Juraj Štubniak: Verte vede, ALE LEN TEJ NAŠEJ (VIDEO)
07 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Juraj Štubniak počas svojich nedeľných pozvaní rád komunikuje s divákmi, preto sú jeho vysielania živé. Zväčša. V nedeľu (6. októbra) však zvolil prednahrávku – chcel sa vyhnúť tomu, aby mu „ušiel jazyk, po ktorom by mohli padať žaloby.

V úvode videa Štubniak upozorňuje na šuriansku iniciatívu proti baterkárni s tým, že onedlho sa problém, ktorý vidia miestni, môže týkať ďaleko väčšieho územia SR, ako len okolia Šurian. Časť videa Štubniak venoval schválenému konsolidačnému balíčku, ale aj „búrke v šerbli“ okolo sporu Danko – Huliak. Dôležitou témou Štubniakovho videa je tlačová beseda Petra Kotlára a demisia Zuzany Dolinkovej. V závere videa možno prekvapivo vysvetľuje, aký má pôvod tričko, v ktorom si sadol pred kameru.

Návrat k baterkárni

Slovensko je podľa Štubniaka „bojisko o válovy“, popri čom existujú aj boje Dávida – v danom prípade obyvateľov Šurian proti Goliášovi – baterkárni, ktorú tam chce čínsky gigant vybudovať. Šurančanom nie je ľahostajné prostredie v ktorom žijú a sú presvedčení, že zamýšľaná baterkáreň bude pre nich skazou. Odporúčal preto svojim divákom podporiť ich iniciatívu https://www.chranimesinase.sk/

„Sme malá krajina a problém jedného regiónu sa onedlho bude týkať aj susedných regiónov a možno aj celej našej vlasti,“obáva sa Štubniak. On sám má skúsenosti so skládkou toxického odpadu vo Vrakuni. Tá ohrozuje spodné vody na čoraz väčšom území Žitného ostrova, no kompetentní si na ňu spomenú akurát tak pred voľbami.

Zo slovníka "demokrata" Naďa: "Fico ma zas ogrciaval"
SLOVENSKO - Jara Naďa asi v noci zas oblieval krvavý pot. Zobudil sa do presmutného dňa a vypotil na sociálnej sieti status s titulkom "Putinov sluha a klamár". Hádajte, komu ho venoval? Naďov pohľad cez krvavé oči nenávisti a závisti: "Fico je... Čítať ďalej
06 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Konsolidačný balíček schválený

„Robert Fico vyhlásil, že konsolidácia bola nevyhnutná, na čom sa zhodla celá politická scéna. Je mi ľúto, že ak by to znamenalo aj ten prd vo vetre, tak politici si zo svojho šťavnatého koláča predsa len mohli ukrojiť. V tom som zajedno s opozíciou,“ zrejme neveľmi rád priznáva Štubniak. Nespochybňuje pritom, že koalícia Smer – SNS – Most odovzdala verejné financie vo výbornej kondícii, lenže prišli tri vlády „pacientov a lupičov“, ktoré sa postarali o nasmerovanie toku financií do správnych vreciek.

„Napríklad v roku 2022 sme mali ešte v skladoch viac ako 6 miliónov kusov vakcín, ktoré nikto nepotreboval a v tom istom roku, keď už nič nebolo treba, sa takmer za 200 miliónov eur nakúpili ďalšie zbytočné vakcíny,“ pripomína Štubniak. Oznámiť je to podľa neho fajn, no národ čaká vyvodenie zodpovednosti. Nehovoriac o príbuzných obetí covidu, ktoré ešte mohli žiť.  A problém nie sú len vakcíny. Riadna „ryža“ šla na celoplošné testovanie, neskôr zbrane pre Ukrajinu a tiež neefektívna energopomoc – to sú všetko veci, o ktorých Štubniak hovorí ako o nezmysloch, hraničiacich s kriminálnymi činmi.

„Sulík asi teraz vypíja ďalší bar do dna a smeje sa nám do tváre, on už má zarobené. Ak to takto aj ostane, tak vám to voliči spočítajú v predčasných voľbách,“ myslí si Štubniak. To, čo nám tu vládlo, Štubniak dokladá aj videom, kde sa Matovičov verný Michal Šipoš rozčuľuje nad niečím, čo aj on, ako koaličný poslanec schvaľoval. Pritom keby sa počas rozpravy správal tak, ako to žiada rokovací poriadok, Andrej Danko ako predsedajúci by ani brvou nemihol.

OĽaNO ako farma dorastencov pre PS

Ani Jurajovi Štubniakovi neušlo, že od Igora Matoviča po Jozefovi Viskupičovi odišiel poslanec Viliam Tankó (platforma Pačivale Roma) k Michalovi Šimečkovi do PS. Kto je Tankó nám ukázal on sám, keď sa v ringu neovládol a od kopancov do ležiaceho súpera ho museli odtrhnúť až usporiadatelia.

Búrka v šerbli, alebo konflikt v SNS

„Nebol to ani konflikt, ani v SNS. Z SNS sa dostal do parlamentu jediný človek, takže Rudo bol správne toho názoru, že keď oni sú tam traja, tak by sa mali trochu viac zviditeľniť,“ poznamenáva Štubniak s tým, že Danko SNS privedie presne tam, kde je Kotlebova strana – do zabudnutia. Ako Dankovi, tak Huliakovi v tom celom vyčíta, že „perú špinavé prádlo“ na verejnosti. Huliakovi síce rozumie, no podľa neho to bolo veľmi zle načasované.

Andrej Danko, Rudolf Huliak, foto: TASR

Kotlárova prelomová tlačovka

Štubniak upozorňuje na fakt, že informácie, ktoré odzneli na tlačovej besede splnomocnenca vlády pre vyšetrenie pandémie, sa dostali do médií bývalého mainstreamu, čo mohlo vyzerať ako šok. Tí, ktorí sledujú alternatívu sa však nedozvedeli v zásade nič nové. Lenže pre tých, ktorí sledujú červené denníky sa konečne dozvedeli stanovisko vlády. Nie „nejakého youtubera“ Petra Kotlára, ale oficiálneho zástupcu vlády. Tu Štubniak zas a znova vytýka Smeru a vládnej koalícii, že nemá základnú mediálnu politiku. Inak by sa nestalo, že médiá neodvysielali celú tlačovú besedu v priamom prenose. Tlačovej besede sa priamo nevenoval, kto chce, videl ju a vie si ju dohľadať.

„Musím poďakovať Petrovi za to, čo urobil a za jeho osobnú odvahu. Aj keď to bola náplň jeho práce. Vo svete máme viacero príkladov, keď tí, ktorí sprístupnili podobné fakty, tak mali čudesné nehody. Ale paradoxne to čo tu ale musí zaznieť, je otázka: Na kieho ďasa tú TB robil?,“pýta sa Štubniak s tým, že mu na tlačovke chýbali kľúčové dôkazy.

Štubniakovi však neušlo, kto všetko sa do Kotlára pustil. Kotlár aj s ministerkou zdravotníctva Dolinkovou, keď už disponovali informáciami o škodlivosti očkvania, mali okamžite prerušiť ich používanie. Aj tí, čo prichádzajú s petíciou za zastavenie tohto experimentu už prichádzajú neskoro, keďže v podobnom petičnom výbore už dávno funguje aj sám Štubniak. No nie, od 1. 10 sa znovu očkuje. Štubniak sa obáva, že to dopadne tak, že ak sa do toho nevloží premiér, Kotlár udupaný bývalým mainstreamom sa bude v poslaneckej lavici sám seba pýtať, či mu to za to stálo.

Prekvapivé zistenia? Kotlár otvára Pandorinu skrinku pandémie
Splnomocnenec vlády Peter Kotlár predložil kabinetu dlho očakávanú správu o preverovaní pandémie COVID-19. Jej obsah môže otriasť základmi slovenskej zdravotnej politiky! Odhalenia, ktoré vyrážajú dych Peter Kotlár na stredajšej tlačovej... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Dolinková na ministerstve končí

„Oligarchovia zrejme vycítili, že je vhodný čas na prepriahanie nového koňa. Okrem iného z neoverených zdrojov prúdia informácie, že bude mať onedlho iné povinnosti, napríklad kupovanie výbavičky... Špekulovalo sa nad Druckerom, ale kto by si dobrovoľne pchal hlavu do slučky, keď má tiché kreslo v dúhovom závetrí,“ uvažuje Štubniak s tým, že podľa pár mien, ktoré by podľa neho mohli nahradiť Dolinkovú to vyzerá tak, že „všetko zostane v rodine“.

Štubniakove myšlienky nás vedú k možnosti, že Dolinková, ktorá je podľa vlastných slov sklamaná vládou, zasadne do NR SR a spolu s Malatinským, Šalitrošom a Migaľom môžu dostať pred hlasovaním o štátnom rozpočte od PS „ponuku, aká sa neodmieta“.

„Aj keď teraz podsúvam bohapustú konštrukciu, ruku na srdce smeráci, môžete so stopercentnou istotou tvrdiť, že sa to určite nestane? Nasledoval by zablokovaný parlament a pád vlády, ktorý by nezapríčinili Huljak and his melody boys (lebo oni to nemajú vo svojej charakterovej výbave) ale niekto úplne iný,“obáva sa Štubniak, podľa ktorého si premiér celkom neuvedomuje potenciálne riziká.

FOTO TASR - Jaroslav Novák | Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) prichádza na 6. rokovanie vlády SR v Bratislave 29. novembra 2023.

Ešte to tričko...

Štubniak konštatuje, že je to tričko, ktoré mu kúpila manželka v Londýne, keď navštívili Dannyho Kollára. K spomienke pripája verbálnu a morálnu podporu pre „hľadaného extrémistu“.

„Prečo extrémistu? No preto, že sme sa s ním extrémne dobre cítili a je nám extrémne ľúto, čím si musí teraz prechádzať. Možno je dobre, že konečne príde do vlasti, nech sa už tie kauzy raz a navždy uzavrú. Verím, že nebude dlho trvať a on z tejto skúsenosti vyjde posilnený a vrhne sa opäť, s vervou jemu vlastnou, do práce. Danny, sledujem to pozorne, odbornú podporu už máš, k morálnej a mediálnej si dovolím sa týmto pripojiť. Venceremos!,“uzatvára Štubniak.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok