Šutaj Eštok: 'Bez Matoviča a Hegera by sme nemuseli šetriť'
04 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

BRATISLAVA - Minister vnútra a predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok sa ostro vyjadril k aktuálnej ekonomickej situácii a schválenému konsolidačnému balíčku. Vo svojom príspevku na sociálnych sieťach označil správanie opozície za "cynické a trápne" a nešetril predchádzajúce vlády, pričom poukázal na rozvrátenie verejných financií.

Tvrdá kritika predchádzajúcich vlád

"To, že naša vláda musí pristúpiť k šetreniu, je len vďaka diletantstvu Matoviča, Gröhlinga, Sulíka, ale aj Ódora. Oni nesú priamu zodpovednosť za rozvrátené financie, ktoré tu po nich ostali," napísal minister Šutaj Eštok. Podľa jeho slov by bez týchto vlád nebolo potrebné prijímať žiadne konsolidačné opatrenia.

Šutaj Eštok kritizoval aj predchádzajúce opatrenia, ktoré podľa neho viedli k plytvaniu verejných financií: "Boli to hazardéri s vašimi peniazmi, ktorí rozhádzali miliardu na celoplošné testovanie, desiatky miliónov na lotérie, stovky miliónov na zbrane, ktoré sme museli darovať zadarmo, miliardy na neefektívnu Sulíkovu energo pomoc."

Sociálne spravodlivý balíček?

Minister zdôraznil, že súčasná vláda sa snažila pripraviť konsolidačný balíček, ktorý je "čo najviac sociálne spravodlivý". Vyzdvihol zachovanie 13. dôchodku, podporu pre rodiny s deťmi a ochranu druhého dôchodkového piliera.

"Som rád, že táto vláda je sociálna a že sme k takýmto sociálnym zverstvám, ako navrhovali ľudia z Progresívneho Slovenska, nemuseli pristúpiť," uviedol Šutaj Eštok, pričom kritizoval návrhy opozície, ktoré podľa neho zahŕňali zrušenie sociálnych dávok a benefitov.

Výzvy do budúcnosti

Šutaj Eštok naznačil, že vládu čakajú ďalšie výzvy. Spomenul diskusie o pomoci s energiami, podpore samospráv a riešení požiadaviek lekárov a zdravotných sestier.

"Verím, že v týchto témach nájdeme zhodu a budeme vás môcť v čo najkratšom čase o nich pozitívne informovať," uzavrel minister.

TAKTO ÚBOHO končí 14 ročná éra Matovičovej antipolitiky
Na ŠKANDÁL V PARLAMENTE, keď poslanca OĽaNO Michala Šipoša museli vyviesť zo sály, reaguje na sociálnej sieti politológ Jozef Lenč, aj bývalý slovenský politik Peter Weiss. Weiss v komentároch poukázal na koniec éry Igora Matoviča: "TAKTO ÚBOHO... Čítať ďalej
04 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik