Čaputová zapletená do korupčnej schémy? Tajné správy naznačujú škandál
05 | 10 | 2024 I Eka Balašková

BRATISLAVA – Bývalý poslanec NR SR a súčasný podpredseda Maďarskej aliancie Győrgy Gyimesi na Facebooku upozorňuje na výročnú správu českého vojenského spravodajstva. To opisuje nový spôsob korupcie, ktorý funguje tak že vysokí štátni úradníci v mnohých prípadoch podriaďujú svoje rozhodnutia záujmom určitých skupín v nádeji, že sa tým vytvorí základ pre ich budúce uplatnenie.

„Představitelé státních institucí využívají prosazování partikulárních zájmů různých skupin zejména k zajištění svého budoucího uplatnění (například zaměstnání),” cituje v statuse Gyimesi zo správy.

Logická úvaha

„Môže byť ponuka práce na Stanfordovej univerzite pre exprezidentku Zuzanu Čaputovú takýmto podozrivým zadaním, o akom hovorí české vojenské spravodajstvo? Univerzita skutočne zamestnávala bývalých politikov, no doteraz sa hovorilo o menách ako Angela Merkelová či Barack Obama. Teraz bude jeden semester hosťovať bývalá slovenská hlava štátu,“uvažuje Gyimesi. Pýta sa tiež prečo a za koľko.

Vládny špeciál s občanmi SR z Libanonu pristál v Bratislave
BRATISLAVA - Slovenský vládny špeciál s občanmi SR z Libanonu pristál v sobotu popoludní v Bratislave. Na palube bolo 46 evakuovaných ľudí, z toho 25 občanov SR. Ďalších 44 evakuovaných, z toho deväť občanov SR, ešte len priletí. Na tlačovej... Čítať ďalej
05 | 10 | 2024 | Bari Zajačková

Čaputová má koho dobiehať

„Ale boli aj takí, ktorým sa darilo viac! Po skončení  funkcie predsedu Európskej komisie sa José Manuel Barroso stal poradcom finančnej inštitúcie Goldman Sachs International v Londýne. Manžel Ursuly von der Leyen, Heiko von der Leyen, bol vymenovaný za riaditeľa spoločnosti, ktorá úzko spolupracovala s farmaceutickou spoločnosťou Pfizer v čase, keď Ursula von der Leyen vyjednávala o nákupe vakcín prostredníctvom textových správ. Medzi nimi dvoma bol predseda EK Jean-Claude Juncker. Dnes nie je nikde. Jeho závislosť a zdravotné problémy sa neponáhľali zakryť tak, ako to robili v prípade prezidenta Bidena,“ myslí si Gyimesi, odkazujúc na svoj starší príspevok, v ktorom vysvetľuje, prečo to neurobili.

Prečo to nerobili

„Medzi Barrosom a Uršulou bol šéfom EK Jean-Claude Juncker. V prípade Bidena sme už videli, čo všetko dokážu progresívne médiá zakryť alebo si nevšimnúť. Na Junckera si budeme pamätať ako na potácajúceho sa predsedu. A v tomto prípade sa zdá, že progresívne médiá jeho závislosť nechali prejaviť naplno, ukazovali ho v nelichotivých situáciách, akoby ho chceli odpratať. A teraz si povedzme prečo musel odísť,“ píše Gyimesi v jednom zo svojich starších statusov.  

Gyimesi cituje Junckera

„Juncker bol vo funkcii v rokoch 2014-2019. To bolo vtedy, keď sa začal rusko-ukrajinský konflikt. Juncker osobne poznal Putina, majú za sebou veľa hodín osobných rokovaní. Väčšinou hovorili po nemecky, bez tlmočníka. Pred niekoľkými dňami Juncker poskytol rozhovor jednej z popredných francúzskych staníc, v ktorom o ruskom prezidentovi povedal: „Som hlboko sklamaný z jeho správania – a to je to najmenej, čo môžem povedať. Myslím si však, že potrebujeme skúsených diplomatov, ktorí sa pokúsia o ukončenie tejto strašnej vojny," cituje Gyimesi Junckera.

„My (Európania) by sme mali byť hlasnejší! A mali by sme navštíviť strany zapojené do konfliktu a požiadať ich, aby sa na to pozreli z inej perspektívy. Vžite sa do kože obetí týchto vojen. Do kože detí ktoré prišli o život, potom by sa možno správali inak,“ prináša politik ďalší Junckerov citát. Sám priznáva, že si nemyslel, že bude tohto politika niekedy citovať. Po prečítaní rozhovoru mu však napadlo niekoľko otázok.

Fico ŠOKUJE! Atentát bol dielo opozície! A to NIE JE všetko...
V búrlivom politickom ovzduší Slovenska premiér Robert Fico poskytol Rádiu Slovensko rozsiahly rozhovor (STVR), v ktorom otvorene prehovoril o kľúčových otázkach domácej i zahraničnej politiky. Od stability koalície cez konsolidáciu verejných... Čítať ďalej
05 | 10 | 2024 | Bari Zajačková

Gyimesiho otázky

„Zastával takúto pozíciu mierotvorcu aj počas svojho pôsobenia vo funkcii? Ak áno, bol prekážkou kvôli svojmu odhodlaniu nájsť mierové riešenie konfliktu? Musel odísť, aby v Európe mohla vzniknúť provojnová veľmoc?,“ uzatvára otvorenými otázkami svoj status politik.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok