bude vysielať naživo z Dukly, bude predseda vlády Robert Fico. Predseda vlády bol tiež hosťom Sobotných dialógov, ktorých moderátorom bol Matej Baránek." Informoval web mediálne.sk

Experimenty s personálnym obsadením moderátorských stoličiek

Ak STVR hľadá na túto pozíciu osoby, ktoré spĺňajú kritériá, uvedené v úvode textu, potom dobre. Ale to sa nerobí tak, že "hviezdu" stiahneme z oblohy a posadíme ju do štúdia. Adept na takúto pozíciu v mediálnom prostredí by mal najskôr prejsť menej exponovanými žánrami a reláciami.

Takto to potom vyzerá ako na dni otvorených dverí nemenovaného súkromného média, kde si nadšené premotivované detváky sadajú do štúdia a organizátor je napokon rád, že ho úplne nezdemolujú.

Víkendoví protagonisti: KTO OVLÁDNE POLITICKÉ DISKUSIE?
SLOVENSKO - Prehľad hostí vo víkendových diskusných reláciách 11.00 TA3 V politike - Peter Pellegrini, prezident - Ladislav Kamenický, minister financií (Smer-SD) - Marián Viskupič, poslanec (SaS) 11.55 STVR O 5 minút 12 - Robert Fico, predseda... Čítať ďalej
06 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok