TAKTO ÚBOHO končí 14 ročná éra Matovičovej antipolitiky
04 | 10 | 2024 I Gabriela Fedičová

Na ŠKANDÁL V PARLAMENTE, keď poslanca OĽaNO Michala Šipoša museli vyviesť zo sály, reaguje na sociálnej sieti politológ Jozef Lenč, aj bývalý slovenský politik Peter Weiss. Weiss v komentároch poukázal na koniec éry Igora Matoviča: "TAKTO ÚBOHO končí 14 ročná éra Matovičovej antipolitiky," napísal a dodal aj viac.

Poslanca Národnej rady (NR) SR Michala Šipoša (Slovensko, Za ľudí, KÚ) museli v stredu podvečer vyviesť z rokovacej sály parlamentu. Odmietol totiž sám opustiť sálu po tom, čo ho podpredseda NR SR Tibor Gašpar (Smer-SD) vykázal po opakovaných napomenutiach. Gašpar ho vykázal za to, že mal oblečené tričko s odkazom hnutia Slovensko a odmietol si naň obliecť sako. Šipoš podľa Gašpara porušil rokovací poriadok NR SR, keďže tričko sa môže považovať za vizuálne zobrazenie, respektíve transparent či plagát. Ide o predmety, ktoré sa nesmú vnášať do rokovacej sály.

Porušenie rokovacieho poriadku mohol podľa Gašpara Šipoš napraviť tým, že si oblečie sako, no poslanec tak neurobil. Po vykázaní poslanca rokovalo poslanecké grémium.

VIDEO:

Na teátro Cirkusu Matovič reaguje politológ Jozef Lenč

"Z istého "masochistického" pocitu človeku chýbalo ono teátro Cirkusu Matovič. Lež po vzhliadnutí zúfalstva, ktoré bolo cítiť z často prehrávaných emócii Michala Šipoša, ktorý sa raz staval do pozície tribúna ľudu, bojovníka proti mafii až po hysterického majiteľa trička, dožadujúceho sa vystúpenia, ktoré nikoho nezaujíma, je vskutku dobrou správou pre Slovensko, že toto je, zdá sa, derniéra tohto ansámblu principála Matoviča," uviedol na sociálnej sieti Jozef Lenč.

"Samozrejme, nemohlo chýbať "plačkovo" fňukanie a parazitovanie na smrti Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Holt odchádzanie je zvyčajne nedôstojné, keď politik (a podnikateľ), nechce a nevie včas odísť," dodal.

V komentároch reagoval aj bývalý politik Peter Weiss

"Takto úboho končí 14 ročná éra Matovičovej antipolitiky, na deštruktívne dôsledky ktorej jasnozrivo upozorňoval už niekedy v roku 2011-2012 politológ Michal Horský. Igora Matoviča označil za danajský dar Richarda Sulíka slovenskej politike," uviedol Weiss.

ŠKANDÁL V PARLAMENTE: Poslanca museli vyviesť zo sály!
Poslanca Národnej rady (NR) SR Michala Šipoša (Slovensko, Za ľudí, KÚ) museli v stredu podvečer vyviesť z rokovacej sály parlamentu. Odmietol totiž sám opustiť sálu po tom, čo ho podpredseda NR SR Tibor Gašpar (Smer-SD) vykázal po opakovaných... Čítať ďalej
02 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik