Ficova výzva na RÁZNE kroky proti medveďom (VIDEO)
05 | 10 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico apeluje na miestne orgány, aby pri výskyte medveďov neváhali vyhlásiť mimoriadnu situáciu. Zároveň sa zastal splnomocnenca vlády Petra Kotlára, známeho svojimi názormi na pandémiu COVID-19, ktoré vyvolávajú množstvo vášní.

Medvede v centre pozornosti

V reakcii na tragickú udalosť v obci Hybe, kde medveď usmrtil človeka, premiér Fico vyzval regionálne autority na razantnejší postup.  "Niekto by si mohol povedať, že situáciu vieme vyriešiť celoplošným odstrelom, že pošleme do lesov stovky poľovníkov a problém si tak po svojom, typicky po slovensky vyriešime. A mne by sa to aj páčilo, ale sme v Európskej únii a nerád by som kvôli medveďom čelil ďalším hrozbám, že nám Európska komisia zastaví európske fondy," vyhlásil.

Splnomocnenec získava premiérovu podporu

Premiér sa postavil za Petra Kotlára, splnomocnenca vlády pre preverenie manažmentu pandémie COVID-19. Kotlár nedávno predložil vláde správu, v ktorej spochybnil účinnosť a bezpečnosť vakcín a naznačil umelý pôvod vírusu. Tieto tvrdenia vyvolali ostrú kritiku opozície a znepokojenie v radoch vedcov.

Preverovanie pandémie pokračuje

Fico podporil Kotlárovu iniciatívu preskúmať, kto na Slovensku najviac profitoval z pandémie. Poukázal na zistenia Najvyššieho kontrolného úradu o zbytočnom nákupe 5 miliónov vakcín v roku 2022 za viac ako 150 miliónov eur. "Keď sme už žiadne vakcíny nepotrebovali," zdôraznil premiér.

Napriek rozporuplnosti Fico trvá na svojom postoji proti očkovaniu a podporuje Kotlárovu snahu obmedziť právomoci Svetovej zdravotníckej organizácie v riadení pandémií. Opozícia Kotlárove výroky skritizovala a označila ich za dezinformácie. Tvrdeniami sú znepokojení aj vedci z Virologického ústavu Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied.

Taraba reaguje na smrteľný útok medveďa: Preverí konanie Štátnej ochrany prírody
BRATISLAVA/ HYBE - Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) dá po sobotňajšom tragickom strete medveďa s mužom v katastri obce Hybe (okres Liptovský Mikuláš) preveriť konanie Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR za uplynulé... Čítať ďalej
05 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok