Denník N presne vie, ako nakresliť terč na chrbát nepohodlného človeka (VIDEO)
05 | 10 | 2024 I Eka Balašková

BRUSEL - Europoslankyňa Judita Laššáková si prečítala správu o tom, že jej kolega z EP Ľuboš Blaha (obaja Smer-SSD) nie je povinný ospravedlniť sa Jaroslavovi Naďovi (Demokrati), ktorého označil za vlastizradcu. Na svojich sociálnych sieťach zverejnila video, v ktorom situáciu rozobrala podrobnejšie.

Laššáková je spokojná s rozhodnutím sudcu, ktorý nesúhlasí s názorom, že politik nesmie kritizovať iného politika. Zaujala ju však prax Denníka N, ktorý selektívne zverejňuje mená, ktorí nerozhodujú podľa ich gusta a uvádza aj príklady. Aj zverejnených, ale aj nezverejnených sudcov. Tie mená nie sú zverejnené kvôli ochrane. Europoslankyňa sa dotkla aj prípadu Dannyho Kollára, ktorý je exemplárnym príkladom toho, ako sa maľujú nepohodlným ľuďom terče na chrbát.

Spokojná

„Rozhodol o tom sudca mestského súdu Bratislava IV Ladislav Pečík. Takže ľuboš, pripijeme si. Gratulujem, David Lindtner, klobúk dolu pred tvojou obhajobou. A vážený pán sudca - smekám,“ nešetrí Laššáková pochvalami vo videu na sociálnych sieťach.

„Je absolútne neakceptovateľné, aby jeden politik nemohol kritizovať druhého politika. To patrí normálne k politickému súboju,“ myslí si Laššáková. Tú však trápi niečo iné. Denníka N sa pýta, prečo Denník N selektívne zverejňuje mená sudcov.

„Keď sa vám napríklad nejaký výrok nepáči, tak meno sudcu zverejníte. Vám nestačilo, že sudca, ktorý nezobral do väzby človeka, ktorý usmrtil na autobusovej zastávke mladých ľudí, že ste zverejnili jeho meno a potom on potreboval ochranku? To vám nestačilo? Vám nestačilo, že čím prechádzal Branislav Harabin, keď nezobral do väzby človeka, ktorý na dôchodcu, ktorý napísal list pani prezidentke? Či to sa môže, lebo to je Harabin a to je Čaputová,“ uvažuje Laššáková.

Sedláček: Skutoční demokrati nepohodlné médiá nevypínajú (VIDEO)
Milan Sedláček je meno, ktoré sa môže vynoriť z pamäti skôr narodeným Slovákom. V spravodajstve Československej televízie pôsobil na začiatku 90-tych rokov minulého storočia, ešte „za federálu“. On bol jedným z novinárov, ktorí boli vo Federálnom... Čítať ďalej
04 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

N-ko v konflikte záujmov

„Prečo nezverejňujete napríklad to, že máte určitý konflikt záujmov? Vlajková loď Denníka N – Monika Tódová žije v jednej domácnosti s Pamelou Záleskou. S tou Pamelou Záleskou, ktorá je podpísaná pod prvostupňový, odsudzujúci rozsudok voči Dušanovi Kováčikovi,“pripomína europoslankyňa s tým, že tam jej meno nefigurovalo a

„Ale pobavil ma dnes Peter Tóth, respektíve nie on, ten jeho status je výborný. O tom, ako sa zachoval pán Peter Bárdy, keď sa dozvedel, že na Petra Bárdyho podal civilnú žalobu, Robert Fico za jeho klamstvá – za klamstvá Petra Bárdyho. Vy, ktorí sa tu odbavujete nad influencerom v Londýne z pivnice; vy, ktorí tvrdíte, že musí ísť natvrdo do basy, lebo je to trestný, čin sa zrazu zaštiťuje slobodou slova. Zrazu vám vadí nejaký súdny proces, keď sa týka slobody slova. Aj tá má svoje hranice. Svoje zákonné hranice, ktoré sú stanovené zákonom,“ hovorí ďalej Laššáková.

Súd pozná právo

„Súd rozhodne o tom, že či má ísť Danny do väzby, alebo do väzby nemá ísť. Veľmi pekne vám ďakujem Denník N že takýmto spôsobom ešte stále poukazujete a maľujete terče na chrbty tých, ktorí súdia podľa zákona a nie podľa toho, čo vy napíšete do titulky,“ poznamenáva Laššáková s tým, že sudcovia sú si vedomí verejného lynču, no aj napriek tomu súdia podľa zákona. Takých si treba vážiť, uzatvára Laššáková.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik