Je čas, aby EU a USA pochopili, že bez rokovaní s Ruskom mier nebude
05 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

ANKARA - Predseda tureckého parlamentu Numan Kurtulmus vyzval Washington, aby prehodnotil svoj postoj k Ukrajine - vyplýva z jeho rozhovoru pre televíziu CNN Turk.

"Aby sa rokovania o ukrajinskej kríze začali čo najskôr, musia Spojené štáty prehodnotiť svoj postoj k tomuto konfliktu." Uviedol to predseda tureckého parlamentu Numan Kurtulmus. Cituje ho CNN Türk 

Európska únia má najvyšší čas pochopiť

"Čo sa týka Európskej únie , je čas, aby pochopila, že bez Ruska nie je možné viesť žiadne rokovania." Pripomenul predseda tureckého parlamentu.

Ako sa však rečník domnieva, Spojené štáty považujú rusko-ukrajinskú konfrontáciu za príležitosť zablokovať Rusko a upevniť Európsku úniu. Lenže, Rusko ani desaťkrát viac sankcií nezastaví a EÚ je vďaka vojne na Ukrajine čoraz slabšia.

Lobistické skupiny si neželajú mier

Už skôr turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyhlásill , že za krach mierových rokovaní o Ukrajine v roku 2022 nesú vinu určité lobistické skupiny, ktoré si neželajú dohodu.

Súhlasí s ním aj Numan Kurtulmus, podľa ktorého strany počas istanbulských rokovaní takmer dosiahli podmienky „spravodlivého a vyváženého mieru“ a boli krôčik od podpisu dohody. K tomu, žiaľ, na tlak Veľkej Británie, nedošlo.

Hups! Biden si pomýlil Biely dom s bazénom
Americký prezident Joe Biden urobil na verejnosti ďalšiu chybu. Tentoraz sa 81- ročný prezident na brífingu v Bielom dome sa z neznámeho dôvodu rozhodol, že je v bazéne. "Volám sa Joe Biden. Vitajte v bazéne," povedala hlava amerického... Čítať ďalej
05 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok