"Ruská propaganda" vraj vyhráva. Zamyslel sa niekto, prečo?
05 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

PRUSKÉ - Napriek tomu, že protiruská propaganda ide nielen u nás na maximum a ešte o dačo viac, zrazu je tu "zarážajúci" fakt. Slovami dnešnej žurnalistiky takzvaného hlavného prúdu -  je tu konštatovanie, že "ruská propaganda vyhráva". Bolo by zaujímavé vedieť, koľko investícií, napríklad, hoci len u nás, do médií, si vyžiadalo to, čo sa vo výslednom efekte volá protiruská propaganda. Koľko ľudí, celých rodín a politických strán či mediálnych titulov ekonomicky profituje z nenávisti a doslova na nej parazituje! Koľkým mrchožrútom nestačia státisíce mŕtvych a miliardy, spálené doslova v komíne.

Plačeme, ako idú ceny hore, opozícia si z toho faktu spravila hit svojej poprázdninovej sezóny a pritom médiá vám/nám nedajú žiadne informácie o tom, ako by sa nám žilo, keby neboli sankcie, keby sme neplatili za energie, teraz zmonopolizované Spojenými štátmi, štvor či až šesťnásobky a následne, keby sme nemuseli platiť dvojcifernú infláciu iba preto, že zopár šialencov a ich adorantov sa rozhodlo zmeniť zabehnutý svetový poriadok a urobiť z neho s prepáčením bordel, plný predajných dám. Ale to iba na okraj. Naozaj, v tomto názore, nech je to hoci spoločensky aj primárne dôležité, tak v kontexte nasledujúcich riadkov je to nepodstatné.

Chlapec sa identifikuje ako vlk

Istá škola vo Veľkej Británii rieši "problém" so štrnásťročným chlapcom, ktorý sa považuje za vlka. Teda nie ani za ženu či za trans či za ďaľších, dnes tak moderných a progresívnych cca 90 variánt vraj opodstatneného ľudského bytia, ale za vlka. Iné školy riešia mobilné telefóny. Alebo organizujú prednášky o tematike LGBT.  Protirusky sfanatizovaní aktivisti "Zachraňujú demokraciu" a berú pritom bez hanby dotácie od štátu, pred ktorým nás zachraňujú. Proste, máme energiu a silu na čokoľvek nepodstatné, ak nie klamlivé, podvodné, zvrátené a cez to všetko nesmierne povrchné. Žijeme ideológiami viac ako pred rokom 1989. Vtedy nám vnucovali jednu, teraz nám (neraz tí istí, aj z červených denníčkov) vnucujú celú paletu ideológií.

Nuž, vraj "ruská propaganda" vyhráva

Lenže, ona to ani nie je propaganda. Pod slovom propaganda majú tradiční "záchrancovia demokracie" zafixovanú každú okolnosť, každú "pravdu", ktorá odporuje ich propagande, ich ideológii a ich "pravde". Ich demagógii a ich politickým a mocenským potrebám. Prípadne ich "čípkovstvu" - podľa toho, do ktorej onej (mocnosti a moci) sú práve až po pás vsunutí. Lenže, ona tu je asi akurát tak "ruská výchova". V zmysle výchova. Nič viac, nič menej. Do istej miery ju zažila aj súčasná generácia tých, ktorí počas "totality" drali u nás lavice povinnej školskej dochádzky. Ale - iba do istej miery. A poznajú ju aj tí, ktorí kedysi v samotnom "Rusku" boli a rozprávali sa s Rusmi.

Pretože

Výchova na školách sa nezaoberala tým, či žiak má alebo nemá mobil, alebo tým, že je vlk, dievča, trans, alebo dážďovka. Žiakom sa vysvetľovala podstata a nevyhnutnosť mieru, ako aj slobody. Áno, aj v neslobodnej ére "totality" sa hovorilo o atribútoch mieru a slobody. Hovorilo sa o úste k životu, o pokore k práci a teraz nech mi niekto skúsi povedať, čo na tom bolo zlé. Čo bolo zlé na výchove k úcte k vlasti, vlastenectvu? Zo škôl vychádzali ľudia, ktorí vedeli čo je vlasť a ktorí poznali rozdiel medzi vojnou (za vlasť, napríklad) a mierom. Dnes sú tými zaplatenými zideologizovanými "záchrancami demokracie" označovaní za nacistov či fašistov.

Dnes robí Európska únia všetko pre to, aby národné štáty prestali existovať ako národné a aby sa zmenili na plátcov šialených militaristických chúťok kadeakých skorumpovaných a korupčných identít. Samovládcov "Starého kontinentu". Lebo peniaze sú viac ako vlasť či mier. A moc je viac ako peniaze. Moc je najviac. Hoci lživé podlé a propagandistické ruvanie sa o ňu nazveme aj "záchranou demokracie".

"Ruská propaganda vyhráva" tam, kde sa ešte ľudia pamätajú na to, čo je vlastenectvo a čo je mier. A vyhráva úplne ľudsky.

Peter "Ďateľ" Tóth podporuje Fica v žalobe: 'Ohoľte Bárdyho!'
Peter Tóth, známy pod pseudonymom Ďateľ si tentoraz zoberal na mušku Petra Bárdyho a Aktuality.sk v súvislosti so žalobou podanou premiérom Robertom Ficom. Tóth, ktorý bol v 90. rokoch prenasledovaný Mečiarovou SIS a po roku 1998 do nej sám... Čítať ďalej
04 | 10 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok