Progresívci by chceli legalizáciu drog, minister vnútra reaguje
06 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

"Ako minister vnútra, ale v prvom rade, ako otec dvoch malých deti, nedovolím, aby mali drogy a drogová činnosť miesto v našej spoločnosti," vyjadril sa na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (HLAS - SD). Progresívci, ako uvádza by chceli legalizáciu drog, to sú ale na veľkom omyle, odkázal im. A dodal aj viac!

"Ak si niekto myslí, že razie v baroch, kde sa našlo veľké množstvo kokaínu, pervitínu a iných návykových látok boli neadekvátne, tak si zjavne neuvedomuje závažnosť a riziko, ktoré drogy so sebou prinášajú," uviedol Matúš Šutaj Eštok.

Šutaja Eštoka neprekvapuj, že hlavní odporcovia zásahov proti drogám sú práve predstavitelia z Progresívneho Slovenska. Ako uviedol: "...sám, pán Spišiak sa vyjadril, žeby bol za legalizáciu všetkých drog a pán Truban má s ich užívaním podľa jeho vlastných slov bohaté skúsenosti."

Šutaj Eštok spomenul aj bývalého policajného prezidenta Hamrana, ktorý je tiež kritikom policajných razií proti drogám a pripomenul, ako Štefan Hamran rád robil razie proti ľuďom, ktorí odmietali nosiť rúško počas pandémie.

"Razie v podnikoch a boj proti drogám budú pokračovať a polícia bude tvrdo postupovať voči všetkým drogový dílerom," odkázal minister vnútra na sociálnej sieti.

Šutaj Eštok prisľúbil spoluprácu s ministrom školstva Tomášom Druckerom (HLAS - SD) a posilnenie ochrany detí proti drogám na školách.

"Náš boj proti drogám je len na začiatku a ak si liberálni kolegovia z opozície myslia, že môžu stáť na strane zla – pretože drogy sú čistým zlom – sú na veľkom omyle. Pri akejkoľvek podpore drogovej činnosti, či už priamej alebo nepriamej, budeme konať rýchlo a nekompromisne," skonštatoval v závere príspevku na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

VIDEO:

Policajná razia v centre Bratislavy

V sobotu (28.09.2024) krátko pred 00.30 h sa v jednom z podnikov v centre Bratislavy uskutočnila súčinnostná akcia, na ktorej sa na základe žiadosti príslušníkov Finančnej správy Slovenskej republiky, zúčastnili okrem mobilnej jednotky Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru aj policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I.

Akcia bola zameraná na kontrolu vydávania príjmových dokladov ako aj problematiku e-kasy, pričom policajti prvého bratislavského okresu sa zamerali na odhaľovanie násilnej ako aj drogovej trestnej činnosti.

Počas doby trvania akcie boli na viacerých miesta v priestoroch podniku zaistené plastové vrecká s obsahom bielej kryštalickej látky. Vrecká policajti zaistili u viacerých osôb, ale napríklad aj na DJ-skom pulte či na tanečnom parkete, kam ich návštevníci podniku odhodili po príchode policajtov. Pravdepodobnú prítomnosť omamných a psychotropných látok vo vreckách na mieste označili aj služobné psy, špecializované na odhaľovanie omamných a psychotropných látok.

Zaistené predmety boli zaslané Kriminalistickému a expertíznemu ústavu Policajného zboru k ďalšiemu expertíznemu skúmaniu.

Počas priebehu celej akcie bolo skontrolovaných viacero osôb, pričom celkovo päť osôb bolo obmedzených na osobnej slobode a eskortovaných na policajné oddelenie, za účelom vykonania ďalších procesných úkonov. Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného prechovávania omamnej a psychotropnej látky v piatich prípadoch. Po vykonaní potrebných úkonov boli osoby prepustené na slobodu.

Vyšetrovanie naďalej pokračuje, vyvodením trestno právnej zodpovednosti voči konkrétnym osobám sa policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I naďalej zaoberajú.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo požiadal kolegov, aby preverili priebeh razie

"Keď som sa dozvedel o piatkovej razii v klube WAX2, požiadal som svojich kolegov, aby preverili jej priebeh. Dôrazne budem od kompetentných žiadať vysvetlenie, aký bol na ňu dôvod a za akých okolností podnet na raziu vznikol. Obdobné demonštrácie sily si totiž pamätáme z 90-tych rokov a verím, že dnes si už nikto nemôže myslieť, že by Finančná správa mala ísť kontrolovať vydávanie bločkov zákazníkom s desiatkami kukláčov a dve hodiny držať návštevníkov klubu opretých o stenu s rukami nad hlavou. Akým právom? Nerobme, prosím, z hudobných klubov v našom meste miesta kriminality, keď zároveň štát nezvláda riešiť kriminalitu na iných miestach, na ktorú dlhodobo aj naši obyvatelia upozorňujú," uviedol. "Nepomôže to dôveryhodnosti žiadnej zúčastnenej policajnej zložky a zbytočne traumatizuje ľudí, ktorí sa v dobrej viere a s dobrým úmyslom prídu do klubu baviť," dodal. 

Ukrajina stojí na prahu vzbury armády
UKRAJINA - Bývalý poradca bývalého ukrajinského prezidenta Leonida Kučmu Oleg Soskin obvinil armádu zo straty Ugledaru. A nielen to. Varoval pred vzburou ozbrojených síl a odopretia poslušnosti Zelenskému z ich strany. Informuje lenta.ru. Závažný... Čítať ďalej
06 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok